Ήρεμη αγάπη... για πάντα
Ήρεμη αγάπη... για πάντα


Ήρεμη είναι η αγάπη που, μπορεί να μην έχει εξάρσεις και… αιχμηρά συναισθήματα, αλλά είναι ασφαλής, εύκολη και βαθιά.

Σύμφωνα με μια έρευνα, μόνο το 12% των ζευγαριών μένουν μαζί για περισσότερο από 20 χρόνια. Ωστόσο, όσοι καταφέρουν να διατηρήσουν μια μακροχρόνια σχέση στην οποία ζουν ήρεμα και ευτυχισμένα, έχουν επίπεδα εγκεφαλικής δραστηριότητας παρόμοια με αυτά που έχουν οι φρεσκο-ερωτευμένοι! Αυτό σημαίνει ότι η ήρεμη και ασφαλής αγάπη είναι η απάντηση σε μια ευτυχισμένη αιώνια σχέση.

Δεν είναι βαρετή αλλά εξελίσσεται σε μη τοξικό περιβάλλον
Η Ήρεμη Αγάπη είναι απαλλαγμένη από αρνητικά στοιχεία, όπως σκληρές αντιπαραθέσεις, ζήλια και άγχος. Αυτό δεν σημαίνει ότι η σχέση του ζευγαριού δεν εξελίσσεται ή ότι δεν υπάρχουν έντονα και ζεστά συναισθήματά. Μπορείτε να νιώσετε… πεταλούδες στο στομάχι και έντονο θαυμασμό για τον άλλον, αλλά παράλληλα να υπάρχει ασφάλεια, κατανόηση και αλληλοϋποστήριξη.

Η ήρεμη αγάπη βοηθά το ζευγάρι να αναπτυχθεί, να γνωριστεί σε βάθος και να βιώσει έναν υπέροχο και βαθύτατο έρωτα.

Είναι ασφαλής!
Ο ερευνητής Art Aron απέδειξε ότι τα ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί και ζουν ήρεμα και αγαπημένα, παρουσιάζουν εγκεφαλική δραστηριότητα παρόμοια με τα ζευγάρια που γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν πρόσφατα!

Ο λόγος που η ήρεμη αγάπη κρατάει πιο πολύ είναι επειδή οι δύο σύντροφοι μαθαίνουν να σέβονται και να τηρούν ο ένας τα όρια του άλλου, να παραμένουν ψύχραιμοι, να αποφεύγουν την κριτική και να δείχνουν υπομονή και κατανόηση στα προβλήματα του άλλου. Έτσι, δημιουργούν ένα ασφαλές και ρομαντικό περιβάλλον από το οποίο δεν έχουν λόγο να φύγουν.

Δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εμπιστοσύνη
Η ήρεμη αγάπη βασίζεται στην εκτεταμένη εμπιστοσύνη και την ειλικρίνεια, ώστε να νιώθουν και οι δύο ασφάλεια. Με άλλα λόγια, δεσμεύεστε να μην πληγώσετε ο ένας τον άλλον – κι αν το κάνετε άθελά σας, να βρείτε τρόπο να το διορθώσετε. Εξάλλου, χωρίς εμπιστοσύνη, διαφάνεια, συναισθηματική υποστήριξη, κατανόηση και σεβασμό δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε ήρεμοι ή να είμαστε πραγματικά ασφαλείς και αγαπημένοι.

Είναι ρομαντική
Όπως περιέγραψε κι ο ψυχολόγος Aaron Ben-Zeév , πρέπει να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ της ρομαντικής έντασης και της βαθιάς αγάπης!

Η ρομαντική ένταση συμπεριλαμβάνει το επιθετικό πάθος και την επιθυμία, είναι σύντομη σε διάρκεια και, ενώ είναι εκρηκτική, συνήθως δεν υπάρχει περαιτέρω εξέλιξη. Η ρομαντική βαθιά αγάπη, από την άλλη, είναι μια συνεχής εμπειρία που χαρακτηρίζεται τόσο από ένταση όσο και από διαρκή εξέλιξη και σταδιακά ανθίζει και μεταβάλλεται σε σχέση ζωής.

Η ηρεμία είναι πολύτιμη και συναρπαστική!
Στις μέρες μας, με τις ανθρώπινες σχέσεις να είναι σύντομες και επιφανειακές, η βαθιά, ήρεμη αγάπη είναι πραγματικά πολύτιμη! Όλα αυτά τα applications γνωριμιών μας δίνουν την ψευδαίσθηση πως υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι εκεί έξω, ενώ στην πραγματικότητα μας στερούν τη δυνατότητα να εστιάσουμε σε έναν άνθρωπο, να τον εμπιστευθούμε και να ζήσουμε μαζί του μια σχέση που μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι όμορφο.

Αντίθετα, η ήρεμη αγάπη αφήνεται στον χρόνο ενώ δεν συμπαθεί την ιλιγγιώδη ταχύτητα. Αφήνεται στα συναισθήματα, λέει πάντα την αλήθεια και δένει τους συντρόφους σε ένα μεγάλο, συναρπαστικό ταξίδι ασφάλειας.

Πηγή: brightside.me


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!