Γιατί νιώθεις θλίψη μετά το σεξ;
Γιατί νιώθεις θλίψη μετά το σεξ;


Τόσο ένας άντρας όσο και μια γυναίκα μπορεί να νιώσει θλίψη μετά την σεξουαλική επαφή αλλά ο καθένας για τους δικούς του λόγους! Μια νέα έρευνα μας λέει ποιοι είναι αυτοί!

Η θλίψη είναι ένα συνηθισμένο συναίσθημα που ακολουθεί την σεξουαλική επαφή. Αυτό αποδεικνύει πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Τέξας και του πανεπιστημίου U.C.L.A της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες. 

Η μελέτη είχε στόχο να αποδείξει ότι το συναίσθημα της θλίψης είναι μέρος της εξελικτικής διαδικασίας, όταν πρόκειται για την αναπαραγωγή.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, καθηγητή κοινωνικής ψυχολογίας στο UCLA, δόκτωρ Μάρτιν Χάσελτον, η θλίψη τους αυτή δεν σχετίζεται με τη σεξουαλική τους επαφή αυτή καθαυτή, δηλαδή η μελαγχολία τους δεν είναι αποτέλεσμα της συγκεκριμένης πράξης.

Πρόκειται απλώς για σκέψεις που μας κατακλύζουν μετά τη σεξουαλική πράξη. Οι άντρες νιώθουν κυρίως θλίψη, μας λέει ο δόκτωρ Χάσελτον, γιατί κάθε χαμένη ευκαιρία να κάνουν σεξ με ένα νέο σύντροφο είναι ενδεχομένως μια χαμένη ευκαιρία να αναπαράγουν, μια δαπανηρή ζημία από μια πιθανή εξελικτική προοπτική.  

Για τους άντρες, οι τρεις πιο βασικές σκέψεις που τους προκαλούν λύπη μετά την σεξουαλική επαφή είναι:

Η δειλία (που έδειξαν στο παρελθόν) στο να προσεγγίσουν κάποιες γυναίκες ερωτικά 

Η έλλειψη σεξουαλικής τόλμης 

Και γενικότερα η έλλειψη περιπετειώδους σεξουαλικής ζωής. 

Για τις γυναίκες οι βασικές αιτίες θλίψης είναι: 

Η  σεξουαλική εξαπάτηση των παλαιότερων συντρόφων τους κατά το παρελθόν ή το παρόν 

Και το ότι βιάστηκαν να κάνουν σεξ (με το συγκεκριμένο σύντροφο ή με παλαιότερους συντρόφους).

«Οι αρνητικές συνέπειες του περιστασιακού σεξ ήταν πάντα πολύ υψηλότερες για τις γυναίκες παρά για τους άνδρες, και αυτό είναι πιθανό να έχει διαμορφώσει συναισθηματικές αντιδράσεις στις σεξουαλικές σχέσεις ακόμη και σήμερα» σημείωσε ο Χάσελτον. Η μελέτη βασίστηκε σε τρεις επιμέρους έρευνες με συνολικά συμμετέχοντες περίπου 25.000 άτομα και τα ευρήματα της δημοσιεύονται στο τρέχον τεύχος του Archives of Sexual.  

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!