Που είναι το σημείο G;
Που είναι το σημείο G;


Που είναι;

Το σημείο G λέγεται ότι είναι ένας αδένας, ο οποίος βρίσκεται σε βάθος λίγων εκατοστών από την είσοδο του κόλπου, στο πρόσθιο τοίχωμά του.

Το όνομα
Ονομάστηκε σημείο «G» εξαιτίας του Ernst Gräfenberg, του γυναικολόγου που εντόπισε πρώτος το σημείο και θεωρείται ότι η διέγερσή του μπορεί να κάνει τον οργασμό πιο έντονο και πιο ολοκληρωμένο, ενώ απελευθερώνει εκκρίσεις σε ρευστή μορφή. Οι γνώμες πάντως σχετικά με το αν υπάρχει ή όχι διίστανται. Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν πως το συγκεκριμένο σημείο το έχουν μόνο ορισμένες γυναίκες.

Η πρόσφατη έρευνα
Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Μελέτης Διδύμων και Γενετικής Επιδημιολογίας του King’s College του Λονδίνου, το σημείο G δεν υπάρχει! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 1.800 γυναίκες, όλες ζεύγη μονοζυγωτικών ή διζυγωτικών διδύμων. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ιδέα του σημείου G είναι καθαρά υποκειμενική, αφού τα ομοζυγωτικά δίδυμα δεν συμφωνούσαν στην ύπαρξή του (μία εκ των δύο διδύμων θεωρούσε ότι έχει σημείο G, σε αντίθεση με την άλλη), παρόλο που μοιράζονταν τα ίδια γονίδια.

Μην μου αγχώνεστε!
Ας σταματήσουμε, λοιπόν, να αναζητάμε απεγνωσμένα τη «μαγική» αυτή ανατομία, που το μόνο που προκαλεί είναι άγχος.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!