Σεξ από το πρώτο ραντεβού;
Σεξ από το πρώτο ραντεβού;


Πρέπει να κάνεις σεξ στο πρώτο ραντεβού; Αυτή είναι μια ερώτηση που απασχολεί πάρα πολλούς, ιδιαίτερα όμως τις γυναίκες. Ακόμα και το 2020, μερικές γυναίκες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι αν κάνουν σεξ στο πρώτο ραντεβού θα χαρακτηριστούν «εύκολες».

Εκτός όμως από το γυναικείο φύλο ακόμα και οι άντρες αγωνίζονται να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Γιατί εάν ένας άντρας δείξει πως στο πρώτο ραντεβού θέλει σεξουαλική επαφή, μπορεί να μεταφέρει το μήνυμα στο άλλο άτομο ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το σεξ, ακόμα και εάν αυτό δεν ισχύει.

Ευτυχώς όμως σιγά σιγά οι απόψεις αλλάζουν, αφού σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η OkCupid , το 46% των συμμετεχόντων απάντησαν πως θα σκεφτόντουσαν το ενδεχόμενο της σεξουαλικής επαφής στο πρώτο ραντεβού.

Άρα να κάνετε σεξ στο πρώτο ραντεβού; Αν και η απάντηση αφορά τον καθένα προσωπικά, παρακάτω θα δείτε γιατί να κάνετε αλλά και γιατί να μην κάνετε σεξ από το πρώτο ραντεβού.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους το σεξ στο πρώτο ραντεβού δεν είναι απλώς μια κακή ιδέα, αλλά μια πραγματικά πολύ καλή ιδέα.

Βοηθά να διαπιστώσετε αν έχετε χημεία. Τις περισσότερες φορές, χρειάζεται χρόνος για να καταλάβετε αν το άλλο άτομο είναι το σωστό για εσάς. Το σεξ όμως βοηθάει να δείτε εάν έχετε χημεία. Εξάλλου εάν πραγματικά σας αρέσει κάποιος, δεν υπάρχει λόγος να αφήσετε τους ξεπερασμένους κανόνες να ορίσουν τη ζωή σας.

Σας κάνει να νιώθετε όμορφα. Εάν αισθάνεστε ωραία και υπάρχει συναίνεση, είναι δύσκολο να βρεθεί ένα μειονέκτημα. Αν και οι δύο νιώθετε έλξη, γιατί να την καταπολεμήσετε ή να μειώσετε την ευχαρίστηση; Εξάλλου η αναμονή δεν αλλάζει την έλλειψη ενδιαφέροντος μετά το σεξ.

Γιατί να μην κάνετε σεξ στο πρώτο ραντεβού.

Μπορεί ένας από τους δυο να στεναχωρηθεί. Αν και οι δύο προσπαθείτε να διασκεδάσετε και δεν σας ενδιαφέρει το μετά, τότε αυτό είναι ένα πράγμα. Αλλά αν ο ένας από τους δυο ψάχνει για κάτι σοβαρό και εσείς δεν είστε διατεθειμένοι να του το παρέχετε (ή το αντίστροφο), τότε αυτή είναι μια άλλη ιστορία εντελώς. Οι προσδοκίες μετά το σεξ μπορεί να είναι επώδυνες, αν και οι δυο δεν σκέφτονται το ίδιο.

Μπορεί να κάνετε κάτι με το οποίο δεν αισθάνεστε άνετα, ειδικά εάν έχετε πιει. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να μην θέλετε να κάνετε σεξ στο πρώτο ραντεβού- ίσως να μην σας προσελκύσει το άτομο ή ίσως είχατε ένα άσκημο ιστορικό της μίας βραδιάς και θέλετε να αντιστρέψετε το μοτίβο. Όποια και αν είναι η αιτία, αν η αδρεναλίνη (και το αλκοόλ) ρέει, αυτό αυξάνει τον κίνδυνο να κάνετε κάτι που αργότερα θα μετανιώσετε.

Το κλειδί είναι στην ειλικρινή επικοινωνία. Αν αισθάνεστε όμορφα και αν είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς σχετικά με αυτό που ψάχνετε, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην κάνετε σεξ στο πρώτο ραντεβού. Και να θυμάστε: Τα ξεπερασμένα κοινωνικά στερεότυπα δεν πρέπει να επηρεάζουν την απόφασή σας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!