Το σπέρμα επιβιώνει και στο διάστημα
Το σπέρμα επιβιώνει και στο διάστημα


Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξάχθηκε στο Πολυτεχνείο της Βαρκελώνης, το κατεψυγμένο σπέρμα μπορεί να επιβιώσει στο διάστημα, όπως και στη γη. Διατηρεί σχεδόν κανονικά την κινητικότητα και τη ζωτικότητά του. Με το πείραμα αυτό, η NASA ουσιαστικά παραδέχεται ότι, αργά ή γρήγορα, το σεξ στο διάστημα θα είναι αναπόφευκτο.

Τα ευρήματα που παρουσιάστηκαν στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας στη Βιέννη, υποδηλώνουν ότι μελλοντικά η αναπαραγωγή στο διάστημα μπορεί να μην είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο. Ωστόσο ακόμα δεν είναι εφικτή η γέννηση ενός μωρού στο διάστημα, διότι η σεξουαλική πράξη θα ήταν πολύ δύσκολη και επικίνδυνη για πολλούς λόγους. Και αυτό γιατί η έλλειψη βαρύτητας επιδρά αρνητικά στο καρδιαγγειακό, μυοσκετελετικό και νευρικό σύστημα, κάτι που έχει διαπιστωθεί στις διαστημικές πτήσεις.

Παρόλο που τα αποτελέσματα αυτής της πιλοτικής μελέτης απέχουν πολύ από τα οριστικά, από την άλλη μεριά ανοίγουν τθις δυνατότητες για ασφαλή μεταφορά σπερματοζωαρίων στο διάστημα και για δημιουργία μιας τράπεζας ανθρώπινου σπέρματος έξω από τη γη.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!