Γιατί δεν κάνουν οι γυναίκες πρόταση γάμου στους άντρες;
Γιατί δεν κάνουν οι γυναίκες πρόταση γάμου στους άντρες;


Τα τελευταία χρόνια, πολλά έθιμα και μέρη του τελετουργικού του γάμου έχουν αλλάξει. Σε σε αυτό σίγουρα παίζουν ρόλο και τα social media, που δημιουργούν την τάση των instagramable γάμων με photobooths και δικά τους hashtags. Οι περισσότερες αλλαγές όμως έχουν προέλθει από τις αλλαγές που έχουν γίνει στο πώς βλέπουμε τα δύο φύλα και τους ρόλους τους. Η γυναίκα πλέον δεν ανταλλάσσεται ως ιδιοκτησία με κτήματα και κοπάδια, η προίκα της δε σιδερώνεται μια εβδομάδα πριν, δε χρειάζεται τον κουνιάδο της για να της φορέσει τα παπούτσια της, και κυρίως, μπορεί να διατηρήσει το επώνυμό της.

Ένα πράγμα όμως, έχει παραμείνει σταθερό διαχρονικα: Οι άντρες κάνουν πάντα την πρόταση στις γυναίκες. Να φταίνε οι ρομαντικές κομεντί, που μας έχουν πείσει ότι η ροή κάθε ρομαντικής ιστορίας περιλαμβάνει το κορίτσι να θέλει πολύ το αγόρι, το αγόρι να μην προτίθεται να δεσμευτεί, και όταν καταλαβαίνει ότι πάει να χάσει το κορίτσι, να κάνει την υπέρβασή του και να τη ζητάει σε γάμο; Ενδεχομένως. Να φταίει που έχουμε μεγαλώσει με την ιδέα ότι η παθητικότητα είναι ένα ελκυστικό στοιχείο που πηγαίνει πάντα πακέτο με τη θηλυκότητα; Ίσως. Πάντως ό,τι από τα δύο κι αν νομίζουμε, μάλλον είναι λάθος. Σε έρευνα του περιοδικού Glamour, το 70% των αντρών απάντησε ότι θα ενθουσιαζόταν αν η σύντροφός τους έκανε εκείνη την πρόταση γάμου.

Για κάποιο λόγο, ενώ έχουμε ξεπεράσει αρκετά την ιδέα ότι ο γάμος είναι κάτι που θέλουν μόνο οι γυναίκες - και άρα είναι οι μόνες που έχουν κάποιο λόγο στη διοργάνωσή του - θεωρούμε αυτονόητο ότι οι άντρες είναι αυτοί που θα τον ζητήσουν. Τα ζευγάρια πλέον συζητάνε το θέμα του γάμου πριν καν γίνει η πρόταση, αλλά το βάρος για την τελειότητά της πέφτει ακόμα ολόκληρο πάνω στον άντρα.

Πάντως, δεν είναι κακό να θέλει ο άντρας να κάνει την πρόταση και η γυναίκα να θέλει να τη δεχτεί. Απλώς, είναι ωραίο να σκετόμαστε ότι οι προτάσεις γάμου θα αρχίσουν να προσαρμόζονται περισσότερο στα θέλω του κάθε ζευγαριού, και λιγότερο στην ιδέα που έχουμε για το πώς πρέπει να γίνονται. Mπορεί να κάνει πρόταση αυτός, σε αυτήν, με κεριά, λουλούδια, και δαχτυλίδι σε ποτήρι σαμπάνιας, και είναι τέλειο για κάποιους. Για κάποιους άλλους, υπάρχουν και προτάσεις όπως αυτή της Pink στον Carey, όπου κάνει πρόταση αυτή, σε αυτόν, πάνω σε πινακίδα, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Motocross.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!