Άλλαξε αυτές τις 4 συνήθειες για να έχεις καλύτερο ύπνο
Άλλαξε αυτές τις 4 συνήθειες για να έχεις καλύτερο ύπνο


Αλήθεια, έχετε σκεφτεί ότι κάποιες από τις πιο συχνές συνήθειες που έχετε υιοθετήσει να κάνετε στην κρεβατοκάμαρα, ίσως να μην είναι και τόσο… αθώες όσο πιστεύετε; Και μπορεί εκεί που πιστεύετε ότι βοηθούν στο χαλάρωμα πριν τον ύπνο, στην πραγματικότητα να φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα;

Και, όμως, όπως τονίζουν οι ειδικοί, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες συνήθειες οι οποίες υπονομεύουν την ποιότητα του ύπνου σας και μπορούν να αποδειχθούν βλαβερές για την υγεία σας.

Δείτε ποιες είναι αυτές και ποια αντικείμενα θα πρέπει να απομακρύνετε από την κρεβατοκάμαρά σας.

Το κινητό

Μπορεί να έχετε στο μυαλό σας ότι μία περιήγηση στα social media, σας ξεκουράζει πριν τον ύπνο. Ή ένα γρήγορο σερφάρισμα για τα τελευταία νέα ή μία ματιά στα emails σας. Όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς αυτή η συνήθεια μπορεί να αποδειχθεί στρεσογόνα.

Τηλεόραση

Αρκετοί έχουν μάθει να κοιμούνται με την τηλεόραση ανοιχτή. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, η συνήθεια αυτή δεν είναι ωφέλιμη για την υγεία, αφού επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου, επηρεάζοντας αρνητικά την ποιότητα του ύπνου.

Το γραφείο

Λόγω έλλειψης χώρου, μπορεί να βάλετε το γραφείο σας στην κρεβατοκάμαρα. Όμως, δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το γραφείο θα είναι εκεί για να σας υπενθυμίζει τη δουλειά σας και μπορεί να μην το καταλαβαίνετε, αλλά υποσυνείδητα, μπορεί να σας προκαλέσει άγχος. Αν, λοιπόν, υπάρχει άλλη επιλογή χωροταξικά, τοποθετήστε το σε άλλο δωμάτιο.

Ακαταστασία

Η μαμά σας είχε δίκιο: Πραγματικά πρέπει να κρατήσετε το δωμάτιό σας καθαρό. Σύμφωνα με το Psychology Today, ένα βρώμικο και ακατάστατο περιβάλλον μπορεί να έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική σας ευεξία.

Πηγή: baby.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!