5+1 συμπεριφορές που σας φέρνουν πιο κοντά στο διαζύγιο!
5+1 συμπεριφορές που σας φέρνουν πιο κοντά στο διαζύγιο!


Κανένας γάμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αντιθέτως χρειάζεται πολλή δουλειά, κατανόηση και ναι, κάποιες υποχωρήσεις. Υπάρχουν, όμως, κάποιες συμπεριφορές που υιοθετούμε με τα χρόνια, οι οποίες απειλούν τον έγγαμο βίο και μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στο διαζύγιο.

Έλλειψη επικοινωνίας
Η έλλειψη επικοινωνίας είναι ένα από τα πιο σοβαρά «αμαρτήματα» μιας σχέσης που μπορεί να καταδικάσει ένα γάμο σε αποτυχία. Όταν το ζευγάρι αρχίζει να απομακρύνεται, οι δυσκολίες και τα εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει, μοιάζουν ανυπέρβλητα. Σιγά- σιγά απομονώνεστε ο καθένας στον εαυτό του, συνηθίζετε στη σιωπή και όλη αυτή η κατάσταση περνάει στο στάδιο της αδιαφορίας. Κι από εκεί δύσκολα φεύγει κανείς!

Παραμελείτε τη σεξουαλική σας ζωή
Ναι, δεν είσαστε όπως τον πρώτο καιρό που δεν βγαίνατε από την κρεβατοκάμαρα και σίγουρα, η έντονη καθημερινότητα, οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις των παιδιών δεν βοηθούν την κατάσταση. Όμως, η σεξουαλική σας ζωή διαδραματίζει ακόμα και τώρα σημαντικό ρόλο στη σχέση σας. Το να κάνετε σεξ, ακόμη και αν δεν έχετε «προετοιμάσει» τέλεια το πεδίο ή αν προκύπτει έπειτα από μια κουραστική μέρα είναι βασικό στοιχείο για να νιώθετε συνδεδεμένη με τον σύντροφό σας. Μπορεί να είστε καταπληκτικοί φίλοι, να συνεργάζεστε άψογα στο μεγάλωμα των παιδιών, αλλά χωρίς να υπάρχει σεξουαλική ζωή φθείρετε τη σχέση σας και περνάτε τις μέρες σας, σαν συγκάτοικοι στο ίδιο σπίτι, χωρίς να το καταλαβαίνετε.

Ανακατεύετε τρίτους στη σχέση σας
Οι τρίτοι άνθρωποι είτε είναι οι γονείς, είτε οι φίλοι σας δεν έχουν καμία θέση στη σχέση σας. Ένας γάμος αποτελείται αποκλειστικά από δύο ανθρώπους! Η φράση «τα εν οίκω μη εν δήμω» είναι καλό να υπάρχει πάντα σαν μότο στην οικογένειά σας, γιατί με το να μοιράζεστε πολύ προσωπικά σας θέματα, είναι σαν να τους «προσκαλείτε» να πάρουν θέση. Μην δίνετε το δικαίωμα να επεμβαίνουν οι άλλοι εκεί που δεν έχουν λόγο, δηλαδή στην ιδιωτική σας ζωή. Σαν ζευγάρι πρέπει να θέσετε σαφή όρια μεταξύ σας, έτσι ώστε να μπορέσετε να το κάνετε και σε άλλους.

Δεν βρίσκετε χρόνο για τους δυο σας

Όταν γίνεσαι γονιός, η πολυτέλεια της «ώρας του ζευγαριού», εξαφανίζεται σταδιακά κι αντικαθίσταται από την «ώρα της οικογένειας» και πολλές φορές, φτάνει κανείς στο σημείο να ξεχνάει τι θα πει χρόνος για δύο. Για την επιβίωση μιας σχέσης, όμως, είναι απαραίτητο το ζευγάρι να μένει λίγο μόνο του. Δεν χρειάζεται να αφιερώνετε πολύ χρόνο, αλλά ποιοτικό, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσετε να δυναμώσετε τη μεταξύ σας σχέση και να κρατήσετε τη φλόγα αναμμένη. Μην ξεχνάτε ότι εκτός από γονείς είστε και ζευγάρι.

Ξεσπάτε στον άνθρωπό σας
Ένας από τους χειρότερους τρόπους να υπονομεύσετε τη σχέση σας, είναι να διοχετεύετε με φωνές και καυγάδες την αρνητική σας ενέργεια στον /στην σύντροφό σας για να αποφορτιστείτε εσείς. Μπορεί να είχατε μια δύσκολη μέρα στο γραφείο, ή να αντιμετωπίσατε προβλήματα με τα παιδιά ή απλά να είστε κουρασμένοι, όμως, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι ο άνθρωπός σας δεν είναι σάκος του μποξ. Αν νιώθετε ότι έχετε πολλή ένταση και ότι σας φταίνε όλα, αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και μετά καθίστε με το ταίρι σας να μιλήσετε ήρεμα και να προσπαθήσετε να χαλαρώσετε.

Είστε επικριτικοί απέναντι στον/στη σύντροφό σας
Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που σας ενοχλούν ή θεωρείτε ότι έπρεπε να γίνονται διαφορετικά. Είναι επίσης, κατανοητό να θέλετε να τα εκφράσετε, όμως, πρέπει να προσέχετε τον τρόπο και την συχνότητα με τον οποίο το κάνετε. Όταν παραπονιέστε συνεχώς, είναι σαν να κριτικάρετε τον σύντροφό σας και αυτή η συμπεριφορά μπορεί να σας απομακρύνει σαν ζευγάρι και να οδηγήσει τον άνθρωπό σας να μην σας ανοίγεται και να κλείνεται στον εαυτό του.

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!