5+1 θέματα που πρέπει να θίξετε πριν το γάμο!
5+1 θέματα που πρέπει να θίξετε πριν το γάμο!


Είσαι σε σχέση καιρό και αποφάσισες να προχωρήσεις στο μεγάλο βήμα με το αγόρι σου το οποίο λατρεύεις. Επειδή η ημερομηνία που ορίσατε θα έρθει πιο γρήγορα από ότι περιμένεις, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να ξεκαθαρίσουν πριν παντρευτείς! Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι με τη συζήτηση.

Μπορεί να φανεί ειρωνικό αλλά η αγάπη και ο ρομαντισμός άρχισαν να γίνονται αιτία γάμου από το 1700, όπως αναφέρει η ιστορικός Coontz Stephanie. Μέχρι τότε οι γάμοι βασίζονταν στη συζήτηση για να υπάρχει λεκτική συμφωνία, περιουσιακές συμφωνίες και για να ενώνονται οι οικογένειες. Ο γάμος είναι ακόμα μία συμφωνία, σαν ένα συμβόλαιο, όπως καλά γνωρίζουν όσοι παίρνουν διαζύγιο. Για να αποφύγεις να βρεις μπροστά σου πράγματα που δεν σου αρέσουν, θα πρέπει να συζητήσεις και να έρθεις σε συμφωνία.

Συζητήσεις που πρέπει να γίνουν πριν παντρευτείς

1. Συζήτηση για τα χρήματα
Δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο ρομαντικό από μία συζήτηση για λεφτά όταν είσαι ερωτευμένος και κάνεις όνειρα για μία ζωή. Τα χρήματα είναι όμως η νούμερο ένα αιτία διαζυγίου. Ζευγάρια ακόμα και με προβλήματα απιστίας μένουν μαζί, όμως τα οικονομικά προβλήματα δεν μπορούν να τα διαχειριστούν και κυρίως τις οικονομικές διαφωνίες.

Ίσως έχεις παρατηρήσει ήδη διαφορές στον τρόπο που διαχειρίζεστε τα χρήματα σας. Μετά τον γάμο όλες οι υποχρεώσεις θα είναι κοινές οπότε είναι καλό να μιλήσετε γι αυτό το θέμα. Έρευνες έχουν δείξει πώς μετά τον γάμο οι διαφωνίες που γίνονται για τα λεφτά δεν αφορούν μόνο αυτά αλλά και τον σεβασμό οπότε πριν παντρευτείς θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα κάποια πράγματα.

2. Ο τρόπος που τσακώνεστε
Ήδη πρέπει να έχουν γίνει τσακωμοί εφόσον έχετε μία φυσιολογική σχέση. Αν έχεις παρατηρήσει ότι το αγόρι σου ή ακόμα και εσύ έχετε έναν τοξικό τρόπο να διαφωνείτε πρέπει να το συζητήσετε πριν παντρευτείτε. Μετά τον γάμο είναι πιθανό να έχετε πιο πολλούς τσακωμούς που δεν πρέπει να ξεφεύγουν από τα όρια. Επειδή είναι κουραστικό να τσακώνεσαι κάθε μέρα θα πρέπει να συμφωνήσεις πώς όπως για να λειτουργήσει η σχέση έπρεπε να πέσουν οι τόνοι, για τον γάμο είναι απαραίτητο να μην ξεφύγει η κατάσταση σε κάτι τοξικό.

3. Σεβασμός στην προσωπικότητα του άλλου
Μπορεί ο σεβασμός να είναι για πολλούς δεδομένο αλλά για άλλους δεν είναι. Πρέπει να δώσεις στο αγόρι σου να καταλάβει πώς λειτουργεί η προσωπικότητα σου πριν παντρευτείς. Φυσικά κι εσύ πρέπει να σέβεσαι και να καταλαβαίνεις την προσωπικότητα του συντρόφου σου. Θα λειτουργείτε σε πολλά πράγματα διαφορετικά μέσα στον γάμο αλλά θα πρέπει να βρείτε τη χρυσή τομή.

4. Οι ιδέες για τη συντροφικότητα
Ο γάμος είναι μία συνεργασία που παίρνει διαφορετικές μορφές ανάλογα με τις ανάγκες των ανθρώπων που βρίσκονται μέσα στο γάμο. Μπορεί ο ένας από τους δύο να είναι περισσότερο ανεξάρτητος, ο άλλος περισσότερο σπιτόγατος κτλ. Πολλά ζευγάρια έχουν ξεχωριστούς λογαριασμούς ενώ άλλα τα μοιράζονται όλα. Θα πρέπει να ξέρεις πριν παντρευτείς αυτά που σκέφτεται το αγόρι σου για τη συντροφικότητα.

5. Οι άσχημες εμπειρίες
Για να παντρευτείς κάποιον είναι καλό να γνωρίζεις την ζωή του. Τι τον έχει πονέσει, ποιες εμπειρίες τον σημάδεψαν και πράγματα για την παιδική του ηλικία. Ο τρόπος που αντέδρασε σε τέτοιες καταστάσεις ίσως είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζεις. Επιπλέον αν ανοιχτεί ο ένας στον άλλο θα έρθετε ακόμα πιο κοντά.

6. Οι ιδέες για την ανατροφή των παιδιών
Αφού ξεκινάτε οικογένεια δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό από τη συζήτηση για τον τρόπο που θέλετε να αναθρέψετε τα παιδιά σας. Μετά τα οικονομικά προβλήματα, πρώτη αιτία διαζυγίου είναι οι διαφορές πάνω στην ανατροφή των παιδιών. Φυσικά μέχρι να έρθει το πρώτο παιδί δεν μπορείς να προβλέψεις τίποτα, αλλά μία βάση θα πρέπει να υπάρχει πριν παντρευτείς.

Πηγή: ediva.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!