Οι top αγαπημένες ρετρό παιδικές σειρές
Οι top αγαπημένες ρετρό παιδικές σειρές


Thundercats

 
 

Μια από τις πιο αγαπητές σειρές από τα μακρινά 80`s ξετρέλαινε μικρούς και μεγάλους δεδομένου ότι η προώθηση της σειράς είχε στόχο περισσότερο τους γονείς των εν δυνάμει ανήλικων τηλεθεατών κι όχι τόσο τους ίδιους. Μάλιστα, ένα απ’ τα προωθητικά slogan της σειράς ήταν το εξής: «Οι Thundercats έχουν όλη τη δράση και την περιπέτεια που λατρεύουν τα παιδιά σας, αλλά συνάμα και κάτι ακόμη… Μαθήματα για το σεβασμό, τη φιλία, την αλήθεια, την ειλικρίνεια και τη δικαιοσύνη». Στα της ιστορίας τώρα, κάτι περίεργα ανθρωπόμορφα εξωγήινα πλάσματα που μοιάζουν με γάτες και έχουν υπερφυσικές ικανότητες μάχονται για να προστατέψουν τη φυλή τους από τα υπόλοιπα εξωγήινα είδη του πλανήτη. Αυτό, όμως, που έχει μείνει περισσότερο απ’ αυτή τη σειρά είναι το περίφημο ξίφος με το κυμαινόμενο μήκος (που έχει γίνει και ανέκδοτο)!

Αστυνόμος Σαΐνης

Με κεντρικό ήρωα έναν αδέξιο ντετέκτιβ, ο οποίος είναι ένα ανθρώπινο ον με διάφορα βιονικά εξαρτήματα εμφυτευμένα στο σώμα του τα οποία χρησιμοποιεί ανάλογα με την περίσταση, η σειρά Αστυνόμος Σαΐνης έχει αφήσει ιστορία. O γνωστός και αγαπημένος σε όλους αστυνόμος μπορούσε να βγάλει οποιοδήποτε gadget από το καπέλο του και μαζί με το σκύλο του -που είναι ουσιαστικό ο πιο έξυπνος της υπόθεσης- και την ανιψιά του, προσπαθεί να διαλύσει τα σχέδια του κακού Dr. Claw. Το αντίπαλον δέος του Σαΐνη είναι ο Dr.Claw ο ηγέτης μιας σατανικής οργάνωσης ο οποίος εξελίχθηκε σε αστικό μύθο αφού δεν είδε ποτέ κανείς το πρόσωπό του, παρά μόνο τη μοχθηρή γάτα του! Θρυλικό παραμένει το ψυχεδελικό τραγούδι των τίτλων αρχής με το αλησμόνητο «Πρόβλημα…Πρόβλημα».

Μπαμπάρ

Μια επίσης γλυκιά και συγκινητική σειρά, που παιζόταν στο Star και μας περιέγραφε τη ζωή του Μπαμπάρ ενός ελέφαντα που πλέον ζει πλούσια με την οικογένειά του, έχοντας μια άνετη και όμορφη ζωή. Οι ιστορίες όμως που διηγείται είναι από την εποχή που ήταν ακόμη ένας νεαρός ελέφαντας και ζούσε πολλές περιπέτειες και δυσκολίες. Έχει πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθούμε πως έφτασε εκεί που είναι σήμερα, δεδομένου πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια τα οποία παρουσιάζονται μέσω flashback.

 

Η Μικρή Λουλού

Ποιος δεν θυμάται το χαριτωμένο και πανέξυπνο κοριτσάκι με τις κατσαρές μπούκλες, που ηγείται μιας παρέας ατίθασων παιδιών; Η βαθιά πνευματώδης Λουλού μαζί τον κολλητό της τον Τάμπι και τα άλλα παιδιά της γειτονιάς έμπλεκαν συχνά σε απίθανες γκάφες και ξέφρενες παρεξηγήσεις, που όμως έχουν πάντα αίσιο τέλος. Η σειρά είχε αρκετό χιούμορ και ήταν ικανή να μας κάνει να γελάμε ακόμα και σε πιο μεγάλη ηλικία.


Του κουτιού τα Παραμύθια

Μια από τις αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές των παιδιών που μεγάλωσαν τη δεκαετία του ’80 ήταν «Του Κουτιού τα Παραμύθια» που προέβαλε η EΡΤ. Κεντρικός χαρακτήρας ήταν η Παρασκευούλα και η υπόθεση ξεκινούσε μόλις νύχτωνε και πήγαινε στο δωμάτιό της για ύπνο. Η Παρασκευούλα ανοιγε ένα μεγάλο κουτί που είχε κρυμμένο κάτω από το κρεβάτι της, το οποίο ήταν γεμάτο παραμύθια. Μέσα του υπήρχαν τέσσερις κούκλες, ο Ρούχλας, ο Φιόγκος, ο Σεβαστιανός και η Ήβη, τις οποίες πολλά παιδιά θεωρούσαν «τρομακτικές», ενώ ορισμένα τις αντιπαθούσαν. Οι κούκλες εξιστορούσαν διαφορετικά παραμύθια, αν και αυτό που έχει χαρακτεί στις μνήμες όλων μας είναι το intro τραγούδι με την ροκ φωνή του Ρούχλα- Παύλου Κοντογιαννίδη.  

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!