Οι πιο ερωτικές συνταγές για τον Άγιο Βαλεντίνο
Οι πιο ερωτικές συνταγές για τον Άγιο Βαλεντίνο


Αναζητήσαμε τις πιο ερωτικές συνταγές για τον Άγιο Βαλεντίνο, με τη βοήθεια του Άκη Πετρετζίκη. Διαλέξτε τι θα φτιάξετε στον Βαλεντίνο σας! 

Μωβ σούπα από πατάτες Περού
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πατάτες, το λάχανο και το πράσο.
Σβήνουμε με κρασί, και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά.
Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά, και στη συνέχεια προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το μέλι, το μπούκοβο, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, το νερό, αλάτι, το πιπέρι, τον κύβο λαχανικών, και σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα.
Βράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατατες και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, και χτυπάμε μέσα στην κατσαρόλα με το μπίμερ μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει βελούδινη η σούπα μας. Εάν δεν έχουμε μπίμερ, περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ μέχρι να έχουμε μία λεία υφή.
Σερβίρουμε με σπιτικό κρουτόν, καραμελωμένο μπέικον, φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο και λίγο γάλα καρύδας.

 

Τούρτα όπερα με κάρδαμο και πορτοκάλι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το παντεσπάνι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Χτυπάμε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη άχνη, τα αμύγδαλα, το αλεύρι και τα φιστίκια μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Σε ένα άλλο μπολ και πάλι στο μίξερ χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν ελαφριά μαρέγκα αλλά όχι πολύ σφιχτή.
Προσθέτουμε τα 35 γρ. ζάχαρη και χτυπάμε στην ίδια ταχύτητα μέχρι να απορροφηθεί από τη μαρέγκα.
Αδειάζουμε το μείγμα της μαρέγκας μέσα στο μπολ με τα αυγά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα και το βούτυρο στο μείγμα με τα αυγά με μια μαρίζ προσέχοντας να μη χάσουμε τον όγκο από τη μαρέγκα. Το μείγμα είναι αρκετά νερουλό.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 ταψάκια 20x30 εκ. τα οποία τα έχουμε βουτυρώσει καλά και έχουμε καλύψει τον πάτο τους με βουτυρωμένη λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρες.

Για τη γκανάς

Καθώς ψήνεται το μείγμα ετοιμάζουμε τη γκανάς.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τους λοβούς του κάρδαμου που τους έχουμε σπάσει λίγο. Θερμαίνουμε και φέρνουμε σε βρασμό.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
Σουρώνουμε και πετάμε τους σπόρους του κάρδαμου.
Φέρνουμε ξανά το γάλα σε βρασμό.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε στο μπολ που έχουμε βάλει τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα στο μπολ.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Για το σιρόπι

Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το κάρδαμο σε ένα κατσαρολάκι.
Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι και το αφήνουμε στην άκρη.

Για την κρέμα

Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, στην αρχή, και έπειτα στη μεσαία το βούτυρο με το ξύσμα από το πορτοκάλι μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού.

Για το γλάσο σοκολάτας

Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι.
Φέρνουμε σε βρασμό, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε ξανά στη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς.
Βγάζουμε από τη φωτιά και αφού πάρουμε τη ζελατίνη από το μπολ και τη στίψουμε καλά, τη ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε καλά και όταν διαλυθεί περνάμε το μείγμα από σίτα και το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
Όταν θα το χρειαστούμε, το ζεσταίνουμε στα μικροκύματα στα 800 watt για 1 λεπτό περίπου μέχρι να λιώσει.
Συναρμολόγηση

Κόβουμε το κάθε παντεσπάνι σε ένα τετράγωνο κομμάτι 20x20 εκ. και μένει και από ένα κομμάτι 10x20 εκ.
Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι σε μια βάση και με ένα πινέλο το βρέχουμε με το σιρόπι.
Από πάνω βάζουμε τα 2/3 από την γκανάς.
Από πάνω βάζουμε τα δύο μικρά κομμάτια από το παντεσπάνι και τα βρέχουμε και αυτά με σιρόπι.
Πάνω τους απλώνουμε την κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να πήξει καλά, να αποκτήσει σταθερότητα το μείγμα και να μην πέσει ο όγκος όταν θα τοποθετήσουμε και το τελευταίο παντεσπάνι.
Βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι το οποίο και αυτό το βρέχουμε με το σιρόπι. Το τοποθετούμε όμως με την βρεγμένη μεριά προς τα κάτω.
Από πάνω απλώνουμε το 1/3 της γκανάς.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από την κατάψυξη και ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας.
Καταψύχουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Με ένα μαχαίρι, που το βάζουμε σε βραστό νερό και το σκουπίζουμε καλά κάθε φορά, κόβουμε γύρω γύρω 5 χιλ. από το γλυκό μας. Κάθε φορά που κόβουμε μια πλευρά, βουτάμε το μαχαίρι στο καυτό νερό, το σκουπίζουμε και κόβουμε την επόμενη πλευρά.
Το γλυκό που μένει το κόβουμε στα 8 με τον ίδιο τρόπο.
Σερβίρουμε.

 

Σοκολατένια γλειφιτζούρια
Μέθοδος Εκτέλεσης
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί* ή στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt για 1,5 λεπτό (σε κατάλληλο μπολ καλυμμένο με μεμβράνη).
Στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
Δημιουργούμε καρδούλες βάζοντας αντικριστά και ενωμένα μεταξύ τους δύο γλειφιτζούρια μαγκουράκια και τις γεμίζουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
Τις πασπαλίζουμε με τα καραμελάκια και τοποθετούμε στη βάση τους τα καλαμάκια, ώστε να μπορούμε να τις κρατάμε.
Αφήνουμε τις καρδιές περίπου μισή ώρα για να κρυώσει και να σφίξει η σοκολάτα.
Έπειτα, τις βγάζουμε από τη λαδόκολλα και τις απολαμβάνουμε.
* Σε μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, στερεώνουμε ένα μπολ, το οποίο πρέπει να είναι πολύ καθαρό και να μην έχει ίχνος νερού, αλλιώς θα κόψει η σοκολάτα (Προσοχή: δεν πρέπει το μπολ να ακουμπάει στο νερό). Ρίχνουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει.

 

Μπισκότα red velvet
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα μπισκότα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αυγό, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψει και ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο, τη λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε το μείγμα με τα στερεά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να ξεκουραστεί η ζύμη.
Αφαιρούμε από το ψυγείο και χωρίζουμε τη ζύμη σε 20 μπαλάκια 30 γρ. το καθένα.
Τα περνάμε από τη ζάχαρη άχνη και τα μεταφέρουμε σε 2 ταψιά που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Δεν τα πιέζουμε με τα χέρια μας, θα ανοίξουν μόνα τους την ώρα που θα ψήνονται.
Ψήνουμε για 12 λεπτά και στη συνέχεια, αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσουν.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να σπάσει το βούτυρο και ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να κρυώσει και σφίξει η κρέμα.
Για τη σύνθεση

Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και απλώνουμε λίγη από τη γέμιση στα μισά μπισκότα.
Καλύπτουμε από πάνω με τα άλλα μισά μπισκότα και σερβίρουμε.

 

Λουκουμάδες red velvet
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το νερό, τη μαγιά, το μέλι, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 45-60 λεπτά για να φουσκώσει το μείγμα.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο στη φωτιά.
Σε μία κούπα με ηλιέλαιο βάζουμε ένα μεγάλο κουτάλι. Παίρνουμε το μείγμα με τα χέρια μας και κόβουμε μικρούς λουκουμάδες με το κουτάλι.
Τους προσθέτουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 1 λεπτά στην αρχή και τους μεταφέρουμε σε ένα ταψί, στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.
Περιμένουμε 2-3 λεπτά για να μαλακώσουν και τους βάζουμε και πάλι στο τηγάνι. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μία τρυπητή κουτάλα.

Για το frosting τυριού

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου, την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να δέσει το μείγμα.
Το μεταφέρουμε σε ένα κορνέ. Τρυπάμε τους λουκουμάδες με ένα μαχαίρι και τους γεμίζουμε με το frosting τυριού.
Σερβίρουμε με μέλι, καρύδια, κανέλα σε σκόνη, άχνη ζάχαρη και θυμάρι.

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!