Τα θετικά και τα αρνητικά όταν ερωτεύεσαι κάποιον πολύ μεγαλύτερο
Τα θετικά και τα αρνητικά όταν ερωτεύεσαι κάποιον πολύ μεγαλύτερο


Ο έρως χρόνια δεν κοιτά και, μεταξύ μας, δεν θα έπρεπε κιόλας! Είναι πολλά τα παραδείγματα ανθρώπων που ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν κάποιον μικρότερο ή μεγαλύτερο. Μάλιστα, οι παλιοί υποστηρίζουν πως τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια αποτελούνται από άντρες που περνούν τη γυναίκα τους τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Βέβαια, η άποψη αυτή είναι ξεπερασμένη, αφού πλέον συναντάμε και πολλά (διάσημα και μη) ζευγάρια που ο μεγαλύτερος της σχέσης είναι η γυναίκα και όχι ο άντρας. Και τελικά, έχει σημασία η διαφορά ηλικίας; Ποια είναι τα υπέρ και ποια τα κατά του να ερωτεύεσαι κάποιον πολύ μεγαλύτερό σου;

Τα υπέρ:

Έχει εμπειρίες και ξέρει τι θέλει
Ένας μεγαλύτερος άνθρωπος, είτε άνδρας είτε γυναίκα, υπερέχει σε εμπειρίες και βιώματα. Ξέρει τι θέλει, διεκδικεί και αναγνωρίζει ποιες μάχες πρέπει να δώσει και ποιες να αφήσει. Όταν ένας μεγαλύτερος άνθρωπος αποφασίζει να είναι μαζί μας, το πιθανότερο είναι πως έχει ζυγίσει από πριν τα υπέρ και τα κατά και είναι σίγουρος για την επιλογή του.

Έχει στιλ και γοητεία
Όταν η ζωή σε έχει οδηγήσει σε δυσκολίες και αδιέξοδα τα οποία έχεις ξεπεράσει με επιτυχία, αποκτάς αυτοπεποίθηση και ξέρεις πολύ καλά ποιος είσαι. Διαθέτεις σταθερότητα, σιγουριά και γοητεία! Γιατί κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει τίποτα πιο γοητευτικό από έναν άνθρωπο που ξέρει πού πατάει και απολαμβάνει τη ζωή.

Ξέρει τι να πει και πότε
Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού, δύσκολα θα νιώσεις πως σε κάνει ρεζίλι. Ξέρει πώς να φερθεί στους φίλους σου, στους γονείς σου, στο εστιατόριο ή σε μία σοβαρή συζήτηση. Δίπλα του νιώθεις ασφάλεια και σιγουριά, ενώ μέσα σου, κρυφογελάς και νιώθεις περηφάνια που ένας τέτοιος άνθρωπος διάλεξε να έχει εσένα στο πλευρό του.

Είναι οικονομικά ανεξάρτητος
Ακόμα κι αν δεν κερδίζει μια περιουσία, πρόκειται για έναν άνθρωπο που, μάλλον, ζει μόνος του, είναι ανεξάρτητος και ξέρει να βάζει τη ζωή του (μήπως και τη δική σου;) σε μια τάξη. Και ειδικά στις μέρες μας, αυτό δεν το συναντάς πολύ συχνά!

Και φυσικά, είναι και το σεξ στη μέση…
Οι εμπειρίες που λέγαμε πιο πριν, σχετίζονται και με το ερωτικό κομμάτι. Ο μεγαλύτερος άνθρωπος μπορεί να υστερεί στην ποσότητα, αλλά έχει την ποιότητα με το μέρος του! Ξέρει πώς να κάνει τον παρτενέρ του ευτυχισμένο ενώ έχει καταλάβει πως το σεξ δεν είναι μια εγωιστική διαδικασία αλλά ένα παιχνίδι για δύο!

Τα κατά:

Μπορεί να είναι πιο σοβαρός (ή βαρετός) από εμάς
Ένας άντρας ή μια γυναίκα αρκετά χρόνια μεγαλύτεροί μας, έχουν περάσει από το στάδιο της απόλυτης ανεμελιάς και της άσκοπης διασκέδασης. Στα μάτια των νεότερων μοιάζουν «σοβαροί», ενώ στην ουσία έχουν χορτάσει από νεανικές τρέλες και πλέον χρειάζονται λίγες διασκεδάσεις αλλά καλές!

Μπορεί να γίνει ζηλιάρης
Δεν είναι κάτι που συμβαίνει αναγκαστικά. Ο μεγαλύτερος άνθρωπος γνωρίζει πως η εμπιστοσύνη και η επικοινωνία δένουν το ζευγάρι. Ωστόσο, όταν ο σύντροφός του είναι νέος, όμορφος και φρέσκος τραβάει περισσότερα βλέμματα επάνω του κι αυτό, για έναν ερωτευμένο άνθρωπο, ενδέχεται να γίνει κόκκινο πανί.

Δεν μοιράζεται τα προβλήματά του μαζί σου
Ένας πολύ μεγαλύτερός μας, ενδέχεται να μην μας παίρνει και πολύ στα σοβαρά σε σημαντικά ζητήματα. Η εμφανής και δικαιολογημένη ανωριμότητά μας, τον αποθαρρύνουν από το να μας μιλήσει για όσα τον απασχολούν στη δουλειά, στα οικονομικά ή στις σχέσεις τους με τους άλλους. Κάποιες φορές, μάλιστα, νιώθει πως μπορεί και να μας επιβαρύνει με τα προβλήματά του. Ωστόσο, αυτό είναι άδικο για εμάς και ενδέχεται να μας απομακρύνει.

Έχει διαφορετικές σωματικές και συναισθηματικές αντοχές
Δύσκολα θα τον παρασύρουμε σε ξέφρενα ξενύχτια με την παρέα μας αφού κουράζεται ευκολότερα από εμάς. Εκτός από αυτό, όμως, κουράζεται πιο εύκολα και συναισθηματικά. Δεν θα σπαταλήσει ενέργεια σε καβγάδες ή ανούσιες συζητήσεις, ενώ του είναι σχεδόν αδύνατο να αναλωθεί σε ανθρώπους και καταστάσεις που, αντίθετα από εμάς, θεωρεί ανόητες.

Και φυσικά, είναι και το σεξ στη μέση…
Όπως είπαμε, οι προηγούμενες εμπειρίες του τον καθιστούν επάξιο εκπρόσωπο της ποιότητας! Ωστόσο, όσο πιο νέος είσαι, τόσο δίνεις σημασία και στην ποσότητα. Μπορεί ο σύντροφός σου να ανταποκριθεί στις ανάγκες σου;

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!