Έτσι θα ευωδιάζει πάντα φρεσκάδα το σπίτι σου!
Έτσι θα ευωδιάζει πάντα φρεσκάδα το σπίτι σου!


Όπως θέλουμε (και προσπαθούμε!) να διατηρούμε το σπίτι μας καθαρό και τακτοποιημένο, εξίσου σημαντικό για εμάς τις νοικοκυρές είναι και να μοσχοβολάει. Κάποιες φορές ωστόσο, η έντονη μυρωδιά του φαγητού ή της υγρασίας μπορεί να κατακλύσουν όλους τους χώρους. Για αποφύγετε κάτι τέτοιο, αρκεί να δοκιμάσετε τους παρακάτω τρόπους-και σας εγγυόμαστε το σπίτι σας θα μυρίζει πάντα φρεσκάδα!

Στην κουζίνα

Νιφάδες βρώμης για να μη «βρωμάει» ο κάδος απορριμμάτων….

 

…αλλά και το ψυγείο! Στην κουζίνα, τα δύο μέρη που συσσωρεύουν περισσότερο τις άσχημες μυρωδιές, είναι το ψυγείο και ο κάδος με τα σκουπίδια. Αυτό που μπορείτε να κάνετε λοιπόν είναι να βάλετε μία χούφτα νιφάδες βρώμης στον πάτο του κάδου. Και αντίστοιχα, σ’ ένα μπολ που θα τοποθετήσετε στο ψυγείο.

Μαλακτικό με κανέλα

Αν θέλετε να εξαφανίσετε την έντονη μυρωδιά του φαγητού, δοκιμάστε το εξής κόλπο: βράστε σε μια κατσαρόλα 1 κουταλιά μαλακτικό και προσθέστε λίγη κανέλα. To άρωμα αυτών των δύο θα εξατμιστεί με το νερό και θα εξαπλωθεί σ’ όλη την κουζίνα.

Μαγειρική σόδα και ξίδι για τον νεροχύτη

Δεν υπάρχει χειρότερη μυρωδιά απ’ την κακοσμία του νεροχύτη. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν μαγειρεύουμε ή πλένουμε τα πιάτα πολλά υπολείμματα φαγητών «πέφτουν» στο συγκεκριμένο σημείο. Μία λύση λοιπόν είναι να ρίχνετε καυτό νερό μαζί με ξίδι μετά το πλύσιμο των πιάτων για να καθαρίζουν οι σωληνώσεις. Αν ωστόσο, το πρόβλημα επιμένει δοκιμάστε να ανακατέψετε λίγο ξίδι και μαγειρική σόδα. Ρίξτε το αφρισμένο διάλυμα στον νεροχύτη και μετά από μισή ώρα ξεβγάλτε με άφθονο καυτό νερό!

Στο σαλόνι

Αρωματικό σπρέι

Για να φτιάξετε το δικό σας αρωματικό σπρέι θα χρειαστείτε 10 σταγόνες αρωματικό έλαιο πορτοκάλι-κανέλα, 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας και ¾ του φλιτζανιού νερό. Αφού αναμείξετε τα υλικά μεταξύ τους, ρίξτε το μείγμα σ΄ ένα ψεκαστήρι και αρωματίστε το σαλόνι σας 3 φορές την ημέρα.

Το βαζάκι της φρεσκάδας

Για να φτιάξετε το «βαζάκι της φρεσκάδας» θα χρειαστείτε ένα βαζάκι μαρμελάδας, 2 μικρά λεμόνια, λίγα φύλλα δενδρολίβανου ή δυόσμου, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και νερό.

Αφού κόψετε σε φέτες τα λεμόνια, τοποθετείστε τα σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και στη συνέχεια, προσθέστε νερό. Όταν βράσει, μεταφέρετε το υγρό στο βάζο και αφήστε το ανοιχτό στο τραπέζι του σαλονιού. Πιστέψτε μας, η υπέροχη μυρωδιά του κρατάει όλη την ημέρα!

Ξίδι

Και όμως! Αν βάλετε αρκετό ξίδι σ’ ένα μπολ και το αφήσετε σ’ ένα δωμάτιο για 2-3 ώρες, αυτό απορροφά τις δυσάρεστε μυρωδιές!

Στα υπνοδωμάτια

Δύο πράγματα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας αν θέλετε πάντα τα υπνοδωμάτια να μυρίζουν πάντα φρεσκάδα! Πρώτον, να αερίζετε καθημερινά και δεύτερον να χρησιμοποιείτε αρωματικά έλαια χώρου με μυρωδιά σανταλόξυλου ή ευκάλυπτου. Σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Στο μπάνιο

Μπορεί το μπάνιο να αποτελεί ένα από τα πιο ευάλωτα δωμάτια του σπιτιού στις δυσάρεστες οσμές, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να απογοητευόμαστε! Γιατί με αυτά τα δύο κόλπα, το μπάνιο σας θα μυρίζει φρεσκάδα:

Χρησιμοποιήστε ένα βάζο με λουλούδια, στο οποίο θα τοποθετήσετε 5 σταγόνες από το αγαπημένο σας έλαιο σε τρεις «μπάλες» από βαμβάκι. Η μυρωδιά του ελαίου σε συνδυασμό με αυτή των λουλουδιών θα αναδύεται σ΄όλο τον χώρο!

Όσον αφορά την λεκάνη, το αρωματικό έλαιο ευκαλύπτου κάνει θαύματα. Ρίξτε μερικές σταγόνες και θα δείτε τις δυσάρεστε οσμές να εξαφανίζονται στη στιγμή!

Στην κουζίναΝιφάδες βρώμης για να μη «βρωμάει» ο κάδος απορριμμάτων….


…αλλά και το ψυγείο! Στην κουζίνα, τα δύο μέρη που συσσωρεύουν περισσότερο τις άσχημες μυρωδιές, είναι το ψυγείο και ο κάδος με τα σκουπίδια. Αυτό που μπορείτε να κάνετε λοιπόν είναι να βάλετε μία χούφτα νιφάδες βρώμης στον πάτο του κάδου. Και αντίστοιχα, σ’ ένα μπολ που θα τοποθετήσετε στο ψυγείο.

Μαλακτικό με κανέλα


Αν θέλετε να εξαφανίσετε την έντονη μυρωδιά του φαγητού, δοκιμάστε το εξής κόλπο: βράστε σε μια κατσαρόλα 1 κουταλιά μαλακτικό και προσθέστε λίγη κανέλα. To άρωμα αυτών των δύο θα εξατμιστεί με το νερό και θα εξαπλωθεί σ’ όλη την κουζίνα.
Μαγειρική σόδα και ξίδι για τον νεροχύτη


Δεν υπάρχει χειρότερη μυρωδιά απ’ την κακοσμία του νεροχύτη. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν μαγειρεύουμε ή πλένουμε τα πιάτα πολλά υπολείμματα φαγητών «πέφτουν» στο συγκεκριμένο σημείο. Μία λύση λοιπόν είναι να ρίχνετε καυτό νερό μαζί με ξίδι μετά το πλύσιμο των πιάτων για να καθαρίζουν οι σωληνώσεις. Αν ωστόσο, το πρόβλημα επιμένει δοκιμάστε να ανακατέψετε λίγο ξίδι και μαγειρική σόδα. Ρίξτε το αφρισμένο διάλυμα στον νεροχύτη και μετά από μισή ώρα ξεβγάλτε με άφθονο καυτό νερό!
Στο σαλόνιΑρωματικό σπρέι
Για να φτιάξετε το δικό σας αρωματικό σπρέι θα χρειαστείτε 10 σταγόνες αρωματικό έλαιο πορτοκάλι-κανέλα, 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας και ¾ του φλιτζανιού νερό. Αφού αναμείξετε τα υλικά μεταξύ τους, ρίξτε το μείγμα σ΄ ένα ψεκαστήρι και αρωματίστε το σαλόνι σας 3 φορές την ημέρα.
Το βαζάκι της φρεσκάδας
Για να φτιάξετε το «βαζάκι της φρεσκάδας» θα χρειαστείτε ένα βαζάκι μαρμελάδας, 2 μικρά λεμόνια, λίγα φύλλα δενδρολίβανου ή δυόσμου, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και νερό.


Αφού κόψετε σε φέτες τα λεμόνια, τοποθετείστε τα σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και στη συνέχεια, προσθέστε νερό. Όταν βράσει, μεταφέρετε το υγρό στο βάζο και αφήστε το ανοιχτό στο τραπέζι του σαλονιού. Πιστέψτε μας, η υπέροχη μυρωδιά του κρατάει όλη την ημέρα!
Ξίδι
Και όμως! Αν βάλετε αρκετό ξίδι σ’ ένα μπολ και το αφήσετε σ’ ένα δωμάτιο για 2-3 ώρες, αυτό απορροφά τις δυσάρεστε μυρωδιές!
Στα υπνοδωμάτιαΔύο πράγματα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας αν θέλετε πάντα τα υπνοδωμάτια να μυρίζουν πάντα φρεσκάδα! Πρώτον, να αερίζετε καθημερινά και δεύτερον να χρησιμοποιείτε αρωματικά έλαια χώρου με μυρωδιά σανταλόξυλου ή ευκάλυπτου. Σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα!
Στο μπάνιοΜπορεί το μπάνιο να αποτελεί ένα από τα πιο ευάλωτα δωμάτια του σπιτιού στις δυσάρεστες οσμές, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να απογοητευόμαστε! Γιατί με αυτά τα δύο κόλπα, το μπάνιο σας θα μυρίζει φρεσκάδα:
Χρησιμοποιήστε ένα βάζο με λουλούδια, στο οποίο θα τοποθετήσετε 5 σταγόνες από το αγαπημένο σας έλαιο σε τρεις «μπάλες» από βαμβάκι. Η μυρωδιά του ελαίου σε συνδυασμό με αυτή των λουλουδιών θα αναδύεται σ΄όλο τον χώρο!
Όσον αφορά την λεκάνη, το αρωματικό έλαιο ευκαλύπτου κάνει θαύματα. Ρίξτε μερικές σταγόνες και θα δείτε τις δυσάρεστε οσμές να εξαφανίζονται στη στιγμή!
Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!