Τι είναι η sexomnia;
Τι είναι η sexomnia;


Πόσο ανησυχητική είναι;
Κάποιοι πέφτουν για ύπνο και κοιμούνται χωρίς διακοπές όλο το βράδυ, κάποιοι άλλοι βλέπουν όνειρα και παραμιλούν, άλλοι υπνοβατούν, ορισμένοι όμως κάνουν σεξ και δεν το θυμούνται.

Πώς θα νιώθετε λοιπόν εάν ο σύντροφός σας, σας καλούσε να κάνετε σεξ το βράδυ και το επόμενο πρωί απλά δεν θυμόταν τίποτα; Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ισχύει και πως πρόκειται για μια κατάσταση που ονομάζεται sexsomnia.  Στην πραγματικότητα είναι μια διαταραχή που τη βιώνει το άτομο όταν κοιμάται και θέλει να κάνει σεξ χωρίς όμως να έχει καμία ανάμνηση. Μάλιστα μοιάζει να είναι ξύπνιο και να έχει πλήρη επίγνωση του τι κάνει, όπως να αυνανίζεται ή να ξεκινάει μια ερωτική πράξη, αλλά τίποτα από αυτά δεν τα κάνει εν γνώσει του.

Αν και ειδικοί δεν είναι σίγουροι για το τι ακριβώς προκαλεί τη sexsomnia, οι πιθανοί παράγοντες μπορεί να είναι η έλλειψη ύπνου, η υπερβολική εξάντληση, η χρήση οινοπνεύματος και ναρκωτικών και το αυξημένο άγχος. Όμως το πιο βασικό είναι πως η συγκεκριμένη διαταραχή μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στη σχέση, γι αυτό οι πάσχοντες πρέπει, όσο άβολα και αν αισθάνονται, να ζητήσουν την καθοδήγηση ειδικών ώστε να κατανοήσουν τι ακριβώς τους συμβαίνει.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!