3 πράγματα που μπορείτε να κάνετε αν ζηλεύετε
3 πράγματα που μπορείτε να κάνετε αν ζηλεύετε


Η ζήλια κάνει συχνά την εμφάνισή της στις σχέσεις και, αναμφίβολα, δεν είναι ευχάριστη για κανέναν. Τόσο εκείνος που την αισθάνεται είναι ανασφαλής, όσο κι εκείνος που τη λαμβάνει πιέζεται ψυχολογικά. Μέχρι ένα βαθμό, βέβαια, μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογική και ανεκτή. Όταν, όμως, ξεφεύγει, είναι ικανή να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα ανάμεσα σε εμάς και το σύντροφό μας, οδηγώντας ακόμα και στο χωρισμό.

Τι πρέπει να κάνουμε για να την περιορίσουμε;

Να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας
Εάν δεν μπορούμε να σταματήσουμε να ζηλεύουμε, είναι σημαντικό να δούμε σε ποια ανασφάλειά μας οφείλεται αυτή η κατάσταση. Ίσως μας έχουν μείνει κατάλοιπα από σχέσεις του παρελθόντος ή κάτι συνέβη στα παιδικά μας χρόνια, και πλέον αναζητούμε συνεχώς επιβεβαίωση για το ενδιαφέρον του άλλου.

Να μάθουμε να το διαχειριζόμαστε
Όταν αισθανθούμε ότι το πράσινο τερατάκι της ζήλιας ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή του, μπορούμε να το καταπολεμήσουμε κάνοντας όμορφες σκέψεις. Έχοντας στο μυαλό μας πόσο μας αγαπά και μας φροντίζει το άλλο μας μισό, θα δούμε ότι, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Να μιλήσουμε στο σύντροφό μας
Ακόμα και αν καταλαβαίνουμε ότι η ζήλια μας είναι παράλογη, είναι πολύ σημαντικό να εκφράσουμε στον αγαπημένο μας αυτό που αισθανόμαστε. Θα έρθουμε πιο κοντά, εκείνος θα προσπαθήσει να μας καταλάβει και, όσο η επικοινωνία μας βελτιώνεται, τόσο εκείνο το συναίσθημα θα περιορίζεται.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!