LAT, η νέα τάση στα ζευγάρια
LAT, η νέα τάση στα ζευγάρια


Πολλά ζευγάρια πλέον μένουν χωριστά για διαφορετικούς λόγους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι χωρίζουν, αντιθέτως είναι μαζί και αγαπημένα.

Τη νέα αυτή τάση οι ειδικοί την έχουν ονομάσει LAT, Living Apart Together και πρόκειται για μια διαφορετική μορφή δέσμευσης. Είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορεί κάποιος να κάνει σχέση, αλλά χωρίς να έχει τον σύντροφο του μέσα στα πόδια του και φυσικά να έχει την ανεξαρτησία του. Και μπορεί να ακούγεται οξύμωρο αλλά τα ζευγάρια που ακολουθούν αυτή την τάση, είναι πολύ ευτυχισμένα.

Και εάν εξακολουθεί να σας ακούγεται τρελό, δείτε μερικά θετικά που προσφέρει αυτή η νέα τάση.

Η σχέση διατηρείται πιο φρέσκια, αφού δεν βαριέται ο ένας τον άλλο.

Η σχέση δεν «απειλεί» τον προσωπικό χώρο του καθενός.

Η προσμονή για τον χρόνο που το ζευγάρι θα περάσει μαζί είναι πάντα γλυκιά.

Υπάρχει ελευθερία να κάνει ο καθένας πράγματα χωρίς να επικρατεί η γκρίνια.

Αρκετοί έχουν ανάγκη τη δυνατότητα να συγκεντρωθούν σε κάποια δουλειά που τυχόν έχουν να κάνουν χωρίς να ενοχλούνται από τον άλλον.

Τα οικονομικά είναι ανεξάρτητα και δεν υπάρχει η πάντα δυσάρεστη πτυχή της αναγκαστικής συνεννόησης.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η σχέση δεν είναι σχέση ή το ζευγάρι δεν είναι ζευγάρι. Όλοι ξεκαθαρίζουν ότι η σχέση τους έχει τον δεσμευτικό χαρακτήρα που έχουν όλες οι σχέσεις, όπως επίσης και χαρακτηριστικά όπως η μονογαμία και η βαθιά αγάπη.

Παρ’ όλα αυτά, τα ζευγάρια LAT αποτελούν ακόμη ταμπού. Όταν η φίλη σου σού λέει ότι έχουν συμφωνήσει με τον άντρα της να κάνουν χωριστά διακοπές, ο συνειρμός που κάνεις είναι πως η σχέση τους δεν θα κρατήσει πολύ. Γι αυτό και αυτές οι σχέσεις προφανώς χρειάζονται χρόνο για να γίνουν αποδεκτές στον κοινό νου.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!