5 σημάδια που κάνουν μπαμ ότι είστε σε ένα δυστυχισμένο γάμο!
5 σημάδια που κάνουν μπαμ ότι είστε σε ένα δυστυχισμένο γάμο!


Ο γάμος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ποτέ δεν ήταν. Τα τρυφερά συναισθήματα που οδηγούν ένα ζευγάρι να ορκιστεί ενώπιον Θεού και ανθρώπων πως θα είναι για πάντα μαζί, ενδέχεται να εξαφανιστούν πιο γρήγορα απ’ όσο φαντάζονταν. Κι ενώ περίμεναν πως ο έρωτάς τους θα εξελιχθεί σε βαθιά αγάπη και πως μαζί θα φτιάξουν την τέλεια οικογένεια, μετά από μερικά χρόνια γάμου νιώθουν πως κάτι δεν πάει καλά.

Ποια είναι όμως τα σημάδια που μαρτυρούν πως κάποιος βρίσκεται σ’ έναν δυστυχισμένο γάμο;

5 σημάδια που φανερώνουν ότι είσαι σε ένα δυστυχισμένο γάμο

Νιώθεις πως δεν έχεις κανέναν να μιλήσεις στο σπίτι
Τα πρακτικά θέματα μιας οικογένειας δεν σταματούν ποτέ. Οι συνεννοήσεις του ζευγαριού για τα παιδιά, τους λογαριασμούς, τα ψώνια, τις κοινωνικές υποχρεώσεις ή τα απρόοπτα της καθημερινότητας είναι πολλές και απασχολούν αρκετό από τον κοινό τους χρόνο. Ένα είδος επικοινωνίας που είναι απαραίτητο για την αρμονική λειτουργία του σπιτιού, αλλά παράλληλα μπορεί να μετατραπεί σε μια μεγάλη παγίδα για τους δυο συντρόφους.

Όταν η επικοινωνία σας περιορίζεται μόνο στα πρακτικά καθημερινά θέματα και αποφεύγετε να μιλήσετε για τα συναισθήματα ή τα νέα σας, τότε μάλλον έχετε απομακρυνθεί συναισθηματικά. Ο άνθρωπός σου δεν είναι εκεί για να σε ακούσει, να σε καταλάβει, να γελάσει ή να κλάψει μαζί σου. Το κενό που δημιουργείται είναι μεγάλο και νιώθεις μόνη σου.

Οι ανάγκες των άλλων εκμηδενίζουν τις δικές σου
Μια ακόμη παγίδα ενός σύγχρονου γάμου, και ειδικά για τις γυναίκες, είναι να χάνεις σταδιακά τον εαυτό σου. Οι ανάγκες της οικογένειάς γίνονται η προτεραιότητά σου και, θες δε θες, οι δικές σου μένουν πίσω. Λίγο η δουλειά, λίγο το σπίτι, λίγο τα παιδιά, λίγο ο σύζυγος, λίγο τα οικονομικά, φτάνεις σε σημείο να ζεις μόνο για να φροντίζεις τους άλλους ξεχνώντας τον εαυτό σου.

Όταν συμβαίνει αυτό, ο σύντροφός σου οφείλει να επέμβει για να σου θυμίσει πως δεν είσαι μόνο μια εργαζόμενη μητέρα, αλλά και μια γυναίκα με ενδιαφέροντα, ανάγκες και το δικαίωμα να ζεις ευτυχισμένη. Εάν όμως απουσιάζει αυτού του είδους η συμπαράσταση, είναι φυσιολογικό να βουλιάζεις όλο και περισσότερο σε μια καθημερινότητα που δεν σε ικανοποιεί και νιώθεις παραγκωνισμένη.

Δεν είσαι η προτεραιότητά του
Εάν λοιπόν ο άνθρωπός σου αδυνατεί να σου συμπαρασταθεί και να επικοινωνήσει ουσιαστικά μαζί σου, νιώθεις πως δεν είσαι η προτεραιότητά του ενώ με τον καιρό παύει να είναι κι εκείνος η δική σου προτεραιότητα. Ζείτε σαν δυο συγκάτοικοι με κοινές υποχρεώσεις που πρέπει να διεκπεραιωθούν και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα που σας δένει συναισθηματικά.

Αποφεύγεις να περάσεις χρόνο μόνο με τον σύζυγό σου
Ο άνθρωπος που κάποτε δεν αποχωριζόσουν καθόλου και που ήθελες να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου μαζί του, πλέον μοιάζει με έναν ξένο. Αποφεύγεις να περνάς χρόνο μαζί του ενώ νιώθεις πως η παρουσία του όχι μόνο δεν σε καλύπτει συναισθηματικά, αλλά σε εκνευρίζει και συχνά οδηγείστε σε καβγάδες. Είναι εμφανές πως δεν αισθάνεσαι οικειότητα και ασφάλεια μαζί του και όταν αυτά τα στοιχεία απουσιάζουν από μία σχέση, η ευτυχία είναι μάλλον μακριά.

Κάθε μέρα και χειρότερα…
Όταν ο καιρός περνά και η κατάσταση, παρά τις προσπάθειές σου δεν διορθώνεται, αργά ή γρήγορα θα νιώσεις δυστυχισμένη κι εγκλωβισμένη σε έναν γάμο που δεν σου προσφέρει αυτά χρειάζεσαι. Ωστόσο, πριν πάρεις τελικές αποφάσεις, καλό είναι να μιλήσεις ειλικρινά και ουσιαστικά στον σύντροφό σου για όλα όσα αισθάνεσαι και σκέφτεσαι. Ίσως νιώθει έτσι κι εκείνος και τελικά βρείτε μια λύση. Πάντα, βέβαια, υπάρχει και η πιθανότητα να μην βρεθεί κοινό πεδίο συνεννόησης και η σχέση να καταλήξει στον χωρισμό.

Το σημαντικό είναι να γνωρίζεις πως, ανεξάρτητα από την εξέλιξη του γάμου σου, εσύ έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες και πως είσαι εντάξει με τη συνείδησή σου. Αυτό θα σου δώσει δύναμη να αντιμετωπίσεις οτιδήποτε κι αν ακολουθήσει.

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!