Μία απρόσμενη δραστηριότητα που φέρνει κοντά τα ζευγάρια
Μία απρόσμενη δραστηριότητα που φέρνει κοντά τα ζευγάρια


Μπορεί ένα μάθημα ζωγραφικής να ανανεώσει τη σχέση σας;

Και όμως ένα μάθημα ζωγραφικής μπορεί να είναι πιο ρομαντικό από ένα δείπνο σε ιταλικό εστιατόριο ή μία βόλτα στο πάρκο. Σύμφωνα με μία νέα μελέτη στο περιοδικό Journal of Marriage and Family, η τέχνη μπορεί να φέρει ένα ζευγάρι πιο κοντά, κάνοντας τον δεσμό πιο ισχυρό.

Οι ερευνητές μελέτησαν 20 ζευγάρια ηλικίας μεταξύ 20 και 40 ετών, στα οποία ανατέθηκε να κάνουν μία ψυχαγωγική δραστηριότητα μαζί, όπως να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια ή να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο ζωγραφικής. Οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα ωκυτοκίνης πριν και μετά τη δραστηριότητα και διαπίστωσαν ότι ήταν αυξημένα αφού την είχαν ολοκληρώσει.

Η ωκυτοκίνη αναφέρεται συχνά ως η «ορμόνη της αγάπης», επειδή συνήθως απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του σεξ. Μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να δεθούν και να νιώσουν ασφάλεια. Είναι εντυπωσιακό όμως ότι μπορεί αυτή η ορμόνη μπορεί να απελευθερωθεί ακόμα και κατά τη διάρκεια ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού!

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο ζωγραφικής ένιωσαν πιο έντονα συναισθήματα από εκείνους που δοκίμασαν άλλες δραστηριότητες. Ακόμη, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι, οι άντρες που συμμετείχαν στο εν λόγω μάθημα απελευθέρωσαν δύο φορές περισσότερη ωκυτοκίνη.

«Ένα σεμινάριο ζωγραφικής δεν θεωρείται ένα συνηθισμένο ραντεβού με τον σύντροφό σας. Ωστόσο, τα ζευγάρια που ζωγράφιζαν, δέθηκαν περισσότερο μέσα από αυτήν τη δραστηριότητα, επιλέγοντας να αλληλεπιδράσουν» δήλωσε η Karen Melton, επικεφαλής ερευνήτρια της μελέτης.

Μία άλλη πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα ζευγάρια που συμμετέχουν σε δραστηριότητες και μαθαίνουν μία νέα δεξιότητα, έχουν μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

«Τα ευρήματα αυτά δείχνουν ότι τα νέα περιβάλλοντα μπορεί επίσης να τονώσουν την απελευθέρωση της ωκυτοκίνης. Για τα ζευγάρια, αυτό μπορεί ενδεχομένως να μεταφραστεί στην εξεύρεση νέων και συναρπαστικών δραστηριοτήτων για τις νυχτερινές τους εξόδους», πρόσθεσε η Melton.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι τα ζευγάρια απελευθερώνουν περισσότερες «ορμόνες αγάπης», δοκιμάζοντας νέες εμπειρίες, αντί για παράδειγμα να παίζουν επιτραπέζια στο σπίτι.

Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα αναζητήσετε τρόπους να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σας και να ανανεώσετε τη σχέση σας, δοκιμάστε να ζωγραφίσετε μαζί ή να αναπτύξετε κάποια άλλη δημιουργική δεξιότητα μαζί!

Πηγή: onmed.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!