Τι διαφορετικό κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια;
Τι διαφορετικό κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια;


Τι κάνουν διαφορετικά τα “πετυχημένα” ζευγάρια; Δουλεύουν ζωτικούς τομείς της σχέσης τους κάθε μέρα και δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη.

Γιατί οι σχέσεις δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Τα πράγματα όμως μπορούν να γίνουν πιο απλά με τα παρακάτω tips.
 

1. Ελέγξτε το άγχος σας

Αν οι υπόλοιποι τομείς της ζωής σας (δουλειά, φίλοι, οικογένεια) σας προκαλούν άγχος, το πιο πιθανό είναι αυτό να μεταφερθεί και στη σχέση με τον σύντροφό σας. Μια πρόσφατη έρευνα μάλιστα (Randall & Bodenmann, 2017) απέδειξε του λόγου το αληθές καθώς κατέληξε σε αυτό ακριβώς το συμπέρασμα. Γι’ αυτό προσπαθήστε να περιορίσετε τις επιπτώσεις του στρες στη ζωή σας βρίσκοντας τρόπους να το εκτονώσετε (π.χ. άσκηση, χόμπι κλπ.) προτού αυτό εισβάλει στη σχέση σας.

2. Μην τσεκάρετε συνέχεια το κινητό σας

Φροντίστε ο χρόνος που περνάτε με τον σύντροφό σας να είναι όσο το δυνατόν πιο απαλλαγμένος από αντιπερισπασμούς όπως το chat στο κινητό. Το λεγόμενο phubbing όπως αποκαλείται η ενασχόληση με το κινητό μας όταν είμαστε με τον σύντροφό μας φαίνεται πώς είναι μια καθόλου αμελητέα απειλή στις σύγχρονες σχέσεις όπως φάνηκε εξάλλου και από μια πρόσφατη έρευνα σχεετικά με το θέμα (Roberts & David, 2016)

3. Ασχοληθείτε με τον σύντροφό σας μετά το σεξ

Τα ζευγάρια που περνάνε περισσότερο χρόνο μαζί μετά τη σεξουαλική επαφή ανταλλάζοντας τρυφερότητες τείνουν να είναι πιο ικανοποιημένα συναισθηματικά. Όπως έχει φανεί από πολυάριθμες έρευνες οι στιγμές μετά το σεξ βοηθάνε το ζευγάρι να δεθεί και να ενισχύσει την οικειότητα και την εμπιστοσύνη μεταξύ τους.

4.  Συγχωρήστε τα λάθη του

Κανείς δεν είναι αλάνθαστος και πολλές φορές ακόμα και οι άνθρωποι που αγαπιούνται μπορούν να πληγώσουν ο ένας τον άλλον είτε λιγότερο είτε περισσότερο. Η ικανότητα όμως να αλληλοσυγχωρούνται καθώς και ο τρόπος με τον οποίο ζητάνε και δίνουν “άφεση αμαρτιών” μπορούν να δυναμώσουν τη σχέση τους. Ειδικά η χρήση μη λεκτικής επικοινωνίας (π.χ. μια αγκαλιά) ή η μη μεγαλοποίηση του θέματος (λέγοντας π.χ. ότι δεν ήταν κάτι τόσο σοβαρό) φαίνεται ότι κάποιες φορές βοηθάνε περισσότερο από την ανάλυση του προβλήματος ή από άλλες προσεγγίσεις του στυλ “θα σε συγχωρήσω αν…”

5.  Μη χάνετε το κέφι σας

Τα ζευγάρια που περνάνε καλά μεταξύ τους, που έχουν παρόμοιο χιούμορ και αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες από κοινού με αισιοδοξία δηλώνουν πιο ικανοποιημένα από τα υπόλοιπα. Γι’ αυτό μην καταπιέζετε την πιο αισιόδοξη και “παιδική” πλευρά ούτε τη δική σας ούτε του συντρόφου σας καθώς οι ειδικοί δε σταματάνε να τονίζουν πώς είναι ένα από τα μυστικά της ευτυχίας μέσα σε μια σχέση.

Πηγή: psychologytoday.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!