Γιατί χωρίζουν τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια;
Γιατί χωρίζουν τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια;


Κι όμως στην αρχή όλα φαίνονται ρόδινα, όμως στην πορεία όλα αλλάζουν...
Μπορεί ο γάμος να γίνεται με σκοπό το ζευγάρι να μείνει για πάντα μαζί και αγαπημένο, όμως πολλές φορές η κατάληξη δεν είναι τόσο ρόδινη όσο πιστευάμε στην αρχή της σχέσης, με αποτέλεσμα πολλοί να καταλήγουν στο χωρισμό. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Όλα τα ζευγάρι περνάνε από διάφορα στάδια και το πιο κρίσιμο είναι όταν περάσουν μερικά χρόνια,  όπου αρχίζετε και βλέπετε την πραγματικότητα του ατόμου που παντρευτήκατε. Είναι η λεγόμενη φάση απογοήτευσης, γιατί αυτό ακριβώς αισθάνεστε για το γάμο σας. Είναι σα να έχει ανοίξει η κουρτίνα και να είναι ορατές όλες οι άσχημες αλήθειες που μέχρι τώρα δεν μπορούσατε να τις δείτε. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τα περισσότερα ζευγάρια χωρίζουν. Όσα όμως ξεπεράσουν το συγκεκριμένο στάδιο θα βγουν πιο δυνατά και η αγάπη τους θα γίνει πιο βαθιά.

Τι κάνετε λοιπόν εάν βρεθείτε σε αδιέξοδο και νιώσετε απογοήτευση για το γάμο σας;

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε μόνοι. Όλα τα ζευγάρια περνάνε από αυτό το στάδιο. Αυτή η σκέψη ίσως σας βοηθήσει να μιλήσετε ανοιχτά για το πρόβλημα και να βρείτε από κοινού μια λύση. Βλέποντας ότι οι γάμοι περνάνε από διάφορα στάδια σας επιτρέπει να οραματίζεστε το επόμενο, που σίγουρα θα είναι καλύτερο. Μερικές φορές η μόνη σύνδεση που έχετε είναι η ελπίδα ότι αυτό που θέλετε να συμβεί θα συμβεί.

Είναι επίσης σημαντικό να δουλέψετε με τον εαυτό σας. Προσπαθήστε να κάνετε πράγματα για εσάς, όπως να ξεκινήσετε χορό, γιόγκα ή να βγαίνετε πιο συχνά με τους φίλους σας. με απλά λόγια κάντε ό,τι σας ευχαριστεί και σας προσφέρει ψυχική υγεία.  

Ακόμα και αν νιώθετε αποσυνδεδεμένοι από το γάμο σας, εάν το πιστέψετε και εργαστείτε για τη σχέση σας θα καταφέρετε να περάσετε στο επόμενο στάδιο που είναι η βαθιά και ανιδιοτελής αγάπη.

Το να βρίσκετε στη μέση μιας κρίσης είναι πολύ δύσκολο, όμως με τις κατάλληλες γνώσεις και με υπομονή θα καταφέρετε να βγείτε και οι δυο αλώβητοι.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!