7 ιδέες για παιδικά γενέθλια εν μέσω καραντίνας
7 ιδέες για παιδικά γενέθλια εν μέσω καραντίνας


Η αλήθεια είναι πως μέσα σε όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες που καλούνται να ανταπεξέλθουν οι γονείς της ημέρες της καραντίνας, είναι και τα γενέθλια του παιδιού. Γιατί εδώ που τα λέμε, όταν το παιδί είναι μικρότερης ηλικίας, είναι δύσκολο να του εξηγήσεις πως φέτος δεν θα κάνει γενέθλια με τους παππούδες, τους φίλους και τους συγγενείς.

Ωστόσο, ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες μπορείτε να οργανώσετε τα γενέθλια στο σπίτι και το παιδί να περάσει, το ίδιο υπέροχα. Πέρα από το να φτιάξετε μόνες την τούρτα ή σπιτικά cupcakes.

Δείτε παρακάτω κάποιες ιδέες:

-Φτιάξτε χειροτεχνίες με «Happy birthday» κλόουν, ανθρωπάκια ή αν πιάνουν τα χέρια σας μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο σχέδια από το αγαπημένο του θέμα.

-Οργανώστε να παίξετε οικογενειακώς ένα επιτραπέζιο ή κάποιο άλλο παιχνίδι. Φτιάξτε ένα τρόπαιο από χαρτί ή όποιο άλλο υλικό έχετε στη διάθεσή σας και δώστε το στο νικητή του παιχνιδιού. Επίσης, αποφασίστε ένα δώρο που θα πάρει ο νικητής. Μπορεί να είναι από ένα δεύτερο κομμάτι τούρτας μέχρι μία ώρα παραπάνω ξύπνιος, αν είναι το παιδί.

-Μπορείτε να φτιάξετε ποπ κορν και να επιλέξει το παιδί την αγαπημένη του ταινία που θα δείτε οικογενειακώς στο σαλόνι. Μάλιστα, φροντίστε να φτιάξετε μία ατμόσφαιρα που θα το ενθουσιάσει, όπως το να βάλετε κάτω ένα στρώμα και να καθίσετε εκεί να δείτε την ταινία ή να ρίξετε μαξιλάρες. Γενικά, επιλέξτε κάτι ξεχωριστό, από το να καθίσετε όλοι στον καναπέ.

-Μπορείτε να οργανώσετε διαγωνισμό καραόκε και να βγάλετε νικητή.

-Πείτε στο παιδί πως την ημέρα των γενεθλίων του μπορεί να βγάλει εκείνο τους κανόνες που θα τους τηρήσετε όλοι. Ακόμη και αν σε κάποιους δε συμφωνείτε, για μια ημέρα κάντε τα στραβά μάτια. Εντάξει, δε μιλάμε για υπερβολές.

-Την ώρα που θα σβήνει τα κεράκια συνδεθείτε μέσω skype ή βιντεοκλήσης με τα αγαπημένα του πρόσωπα, παππούδες, φίλοι ή ξαδέλφια για να αισθανθεί έτσι πως είναι κοντά του.

-Τέλος, μια ιδέα που σίγουρα θα το ενθουσιάσει, είναι να κοιμηθείτε οικογενειακώς στρωματσάδα στο σαλόνι.

Πηγή: baby.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!