Όταν δεν έχεις πάρει αγάπη, βάζεις στόχο ζωής να τη δώσεις με το τσουβάλι
Όταν δεν έχεις πάρει αγάπη, βάζεις στόχο ζωής να τη δώσεις με το τσουβάλι


«Την περισσότερη αγάπη την έδωσαν αυτοί που δεν την πήραν…»

Οι άνθρωποι που σηκώνουν τα βάρη της οικογένειας, που προσέχουν τα παιδιά και γιατροπορεύουν τους παππούδες, μοιάζουν στα μάτια μας σαν αστείρευτες πηγές αγάπης και συμπόνοιας. Και ξαφνιαζόμαστε όταν, πολλές φορές, αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για ανθρώπους που η ζωή τους στέρησε από νωρίς αυτό που τώρα μοιράζουν απλόχερα. Ότι, από παιδιά ακόμη, έπρεπε να ικετέψουν για λίγη αποδοχή και για μια αγκαλιά σαν κι αυτές που οι υπόλοιποι τις θεωρούμε δεδομένες.

Φαίνεται, όμως, πως όταν καταλαβαίνουν την αξία της αγάπης που τους έλειψε, κάποιοι άνθρωποι αποφασίζουν να τη δώσουν στους άλλους χωρίς όρια και να μην αφήσουν κανέναν κοντινό τους άνθρωπο να νιώσει το κενό που βιώσαν κάποτε εκείνοι.

Όταν δεν έχεις πάρει αγάπη, βάζεις στόχο ζωής να τη δώσεις με το τσουβάλι 

Είναι στη φύση του ανθρώπου να φροντίζει τους δικούς του, τα παιδιά, τον σύντροφο, τους γονείς του και όποιον τον χρειάζεται. Και να είναι πάντα εκεί για όλους, κολώνα του σπιτιού και στήριγμα ακλόνητο για όποιον το χρειάζεται. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που δίνουν κυριολεκτικά ότι έχουν και δεν έχουν μέσα τους. Tα αποθέματα αγάπης που κρύβουν αποδεικνύονται αληθινά αστείρευτα και η αγκαλιά τους τόσο μεγάλη που τους χωράει όλους.

Είναι εκείνοι που ορκίστηκαν να προστατεύσουν τους ανθρώπους που αγαπούν από εμπειρίες σαν τη δική τους, που έκρυβαν μοναξιά και πόνο. Εκείνοι που, στα πιο τρυφερά τους χρόνια, δεν πήραν αγάπη κι έτσι έβαλαν στόχο ζωής να τη δώσουν με το τσουβάλι...

Όταν κάποιος έχει ανάγκη τη φροντίδα σου, ξέρεις πολύ καλά πως νιώθει
Αν έχεις βιώσει από μικρός τον πόνο της εγκατάλειψης κι έχεις παλέψει μόνος σου, χωρίς κανένα στήριγμα και καμιά παρηγοριά, ξέρεις καλά πως είναι να έχεις ανάγκη από κάποιον που θα σε βοηθήσει. Που θα είναι δίπλα σου όταν το χρειάζεσαι περισσότερο και θα το κάνει με την καρδιά του. Με λίγα λόγια, οι άνθρωποι που ένιωσαν στο πετσί τους την απουσία της αγάπης, έχουν την απαραίτητη ενσυναίσθηση για να μπουν στη θέση του άλλου και να νιώσουν τον πόνο που θα αισθανθεί αν αφεθεί να αγωνιστεί ολομόναχος.

Κι έχουν την θέληση να αποτρέψουν αυτό το σενάριο, να χαρίσουν στον άλλον την ευλογία ενός ανθρώπου που θα τον φροντίσει και θα του δώσει δύναμη τη στιγμή που δείχνει να χάνει το κουράγιο ή την ελπίδα του.

Όταν οι άλλοι τα παρατούν εσύ έχεις τις αντοχές και το πείσμα να συνεχίσεις
Δεν είναι εύκολο για κάποιον που στη ζωή του είχε την τύχη να τον λούσουν με αγάπη, ασφάλεια και προσοχή, να αντιληφθεί πόση δύναμη κρύβει μέσα του ο άνθρωπος και πως να την αναζητήσει όταν νιώσει ότι έχει ξεπεράσει τα όριά του. Οι άνθρωποι που δεν αγαπήθηκαν, που βρέθηκαν στη δίνη της επιβίωσης και των προβλημάτων χωρίς να έχουν να κρατηθούν από κάπου, έμαθαν να σκάβουν βαθιά μέσα τους για να βρουν αντοχές τη στιγμή που δείχνουν να μην αντέχουν άλλο.

Γι’ αυτόν τον λόγο, όταν πρέπει να φροντίσουν εκείνους που τους έχουν ανάγκη, δεν υπολογίζουν κούραση – ούτε σωματική ούτε ψυχολογική – και είναι έτοιμοι να δώσουν και την τελευταία ικμάδα των αντοχών τους για να μην μείνει κανένας χωρίς την αγάπη που του αξίζει!

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!