Η Υπνοθεραπεία βοηθά στη βελτίωση των σχέσεών μας
Η Υπνοθεραπεία βοηθά στη βελτίωση των σχέσεών μας


Με την Υπνοθεραπεία, εμπλέκουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος του νου μας ώστε να φέρουμε σε συνειδητή αντίληψη την βαθύτερη αιτία της δυσκολίας στην σχέση.

Όταν ένα ζευγάρι επιλέξει να δουλέψει με την Υπνοθεραπεία από κοινού προτείνουμε μία σειρά ατομικών συνεδριών Αυτές οι ατομικές συνεδρίες επιτρέπουν στο να βρούμε τον πυρήνα των δυσκολιών στην σχέση. Επιτρέπει επίσης και στους ενδιαφερόμενους και στον θεραπευτή να έχουν όλα τα δεδομένα και μία συνολική οπτική, αντί για δύο περιορισμένες, υποκειμενικές απόψεις.

Στην Υπνοθεραπεία γεφυρώνουμε την συναισθηματική δυσφορία που νιώθουμε τώρα με αυτή της πρώτης φοράς που την νιώσαμε. Κάνουμε δηλαδή μία ηλικιακή αναδρομή για να βρούμε τη μνήμη που την έχει προκαλέσει και ενισχύσει στην παιδική μας ηλικία.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν παρόμοια σενάρια επαναλαμβάνονται συνεχώς μέσα σε μία σχέση. Η ηλικιακή αναδρομή, η αναδρομή δηλαδή σε νεαρότερη ηλικία θα επιτρέψει στο άτομο να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτή τη μνήμη που προκαλεί τη σημερινή του κατάσταση και υποβόσκει στο υποσυνείδητο νου του.

Αντιμετωπίζοντας συγκρούσεις σχέσεων με Υπνοθεραπεία

Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε ενήλικα σώματα και μοιάζουν με ενήλικες αλλά πολύ συχνά κατά την διάρκεια μίας σύγκρουσης τόσο ο ένας όσο και ο άλλος σύντροφος επιστρέφει σε μία συναισθηματική κατάσταση, ενδεικτική μιας νεαρότερης πλευράς του εαυτού του.

Κατά την διάρκεια της παιδικής μας ηλικίας έχουμε οδηγηθεί σε συμπεριφορές και πεποιθήσεις που έχουν παραμείνει αποθηκευμένες στον υποσυνείδητο νου μας, όπως το ιστορικό μνήμης στον υπολογιστή και πυροδοτούνται σχεδόν αυτόματα αν προκύψουν παρόμοιες καταστάσεις σαν αυτές που τις γέννησαν και ενίσχυσαν, στην τωρινή μας ηλικία. Με άλλα λόγια αυτός ο υποσυνείδητος προγραμματισμός αναδύεται όταν μία κατάσταση εμφανίζεται που είναι αρκετά παρόμοια με την αυθεντική αρνητική πρωτότυπη εμπειρία.

Αν ανακαλύψουμε ότι οι δύο σύντροφοι παλινδρομούν σε μια παρόμοια εμπειρία του παρελθόντος, αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη σύγκρουση δεν έχει επιλυθεί ποτέ καθώς οι συναισθηματικές ανάγκες της νεότερης πλευράς του εαυτού τους δεν έχουν εκφραστεί ή δεν έχουν ικανοποιηθεί, ακόμα.

Με την Υπνοθεραπεία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις συναισθηματικές αντίδρασεις κάθε συντρόφου ξεχωριστά, για να κάνουμε μία εσωτερική έρευνα και να ανακαλύψουμε για ποιούς λόγους φαίνεται να ανακυκλώνει αυτές τις σκηνές ξανά και ξανά στην μεταξύ τους σχέση.

Κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και για όποιον/όποια είναι ελεύθερος/η ή έχει βγεί μόλις από μία σχέση και διαπιστώνει ότι έλκει συνεχώς παρόμοιους συντρόφους και ίδιες προβληματικές καταστάσεις

Αναλυτική Υπνοθεραπεία για τις Σχέσεις

Μετά από μία ακολουθία ατομικών συνεδριών με τον κάθε σύντροφο, μπορούμε να ανακαλύψουμε την «παιδική» πλευρά του κάθε συντρόφου που συγκρούεται με την «παιδική» πλευρά του άλλου. Μπορούμε αφού απευαισθητοποιήσουμε τα παιδικά βιώματα από την όποια συναισθηματική δυσφορία και αλλάξουμε τις παγιωμένες αντιλήψεις και τις αυτοματοποιημένες συμπεριφορές να αναπτύξουμε, «ωριμάσουμε» αυτές τις ανώριμες πλευρές για να ταιριάζουν και να είναι συμβατές με τα σώματα των ενηλίκων στα οποία βρίσκονται.

Μετά οι δύο σύντροφοι ως ενήλικες πια, μπορούν να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλο χωρίς να τον ταυτίζουν με κάποιο πρόσωπο από την παιδική τους ηλικία που δεν τους παρείχε την υγιή φροντίδα που χρειαζόντουσαν.

Με άλλα λόγια κάθε σύντροφος μπορεί να αναγνωρίσει ότι αντιδρούσε σε κάποιον από το παρελθόν, όχι το συγκεκριμένο άτομο στην ζωή τους, τώρα. Είναι πάρα πολύ λυτρωτικό να λέει και να ακούει κάποιος «Αναγνωρίζω ότι δεν είσαι ο αλκοολικός πατέρας μου που δεν ερχόταν ποτέ σπίτι. Είσαι ο σύζυγος μου». Παρομοίως «Αναγνωρίζω ότι δεν είσαι η μητέρα μου που δεν ήταν διαθέσιμη για μας τα παιδιά της. Είσαι η σύζυγος μου»/. Μπορεί επίσης αν επιθυμούν και οι δύο σύντροφοι - και κριθεί ότι δεν θα επηρεάσει την διαδικασία - κάθε σύντροφος να παρακολουθήσει την ηλικιακή αναδρομή του άλλου συντρόφου, ή να την ακούσει ηχογραφημένη. Αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας πιο βαθιάς αντίληψης του πόνου ή του φόβου που υποβόσκει πίσω από τις αντιδράσεις του άλλου συντρόφου και στην καλλιέργεια της συμπόνιας, της ενσυναίθησης και της ανεκτικότητας μεταξύ τους.

Όταν οι συναισθηματικές αντιδράσεις μειωθούν και οι δύο μπορούν να διατηρηθούν σε μία ενήλικη κατάσταση ακόμα και αν για παράδειγμα ο/η σύντροφός τους καθυστερεί χωρίς να ενημερώσει τότε έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.

Γενικότερα η Υπνοθεραπεία μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με το

Να αποκτήσουμε νέες οπτικές στην σχέση μας και να αναπτύξουμε μία καλύτερη εκτίμηση της θέσης του άλλου
Να ανακτήσουμε τα χαμένα συναισθήματα της αγάπης, της συντροφικότητας και της δέσμευσης
Να αναβιώσουμε μνήμες του παρελθόντος με έναν πιο θετικό τρόπο.
Να ξανα(μάθουμε) να χαλαρώνουμε (γεννηθήκαμε χαλαροί) με διάφορες τεχνικές που θα μας επιτρέψουν να μπορούμε να χαλαρώσουμε και τον εαυτό μας και τον συντροφό μας.
Να αναπτύξουμε την αυτοπεποίθησή μας που στηρίζεται στην αυτοεκτίμηση και μία ικανότητα να δημιουργούμε νέες και επιτυχημένες σχέσεις.
Οι ισχυρές σχέσεις στηρίζονται στην καλύτερη επικοινωνία και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν έχουμε πετύχει και εξίσου καλή επικοινωνία με τον υποσυνείδητο νου μας.

Η Υπνοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με τον υποσυνείδητο νου σας πιο αποτελεσματικά και ουσιαστικά και κατ’ επέκταση να βελτιώσει την επικοινωνία στην σχέση σας.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!