Γιατί δεν χρειάζεται πίεση για σεξ εν μέσω πανδημίας
Γιατί δεν χρειάζεται πίεση για σεξ εν μέσω πανδημίας


Η περίοδος που αφήνουμε σταδιακά πίσω μας, αυτή της καραντίνας, παρότι είχε και τα καλά της, κατά βάση ήταν δύσκολη και αγχωτική. Ωστόσο, ακόμα πιο αβέβαιο και με πρωτόγνωρες ανησυχίες θα είναι το διάστημα που ακολουθεί. Τα ζευγάρια, και ειδικά τα παντρεμένα με παιδιά, έρχονται αντιμέτωπα με μία ρουτίνα που δεν είχαν ζήσει στο παρελθόν. Είναι αναπόφευκτο, λοιπόν, να αλλάζουν οι μεταξύ τους ισορροπίες τις όποιες πρέπει να χτίσουν από την αρχή.

Το σεξ, παρόλο που είναι ένας παράγοντας που πα'ιζει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την διαδικασία, επηρεάζεται δραστικά από τις παρούσες συνθήκες και ίσως ο ένας από τους δύο να μην είναι πάντα σε... κατάλληλο mood.

Σε αυτήν την περίπτωση, μην τον πιέσετε γιατί θα έχετε τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα!

Το άγχος για την πανδημία (ίσως) σκοτώνει τη σεξουαλικότητα

Εάν ο σύντροφός σας (ή εσείς η ίδια) δεν έχει διάθεση για σεξ,δεν σημαίνει πως δεν σας θέλει ή δεν τον έλκετε πια. Μπορεί απλά το άγχος το ημερών να τον έχει καταβάλει τόσο πολύ, που τελικά να χάνει τη διάθεσή του για οτιδήποτε - ακόμα και για σεξ. Η δική σας πίεση ενδέχεται να τον κάνει να νιώσει ακόμη χειρότερα, ενώ η απροθυμία του να σας... κάνει το χατίρι ίσως του προσθέσει επιπλέον άγχος μήπως σας δυσαρεστεί.

Όπως και να’ χει, αν θέλουμε να στηρίξουμε ουσιαστικά το έτερόν μας ήμισυ, είναι καλό να σεβόμαστε τις διαθέσεις του και να μην τον γεμίζουμε ενοχές κάθε φορά που απαντά αρνητικά στο ερωτικό μας κάλεσμα. Εξάλλου, εάν μας κάνει το χατίρι με το ζόρι, δεν θα έχει την ίδια νοστιμιά…

Η καθημερινότητα είναι πιο κουραστική (κυρίως ψυχολογικά
Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν πρωτόγνωρες. Οι περισσότεροι ήμασταν κλεισμένοι στο σπίτι με τα παιδιά και μάλιστα κάποιοι χωρίς να δουλεύουν. Μια συνθήκη που κάποτε θα ακουγόταν ειδυλλιακή και άκρως ξεκούραστη, αλλά εμείς που τη ζήσαμε γνωρίζουμε πως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Σίγουρα είχε και τις καλές της στιγμές όμως η αβεβαιότητα για το μέλλον, η απαγόρευση να βγεις, το άγχος για τα οικονομικά και η διαχείριση των παιδιών σίγουρα μας κούρασαν ψυχολογικά. Και όταν το πνεύμα είναι εξαντλημένο, το σώμα νιώθει ράκος και το σεξ μπαίνει αυτόματα πολύ χαμηλά στη λίστα των επιθυμιών μας.

Μπορεί να νιώθει (ή να νιώθετε) ανεπιθύμητος
Η καραντίνα και ο εγκλεισμός είναι ο καλύτερος συνδυασμός για να παραμελήσουμε τον εαυτό μας. Συνήθως βγάζουμε τις πιτζάμες μας απλά και μόνο για να φορέσουμε την άνετη φόρμα του σπιτιού ενώ σπάνια θα περιποιηθούμε τον εαυτό μας. Σε τέτοιες συνθήκες λοιπόν, και δεδομένου πως όλη μέρα ασχολείσαι με δυο μικρά παιδιά, η αυτοπεποίθηση πέφτει κατακόρυφα και νιώθεις ανεπιθύμητος. Παράλληλα, χάνεις και κάθε όρεξη για ερωτικές συνευρέσεις με τον ή την σύζυγο!

Ίσως χρειάζεται άλλου είδους υποστήριξη
Το σεξ φέρνει σίγουρα το ζευγάρι πιο κοντά, αλλά τη δεδομένη στιγμή ο σύντροφός σας μπορεί να χρειάζεται διαφορετικό είδος στήριξης. Προσπαθήστε να διαλευκάνετε τι φταίει με συζήτηση και διάλογο. Ακούστε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του, βεβαιώστε τον πως τις συμμερίζεστε και πως είστε πλάι του και στηρίξτε τον ψυχολογικά. Το συναισθηματικό δέσιμο, εξάλλου, μπορεί να μην είναι ο πιο γρήγορος δρόμος στο κρεβάτι αλλά είναι ο πιο εγγυημένος και με διάρκεια!

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!