Απολαμβάνοντας το σεξ μετά το παιδί
Απολαμβάνοντας το σεξ μετά το παιδί


Από τότε που γίνατε γονείς αισθάνεστε ότι αυτή η νέα σας ιδιότητα έχει εξαφανίσει σχεδόν κάθε άλλη πτυχή της καθημερινότητάς σας. Και, φυσικά, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, όσο όμως ο καιρός περνά αρχίζει να γίνεται ελαφρώς ανησυχητικό. Το μεγαλύτερο πλήγμα κατά πάσα πιθανότητα το έχει δεχτεί ο γάμος σας και κυρίως η σεξουαλική σας ζωή με τη σύντροφό σας. Η αλήθεια είναι πως μπορείτε να καταλάβετε τις αιτίες: Και οι δύο είστε κουρασμένοι και άυπνοι, ενώ εκείνη έχει να αντιμετωπίσει και το σώμα της που αναρρώνει υπό τις αντίξοες συνθήκες της φροντίδας του νεογέννητου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ξανακάνετε σεξ μέχρι το παιδί να πάει… στο Λύκειο. Απλώς ίσως χρειαστεί λίγη παραπάνω προσπάθεια από ό,τι έχετε συνηθίσει, ώστε και οι δύο να ξαναβρείτε την ερωτική σας διάθεση και να απολαμβάνετε τις επαφές όσο παλιότερα.

Πριν ξεκινήσετε
Επιβεβαιώστε ότι μπορείτε
Συνήθως οι γυναίκες που έχουν γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες ανάρρωσης μέχρι να είναι σε θέση να έρθουν σε σεξουαλική επαφή. Αυτός ο χρόνος τις προστατεύει από τους τραυματισμούς αλλά και από τις λοιμώξεις. Ακόμη, όμως, και αν η σύντροφός σας υποβλήθηκε σε καισαρική τομή, απαιτείται κάποιος χρόνος για να επουλωθούν οι πληγές της. Κάθε σώμα είναι διαφορετικό, οπότε ο μόνος που μπορεί να σας δώσει το πράσινο φως είναι ο γιατρός που την παρακολουθεί.

Λάβετε τα μέτρα σας
Πολλά ζευγάρια χρησιμοποιούν τον θηλασμό ως μέθοδο αντισύλληψης. Ωστόσο, δεν είναι απίθανο μια γυναίκα που θηλάζει να μείνει και πάλι έγκυος. Επομένως, για να είστε σίγουροι ότι θα αποφύγετε μια αναπάντεχη εγκυμοσύνη, φροντίστε να παίρνετε τα απαραίτητα μέτρα αντισύλληψης.

Απολαμβάνοντας το σεξ μετά το παιδί
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τη σύντροφό σας να απολαύσει και πάλι το σεξ μετά τον τοκετό.

Χρησιμοποιήστε λιπαντικό
Ο κόλπος δεν επανέρχεται στην προηγούμενη κατάστασή του από τη μία μέρα στην άλλη. Κάποιο υδατοδιαλυτό λιπαντικό θα εξασφαλίσει ότι απολαμβάνει το σεξ και δεν ταλαιπωρείται.

Βοηθήστε τη να χαλαρώσει
Εκτός από τα σωματικά εμπόδια, πρέπει να αντιμετωπιστούν και τα ψυχολογικά. Η ανησυχία της για το μωρό που κοιμάται στο διπλανό δωμάτιο και η κούραση της ημέρας σίγουρα δεν είναι αφροδισιακά. Κάντε κάτι για εκείνη προκειμένου να τη βάλετε στην κατάλληλη διάθεση. Ένα χαλαρωτικό μασάζ ή ένα νόστιμο δείπνο που μαγειρέψατε με τα χεράκια σας είναι εξαιρετικές επιλογές.

Μην υποτιμάτε τα προκαταρκτικά
Μετά από κάποια χρόνια, τα περισσότερα ζευγάρια αρχίζουν να περιορίζουν ή και να παρακάμπτουν τα προκαταρκτικά. Ωστόσο, αυτή είναι ακριβώς η στιγμή που είναι απολύτως απαραίτητο να τα επαναφέρετε. Όσο περισσότερο χρόνο διαθέσετε στο να προετοιμάσετε το σώμα της, τόσο καλύτερα θα περάσετε και οι δύο.

Δείξτε ενδιαφέρον
Δυστυχώς, πολλές γυναίκες έχουν μάθει να κρύβουν τη δυσφορία τους κατά τη σεξουαλική επαφή εξαιτίας διάφορων κοινωνικών στερεοτύπων. Ζητήστε της να σας λέει τι της αρέσει και τι όχι και παρατηρήστε τυχόν σημάδια ότι κάποια κίνησή σας την πονά.

Αφήστε της την πρωτοβουλία
Για λίγο καιρό είναι προτιμότερο να περιορίσετε το ρεπερτόριο των στάσεων κατά τη διάρκεια του σεξ. Ιδανικά, αφήστε τη να βρίσκεται εκείνη από πάνω σας, ώστε να ελέγχει τον βαθμό και την ένταση της διείσδυσης. Άλλη μια στάση που είναι κατάλληλη για αυτό το πρώτο διάστημα, είναι στο πλάι.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!