Αν δεν θέλει να σε αγκαλιάζει μετά το σεξ;
Αν δεν θέλει να σε αγκαλιάζει μετά το σεξ;


Σε όλους αρέσει μια ζεστή αγκαλιά, ειδικά μετά τη σεξουαλική επαφή. Όμως για μερικούς ανθρώπους, η αγκαλιά μετά το σεξ δεν είναι το δυνατό τους σημείο.

Τι γίνεται λοιπόν εάν θέλετε ο σύντροφός σας να σας αγκαλιάζει μετά το σεξ, αλλά δεν το κάνει; Ίσως αν του μιλήσετε να του αλλάξετε γνώμη και να κάνετε έναν συμβιβασμό. Από την άλλη μεριά οι ειδικοί επισημαίνουν πως μπορεί να υπάρχουν πολλοί φυσιολογικοί λόγοι για τους οποίους ο σύντροφός σας δεν θέλει να σας αγκαλιάζει μετά τη σεξουαλική πράξη.

Μερικοί άνθρωποι δεν νιώθουν αυτή την ανάγκη λόγω των ορμονών που απελευθερώνονται. Κάποιοι άλλοι απλά δεν μπορούν τις αγκαλιές μετά το σεξ και προτιμούν να κάνουν κάτι άλλο- να κοιμηθούν ή να φάνε. Μάλιστα εάν μετά την πράξη ακολουθήσει έντονος οργασμός, τότε αυτό μπορεί να προκαλέσει στο άτομο την έντονη επιθυμία να κοιμηθεί αμέσως μετά την κορύφωση.

Εκτός από τους παραπάνω λόγους, ο σύντροφός σας μπορεί επίσης να ανησυχεί για το επίπεδο ευπάθειας που μια αγκαλιά μπορεί να προκαλέσει. Η αγκαλιά είναι μια μορφή βαθιάς οικειότητας, γι αυτό και το έτερο ήμισυ μπορεί να θέλει να κρατήσει τις αποστάσεις του, αποφεύγοντας την επαφή, εκτός της ίδιας της σεξουαλικής πράξης.

Πώς όμως πρέπει να χειριστείτε την κατάσταση;

Μιλήστε με έναν ασφαλή, ελαφρύ τρόπο. Θα μπορούσε να υπάρξει μια πιθανότητα ο σύντροφός σας να αισθανθεί διαφορετικά εάν του εξηγήσετε γιατί είναι σημαντικό για εσάς η αγκαλιά.

Βρείτε μια στιγμή που αισθάνεστε χαλαροί και ήρεμοι και ρωτήστε τον τι προτείνει να κάνετε μετά το σεξ και τι θα τον έκανε να νιώσει άνετα. Ανοίγοντας του μια συζήτηση θα καταφέρετε να εκφράσετε τις ανάγκες σας.

Ένας άλλος τρόπος προσέγγισης είναι να τον ρωτήσετε ευθέως γιατί δεν του αρέσουν οι αγκαλιές μετά τη σεξουαλική πράξη. Εάν οι λόγοι είναι φυσικοί, ίσως υπάρχει ένας τρόπος να τον κάνετε να αισθανθεί πιο χαλαρός και άνετος, ενώ σας αγκαλιάζει. Εάν οι λόγοι σχετίζονται με τα συναισθήματα ή την οικειότητα, δείτε εάν υπάρχει ένας τρόπος για να τον κάνετε να νιώσει ασφαλής. Μια καλή λύση είναι να δοκιμάσετε μια σύντομη, μη σεξουαλική αγκαλιά ως μια δοκιμαστική εμπειρία.

Αν όμως δεν ενδιαφέρεται για την επίλυση του προβλήματος, τότε πρέπει να σκεφτείτε ότι υπάρχει μια πιθανότητα πως όταν εκφράσετε την επιθυμία να τον αγκαλιάσετε μετά το σεξ, θα είναι αρκετά αρνητικός. Και αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό. Έτσι, πιθανότατα θα πρέπει να αναρωτηθείτε αν μπορείτε να συνεχίσετε με αυτή την υπάρχουσα κατάσταση. Ομοίως, ο σύντροφός σας θα πρέπει να αναρωτηθεί εάν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας ή αν ζητάτε πάρα πολλά.

Όποια και αν είναι η έκβαση της συνομιλίας σας, η προσέγγιση της συζήτησης με οικειότητα, υπομονή και κατανόηση θα σας βοηθήσει. Η επικοινωνία θα μπορούσε να είναι μια χρυσή ευκαιρία να επανασυνδεθείτε και να βελτιώσετε πραγματικά τη σεξουαλική σας ζωή.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!