Τα λάθη που κάνετε και το σαλόνι δείχνει κακόγουστο
Τα λάθη που κάνετε και το σαλόνι δείχνει κακόγουστο


Οι περισσότερες από εμάς απολαμβάνουμε να διακοσμούμε το σπίτι μας. Βάζουμε την προσωπική μας πινελιά και νιώθουμε υπέροχα όταν οι χώροι αναδεικνύουν το προσωπικό μας στιλ και γούστο. Και μπορεί το γούστο να είναι μια έννοια υποκειμενική, ωστόσο υπάρχουν κάποια αντικειμενικά λάθη που καλό είναι να αποφεύγουμε.

Έντονες αποχρώσεις στους τοίχους

Έντονα χρώματα όπως το κόκκινο, το πράσινο ή το ροδακινί στους τοίχους είναι μια μόδα που μας έχει αφήσει...χρόνους προ πολλού. Το ιδανικό είναι να βάψετε έναν τοίχο σε μια έντονη απόχρωση, αλλά όχι ολόκληρο το δωμάτιο. Προτιμήστε τα γήινα χρώματα και παίξτε με χρωματικούς συνδυασμούς μέσα από τα έπιπλα και τους πίνακες.

 

Ομοιομορφία

Η εποχή που τα έπιπλα μας ήταν σετ και ήταν ολόιδια μεταξύ τους έχει περάσει. Δεν χρειάζεται πλέον να έχετε ίδιο καναπέ και πολυθρόνα, ούτε το ίδιο σύνθετο. Δημιουργήστε μια ιδιαίτερη διακόσμηση με ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων που να ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους.

Ψεύτικα λουλούδια 

 

Όπως καθετί που δεν είναι αληθινό, έτσι και τα ψεύτικα λουλούδια θεωρούνται κιτς και ξεπερασμένα. Όσο βολικά κι αν είναι επειδή δεν χρειάζονται πότισμα, χαλούν την αισθητική του χώρου. Προτιμήστε αληθινά λουλούδια, φτέρες και κακτάκια.

Vintage και ρετρό αντικείμενα

Μπορεί τα vintage και τα ρετρό κομμάτια να ξαναγύρισαν στην μόδα, όμως χρειάζεται ένα μέτρο. Διαφορετικά μπορεί να κάνουν το σαλόνι να φαίνεται πολύ κακόγουστο. Υπάρχει τεράστια «αισθητική» απόσταση μεταξύ ενός πικάπ και μιας λάμπας-λάβας. Όπως και επίσης ανάμεσα και στο σεμεδάκι της γιαγιάς και ένα ριχτάρι ή ένα boho χαλί.

Υπερφορτώνετε με αντικείμενα τον χώρο 

Όλοι θέλουμε να έχουμε τα αγαπημένα μας αντικείμενα σε κοινή θέα, όμως, τα πολλά διακοσμητικά «πνίγουν» τον χώρο και κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται πιο μικρό. Τα πολλά κάδρα και κορνίζες, τα κεράκια και τα κηροπήγια και τα γυάλινα τασάκια-καπνίζετε δεν καπνίζετε- χαλούν την αισθητική του σαλονιού, γι'αυτό μετριάστε τα.

Παλιομοδίτικα ριχτάρια στους καναπέδες

Μπορεί τα έπιπλα της γιαγιάς να είναι αθάνατα και να έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία, μάλλον είναι λίγο «βαριά» για ένα μοντέρνο σπίτι. Αν δεν έχετε την δυνατότητα να τα αλλάξετε, προτιμήστε ριχτάρια και καλύμματα μοντέρνων προδιαγραφών για το σπίτι και μεταμορφώστε το σαλόνι εύκολα και χωρίς έξοδα. 

Κολλάτε τα έπιπλα στους τοίχους

Πολύ συχνά, όταν δεν έχουμε πολύ χώρο, τείνουμε να κολλάμε τα έπιπλα στους τοίχους φτιάχνοντας ένα δεύτερο δωμάτιο μέσα στο δωμάτιο. Πάρτε ένα μικρότερο τραπεζάκι σαλονιού, βάλτε τη μία μόνο πολυθρόνα και φέρτε τον καναπέ λίγο πιο μπροστά να έχει αέρα από πίσω. Εκεί μπορείτε να βάλετε έναν πάγκο που φτάνει λίγο κάτω απ’ την πλάτη και μπορεί να διακοσμηθεί με βιβλία, βάζα, κάδρα κλπ.

 Φωτογραφίες: pinterest.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!