Αυτούς τους 5 μύθους για το γάμο καιρός είναι να σταματήσεις να τους πιστεύεις
Αυτούς τους 5 μύθους για το γάμο καιρός είναι να σταματήσεις να τους πιστεύεις


Οι μύθοι για το γάμο που σε ακολουθούν και που έφτασε η ώρα να αγνοήσεις.
Όταν είσαι παντρεμένη ή έστω στα πρόθυρα του γάμου, το αγαπημένο χόμπι των άλλων είναι να σου δίνουν συμβουλές για το πώς θα επιβιώσεις χωρίς να φτάσεις στο διαζύγιο και πώς θα έχεις μία «υγιή» και πολύ πετυχημένη σχέση. Με τούτα και μ' εκείνα, έχουμε φτάσει να πιστεύουμε ατελείωτα κλισέ για το γάμο που ενδεχομένως λειτουργούσαν για τις προηγούμενες γενιές. Όταν ακολουθείς μία συμβουλή, μπορεί να είναι μία κουβέντα που είπε κάποτε η γιαγιά σου στη μαμά σου ή κάτι που δοκίμασε μία φίλη σου και την βοήθησε. Η αλήθεια όμως είναι ότι κάθε ζευγάρι δημιουργεί τους δικούς του κανόνες και, αν χρειαστεί, τους αναδιαμορφώνει στην πορεία. Ωστόσο, οι παρακάτω μύθοι είναι εδραιωμένες πεποιθήσεις που δεν ταιριάζουν σε όλους. Κράτα μόνο αυτά που νιώθεις ότι σε εκφράζουν και πέτα ό,τι δε χρειάζεσαι.

Κάθε διαμάχη έχει λύση
Ε, μεγάλο ψέμα. Αυτό το [κάθε πρόβλημα έχει και μία λύση» είναι ωραίο στη θεωρία αλλά ουτοπικό στην πράξη. Έφτασε η ώρα να ακολουθήσεις και το «ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε» χωρίς κακίες και θυμό. Δύο διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικό υπόβαθρο, θα έχουν και διαφορετικές απόψεις σε πολλά θέματα. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει σεβασμός και όχι να καταλήξετε να έχετε την ίδια γνώμη. Ωστόσο, αν η διαφωνία αφορά πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν ένα γάμο και δεν υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και αποδοχή στη διαφορετικότητα, ίσως πρέπει να επανεξετάσετε τη σχέση σας.

Οι μισοί γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο

Ένα αναληθές στατιστικό στοιχείο από μία έρευνα που έγινε πριν μία δεκαετία και αφορούσε περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν κάνει έως και 3 γάμους. Επίσης, δεν ήταν μία έρευνα παγκόσμιας κλίμακας. Αλλά σε κάθε περίπτωση, μη βασίζεσαι σε στατιστικές και στο τι κάνουν οι άλλοι για να δεις πώς θα πας τη σχέση σου. Κάνε περισσότερο focus στο πώς θα δομήσεις μία υγιή σχέση με το σύντροφό σου.

Το σεξ του γάμου είναι κακό ή ανύπαρκτο
Ας υποθέσουμε ότι έχεις 5 παντρεμένα ζευγάρια στον κύκλο σου και όλα επιβεβαιώνουν τον παραπάνω μύθο. Ε και; Δεν είναι κάθε περίπτωση ίδια και δεν μπορείς να ξέρεις ακριβώς τι συμβαίνει στη σχέση τους και πώς οδηγήθηκαν εκεί. Και σε περίπτωση που συμβαίνει και σε εσένα, δε χρειάζεται να το αποδεχθείς και να μείνεις σε αυτό επειδή «οι παντρεμένοι δεν κάνουν σεξ». Στο χέρι σου είναι να βελτιώσεις μία κατάσταση που δε σε ικανοποιεί.

Είναι οκ να πέφτουν βρισιές
Το ότι μεγάλωσες σε ένα σπίτι όπου μπορεί να υπήρχε ανταλλαγή πυρών και άκομψων σχολίων ή το ότι σου έχουν πει ότι τα μπινελίκια είναι φυσιολογικό γαμήλιο φαινόμενο, δε σημαίνει ότι είναι και οκ. Μπορείς να διαφωνείς και να επικοινωνείς χωρίς να μιλάς άσχημα ή να ουρλιάζεις. Το ότι παντρεύτηκες, δε σημαίνει ότι κάνεις το σύντροφό σου, συναισθηματικό κάδο.

Μην κοιμάστε ποτέ τσακωμένοι
Ναι, δεν είναι ό,τι καλύτερο να τσακώνεσαι και να ξαπλώσεις στο κρεβάτι γεμάτη ένταση και νεύρα, αλλά ρεαλιστικά μιλώντας, κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο για να ξεπεράσουν κάτι ή λίγο ύπνο για να ξυπνήσουν με πιο καθαρό μυαλό. Αν τσακωθείς το βράδυ, είναι προτιμότερο να κάνεις μία παύση και να κοιμηθείς από το να απεραντολογείς μέχρι το ξημέρωμα και να πας και στη δουλειά σου με μαύρους κύκλους.

Πηγή: ladylike.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!