Γιατί μας βασανίζουν οι ανθρώπινες σχέσεις;
Γιατί μας βασανίζουν οι ανθρώπινες σχέσεις;


Ο άνθρωπος ως κοινωνικό ον, αποζήτα την επικοινωνία και τη συντροφικότητα. Πόσο όμως τον παιδεύουν οι ανθρώπινες σχέσεις και ο έρωτας;

Οι σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους βοηθούν στην προσωπική εξέλιξη και στο να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Τι αλλάζει όμως στην πορεία και μπερδεύει τις σχέσεις; Τις περισσότερες φορές, είναι δύσκολες και δυσνόητες, προκαλώντας παρεξηγήσεις και πόνο. Κι όμως αξίζει ο πόνος που πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς, γιατί όταν θα τον έχει ξεπεράσει δεν θα είναι πια ο ίδιος. Θα έχει αναπτυχθεί, θα είναι πιο συνειδητοποιημένος και θα αισθάνεται πιο ολοκληρωμένος. Είναι μια διαδικασία που σε βάζει αντιμέτωπο με τα πιο βαθιά σου συναισθήματα, σκέψεις και επιθυμίες.

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις πιο επιπόλαια και επιφανειακά. Ίσως γιατί φοβούνται να μην πληγωθούν; Ή ίσως γιατί προτιμούν την μοναξιά τους; Άλλοι πάλι επειδή φοβούνται την μοναξιά, προσπαθούν να βρεθούν σε μια σχέση προκείμενου να σωθούν. Η σχέση δεν σώζει από τίποτα και δεν θα έπρεπε να σώζει από τίποτα. Πολλοί άνθρωποι ψάχνουν ένα σύντροφο ως μέσο για να λύσουν τα προβλήματά τους. Πιστεύουν πως μια σχέση θα θεραπεύσει τις αγωνίες τους, την ανία τους, την απουσία νοήματος από την ζωή τους. Ελπίζουν πως μια σχέση θα γεμίσει τα κενά τους.

Ποια είναι η λύση;

Ψάξτε τι γίνεται μέσα σα. Φτιάξτε τη δική σας ζωή χωρίς να περιμένετε να το κάνει κανένας άλλος για σας. Και όχι μόνο να κοιτάξετε τον εσωτερικό σας κόσμο αλλά να μην προσπαθήσετε να φτιάξετε την ζωή του άλλου. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να βρείτε κάποιον για να κάνετε κάτι μαζί, να περνάτε καλά, να αναπτυχθείτε, να διασκεδάσετε, αλλά όχι για να σας φτιάξει τη ζωή. Η σκέψη πως ο έρωτας θα σας λύσει όλα σας τα προβλήματα και θα σας προσφέρει μια διαρκή κατάσταση ευτυχίας ή ασφάλειας, καταφέρνει μόνο να σας κρατάει παγιδευμένους σε φαντασιώσεις και αυταπάτες, αποδυναμώνοντας την αυθεντική δύναμη της αγάπης που ξέρει πώς να σας μεταμορφώσει. Και τίποτα δεν είναι πιο διαφωτιστικό από τα να είσαι με κάποιον άλλον από εκεί κι έπειτα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ξεχωριστό από το να βιώνεις την ίδια σου την μεταμόρφωση δίπλα στον άνθρωπο που αγαπάς.

Μάταια ψάχνετε καταφύγιο σε μια σχέση. Το καταφύγιο βρίσκεται μέσα σας. Μάθετε τον εαυτό σας, τους φόβους σας, τις επιθυμίες, τις ανάγκες σας, εσάς. Αμά δεν ξέρετε τι γίνεται μέσα σας, πώς θα ανακαλύψετε τον εσωτερικό κόσμο του άλλου; Για να είστε καλά σε μια σχέση, θα πρέπει πρώτα είστε καλά και μόνοι σας.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!