6+1 αποδείξεις ότι ο γάμος σας είναι ιδανικός
6+1 αποδείξεις ότι ο γάμος σας είναι ιδανικός


Για ποιο λόγο παντρευόμαστε, αν όχι για να ευτυχήσουμε και να μοιραστούμε μια όμορφη ζωή με τον άνθρωπο που αγαπάμε. Παρ’ όλ’ αυτά, τα όνειρα και οι προθέσεις μας δεν εγγυώνται πάντα ένα ευτυχές αποτέλεσμα, αφού συχνά τα πράγματα στραβώνουν στην πορεία – κάποιες φορές ανεπανόρθωτα. Είναι αλήθεια πως τέλειος γάμος δεν υπάρχει, μπορούν όμως δύο σύζυγοι να ζουν αρμονικά και αγαπημένοι, ακόμη και να παραμείνουν ερωτευμένοι για πάντα, ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια.

Αν αναρωτιέστε πως τα πάει ο δικός σας γάμος, αναζητήστε αυτά τα σημάδια και ίσως πάρετε την απάντηση που ελπίζετε!

Εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον
Οι υγιείς μακροχρόνιες σχέσεις – πόσο μάλλον ένας γάμος – χτίζονται πάνω στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και την αφοσίωση στην ειλικρινή επικοινωνία χωρίς φόβο και μυστικά. Αν είστε έτοιμη ανά πάσα στιγμή να εκμυστηρευτείτε όσα κρύβετε μέσα σας στον σύντροφό σας και αν νιώθετε πώς κι εκείνος σας εμπιστεύεται το ίδιο, τότε ο γάμος έχει την προοπτική να κρατήσει για πάντα.

Παίρνετε αποφάσεις από κοινού
Σε έναν γάμο, οι δύο σύντροφοι είναι ισότιμοι και γι’ αυτό πρέπει να συζητούν τα πάντα και να παίρνουν όλες τις σημαντικές αποφάσεις μαζί, χωρίς να καπελώνει ο ένας τον άλλον. Αν μεταξύ σας επικρατεί το πνεύμα του διαλόγου και αν αποφασίζετε απο κοινού για όλα όσα αφορούν την οικογένεια και την καθημερινότητά σας, να ‘στε σίγουρη ότι ο γάμος σας θα μακροημερεύσει.

Δεν κολλάτε σε λεπτομέρειες
Οι καθημερινές τριβές σε μια σχέση είναι αναπόφευκτες, αφού οι άνθρωποι δεν αποφασίζουν να ενώσουν τις ζωές τους επειδή είναι απολύτως συμβατοί, αλλά για έναν σωρό διαφορετικούς λόγους. Αν έχετε ξεπεράσει το στάδιο που ενοχλείστε από μικροπράγματα και είστε έτοιμοι να μην δίνετε σημασία σε λεπτομέρειες και να μην αφήνετε ασήμαντες κόντρες να γιγαντώνονται, ο γάμος σας είναι σε πολύ καλό δρόμο.

Αρέσετε ο ένας στον άλλον όπως είστε
Πολλές φορές, περιμένουμε πράγματα από μια σχέση που ο σύντροφός μας δεν μπορεί να μας προσφέρει και καταλήγουμε να απογοητευόμαστε επειδή είχαμε δει σ’ εκείνον αυτό που θέλαμε εμείς αντί γι’ αυτό που πραγματικά είναι. Αν έχετε αποδεχτεί ο ένας τον άλλον με τις ιδιαιτερότητες και τις παραξενιές του, χωρίς αστερίσκους και υπερβολικές προσδοκίες, τότε έχετε κάνει το πιο σημαντικό βήμα για έναν ευτυχισμένο γάμο.

Αισθάνεστε μεταξύ σας βαθειά οικειότητα
Το σεξ είναι πολύ σημαντικό κομμάτι μιας σχέσης, αλλά όταν συνοδεύεται από αληθινή και βαθιά οικειότητα, μπορεί να δέσει δύο άνθρώπους με τρόπο ανεπανάληπτο και εξαιρετικά δυνατό. Αν, εκτός από μια ενεργή σεξουαλική ζωή, έχετε με τον σύντροφό σας μια δυνατή φιλία και έναν δεσμό που νιώθετε πως είναι μοναδικός, απολαύστε κάθε στιγμή του γάμου σας γιατί είναι αυτο που λέμε «ονειρικός».

Αφήνετε προσωπικό χώρο ο ένας στον άλλον
Όταν ζευγαρώνουμε, βρισκόμαστε να περνάμε τον περισσότερο χρόνο μαζί, συνηθίζουμε – η βολευόμαστε – και ξεχνάμε ότι ο καθένας από εμάς χρειάζεται και λίγο χρόνο για τον εαυτό του. Αν δείχνετε κατανόηση ο ένας στην ανάγκη του άλλου να ασχοληθεί με πράγματα που αγαπά, να αφιερώσει χρόνο στους δικούς του ανθρώπους και να εξελιχθεί ατομικά, τότε έχετε χτίσει μια σχέση υγιή που θα εξελιχθεί κι αυτή μαζί σας.

Δεν ξεχνάτε τις 3 μαγικές φράσεις
Όταν η σχέση μεταξύ δύο συντρόφων είναι καλή, οι εγωισμοί και τα πείσματα μπορεί να δυναμιτίσουν τα θεμέλιά της και να προκαλέσουν τριγμούς απ’ το πουθενά. Η απάντηση βρίσκεται σε 3 μαγικές φράσεις που μπορούν να επουλώσουν κάθε πληγή και να σβήσουν κάθε υπόνοια τσακωμού. Αν δεν αμελείτε να λέτε ο ένας στον άλλον «σ’ αγαπώ», «σ’ ευχαριστώ» και «συγνώμη» να είστε βέβαιη ότι έχετε και θα έχετε έναν υπέροχο γάμο.

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!