5 ιδανικά επιτραπέζια για τον εγκλεισμό
5 ιδανικά επιτραπέζια για τον εγκλεισμό


#Μένουμε_σπίτι και διοργανώνουμε πρωτάθλημα επιτραπέζιων. Ποτέ ένα βράδυ καραντίνας δεν είχε τόσο ανταγωνιστικούς παίκτες μαζεμένους γύρω από ένα τραπέζι

Η πανδημία του κορονοϊού έχει γίνει η αναγκαστική αφορμή για την δημιουργία μιας νέας καθημερινότητας, που μας αφορά όλους. Μένουμε σπίτι για την διαφύλαξη της υγείας μας και των αγαπημένων μας προσώπων και βγαίνουμε έξω για πραγματικά πολύ σοβαρούς λόγου.

Το να ορίσουμε πόσο θα διαρκέσει αυτό το #μένουμε_σπίτι είναι κάτι μη εφικτό αυτή τη στιγμή, γι`αυτό λοιπόν οδηγούμαστε σε μια λύση: Αξιοποιούμε το χρόνο που έχουμε μέσα στο σπίτι, περνάμε τέλεια μόνοι ή μαζί με τα αγαπημένα πρόσωπα που ζουν μαζί μας.

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι μια διαχρονική επιλογή επιτυχίας, που μετατρέπει τις άδειες ώρες στο σαλόνι σε βράδια με γέλιο, με ανταγωνισμό, με ανατροπές, με γνήσια ντέρμπι στο τραπέζι πλησίον του καναπέ. Πάμε να δούμε πέντε επιτραπέζια που επιβάλλεται να τιμήσεις αυτές τις μέρες του Άγιου Quarantine and Chill.

Scrabble

Η συγκλονιστική απλότητα του, κάνεις πολλούς να το υποτιμούν: Στο Scrabble έχεις ως μοναδική αποστολή να συνθέσεις λέξεις, με βάση τα γράμματα που έχεις στην κατοχή σου. Σε αυτό το μπλακ τζακ ορθογραφίας και συντακτικού όμως, μπορείς να φτιάξεις δικούς σου κανόνες: Μπορείς να παίξεις με λέξεις αργκό, με λέξεις καθαρεύουσας, με γκρινγκλις. Το κλασσικό format του Scrabble είναι εκεί για να το κάνεις ότι τραβάει η όρεξη και η φαντασία σου.

Dixit

Πέντε κάρτες ανοίγουν, όλες συνδέονται με μια αινιγματική πρόταση. Ποιός μπορεί να βρει τη λύση στο αίνιγμα του αφηγητή; Το Dixit είναι η ιδανική αντί-πρόταση στους ‘Παίζουμε UNO;” ανθρώπους που υπάρχουν εκεί έξω. Ένα παιχνίδι με κάρτες, φαινομενικά υπέρ-απλό, όμως μετά από 10-15 γύρους θα έχεις εθιστεί και θα έχει γελάσει όσο ποτέ άλλοτε με επιτραπέζιο. Σε προειδοποιώ να δείξεις ψυχραιμία αν χάνεις σε όλα τα αινίγματα: Από “υπερβολικά νεύρα στο Dixit” έχουν διαλυθεί φιλίες, έχουν χτυπήσει πόρτες από ‘ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΦΑΣΑΡΙΑ;’ γείτονες και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των ακραίων αντιδράσεων που προκαλεί το παιχνίδι.

Pictionary/Παντομίμα

Χρειάζεσαι μόνο μαρκαδόρους και χαρτι. Επίσης χρειάζεσαι μια μίνιμουμ ικανότητα ζωγραφικής και νοσηρή φαντασία, ώστε να ορίσεις στο χαρτόνι αυτό που θέλεις να περιγράψεις. Μπορείς να παίξεις θεματικό pictionary (για παράδειγμα, με τίτλους ταινιών ή με ονόματα συγκροτημάτων) ή με απλές λέξεις. Μπορείς να το κάνεις ακόμα πιο ενδιαφέρον αν παίζεις με τον/την σύντροφό σου και να θεσπίσεις ποινές και έπαθλα για όποιον χάνει ή βρίσκει τον εκάστοτε όρο που έχεις ζωγραφίσει. Αν η ζωγραφική δεν είναι το φόρτε σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις χέρια, πόδια και κάθε εκφραστική ικανότητα που διαθέτεις εκτός της ομιλίας, παίζοντας παντομίμα. Σε κάθε περίπτωση, το μόνο σίγουρο είναι πως θα γεννηθούν ακραίες αντιδράσεις και το σαλόνι θα μετατραπεί σε αυτοσχέδιο πάρτι.

Παλέρμο: Το Μεγάλο Ξεκαθάρισμα
Δεν χρειάζονται επιτραπέζια με πολλά εξαρτήματα και gadgets για να περάσεις καλά στο σαλόνι, μόνο το ‘CSI’ των επιτραπέζιων, το ‘Παλέρμο’ αρκεί για να βάλει φωτιά σε ένα τυπικό βράδυ Δευτέρας. Η υπόθεση του παιχνιδιού είναι απλή: Στο Παλέρμο συμβαίνουν στυγερά εγκλήματα και κάποιος είναι ο δολοφόνος. Οι κάρτες δείχνουν την αλήθεια, αλλά μπορούν να κρύβουν και μια σειρά από μπλόφες. Όταν πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο, ο δολοφόνος μπορεί να είναι ακόμα και Εσυ. Και να τους ξεγελάσεις όλους.

Monopoly

Η σύγχρονη εκδοχή της Monopoly ονομάζεται ‘Monopoly: Κορυφαία Ηλεκτρονική Τράπεζα’, περιέχει ηλεκτρονικό μηχάνημα αφής και τραπεζικές κάρτες και ενδεχομένως το μόνο που λείπει είναι ένα πιόνι με την μορφή στελέχους του ΔΝΤ ή κάτι τέτοιο. Το μειονέκτημα που έχει συνήθως η Monopoly είναι η γιγαντιαία της διάρκεια μέχρι να βρεθεί ένας νικητής, αλλα στην εποχή του #μένουμε_σπίτι αυτά είναι ψιλά γράμματα. Το επιτραπέζιο που σε προκαλεί να μετατραπείς σε καπιταλιστικό γουρούνι μετρώντας δεσμίδες με ψεύτικά δολάρια και να κατακτήσεις το αμερικάνικο όνειρο βάζοντας τους αντιπάλους σου στην φυλακή, δεν απογοητεύει ποτέ.

Πηγή: news247.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!