Γιατί αποφεύγουν πλέον το γάμο οι γυναίκες;
Γιατί αποφεύγουν πλέον το γάμο οι γυναίκες;


Υπήρχε κάποτε ένας πολύ καλός λόγος για να παντρευτούν οι γυναίκες με έναν άνδρα: Οι άνδρες προσέφεραν κάτι που χρειάζονταν. Ήταν οι προστάτες, ενώ οι γυναίκες ανέλαβαν τον ρόλο της ανατροφής των παιδιών και της διατήρησης ενός σπιτιού. Αυτοί ήταν οι βιολογικοί ρόλοι, η φυσική τάξη του πώς υποτίθεται ότι ήταν τα πράγματα κάποτε.

Όμως οι εποχές έχουν αλλάξει, οι γυναίκες είναι ανεξάρτητες και δεν έχουν πλέον ανάγκη τους άνδρες. Αλλά, εκτός από την αφύπνιση των γυναικών, υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι που συμβάλλουν στο γιατί παντρεύονται όλο και λιγότερο.

Ο γάμος είναι ξεπερασμένος και οι γυναίκες το γνωρίζουν.

Για χιλιάδες χρόνια, ο γάμος γινόταν αποκλειστικά για οικονομικούς και πολιτικούς λόγους. Δεν ήταν για την αγάπη, ήταν μια αναγκαιότητα. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πλέον – έτσι ώστε το 44 τοις εκατό των Millennials και το 43 τοις εκατό της Gen-Xers να πιστεύουν ότι ο γάμος είναι ξεπερασμένος.

Πολλοί άνδρες εξακολουθούν να απειλούνται από τις ισχυρές και επιτυχημένες γυναίκες.

Η αρρενωπότητα είναι εύθραυστη. Οι περισσότεροι άνδρες δεν τους αρέσει όταν αισθάνονται ότι η αρρενωπότητά τους απειλείται με οποιονδήποτε τρόπο. Οι πιο πολλοί άνδρες δεν μπορούν να χειριστούν μια γυναίκα που είναι δυναμική. Εξαιτίας αυτού οι γυναίκες τους έχουν απομακρύνει.

Ο γάμος δεν είναι απαραίτητος για να γίνει μια γυναίκα μητέρα.

Πρώτα απ 'όλα, το 40% των μωρών γεννιούνται σε μονογονεϊκές μητέρες και υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα ότι το ποσοστό θα αυξηθεί. Υπάρχει επίσης το γεγονός ότι, χάρη στην τεχνολογία, δεν χρειάζεστε καν έναν άνδρα αν θέλετε να έχετε παιδί. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ταξίδι στην τράπεζα σπερματοζωαρίων. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις γυναίκες που δεν θέλουν να έχουν σχέση, αλλά επιθυμούν να γίνουν μαμάδες.

Οι γυναίκες έχουν γίνει οι άνδρες που θα ήθελαν να παντρευτούν.

Όπως το έθεσε τόσο σωστά η Gloria Steinem, «Γίνουμε οι άνδρες που θέλαμε να παντρευτούμε», και έχει δίκιο. Δεν είμαστε πλέον το «αδύναμο» φύλο, αλλά μια τέλεια αυτοσυντηρούμενη οντότητα που μπορεί να φροντίσει τον εαυτό της σε κάθε επίπεδο. Δεν υπάρχει λόγος να παντρευτείτε όταν ό, τι χρειάζεστε μπορείτε να το δώσετε στον εαυτό σας.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!