9+1 συμβουλές για να «σώσετε» το γάμο σας ... από τα παιδιά!
9+1 συμβουλές για να «σώσετε» το γάμο σας ... από τα παιδιά!


Μήπως στην προσπάθεια σας να γίνετε μια καλή μαμά, σταματήσατε να είστε καλή σύντροφος; Μήπως η ρουτίνα, η κούραση και οι ψηλές προσδοκίες που έχετε από το σύντροφό σας, σας μεταμόρφωσαν από φίλους σε εχθρούς; Και γιατί αφού κατά βάθος ξέρετε ότι οι καλές γονεικές σχέσεις είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για τα παιδιά σας, αφήνετε τη σχέση σας να καταστρέφεται με «άλλοθι» τα παιδιά; Μήπως να το παίρνατε αλλιώς; Εμείς σας παραθέτουμε 10 απλούς τρόπους για να σώστε το γάμο σας από τα παιδιά. Και να θυμάστε: Τους γάμους δεν τους καταστρέφουν τα παιδιά αλλά οι ενήλικες!  

1. Αποκαλείτε το (τη) σύντροφό σας με το όνομα του 
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο, όταν σε ένα ζευγάρι αποκαλεί ο ένας τον άλλον «μαμά» και «μπαμπά». Ιδιαίτερα όταν τα παιδιά βρίσκονται εκατό μέτρα πιο πέρα. Το να αποκαλείς τον άνθρωπό σου με το όνομα του είναι πολύ τρυφερό και ευγενικό…είναι σαν ένας μικρός φόρος τιμής στον άνθρωπο που ερωτεύτηκες πριν υπάρξουν τα παιδιά.  

2. Βάλετε το σεξ στο πρόγραμμά σας 
Η κούραση, η ρουτίνα, ο πονοκέφαλος είναι απλώς δικαιολογίες για να αποφύγετε κάτι που εντέλει ευχαριστεί κι εσάς! 

3. Πείτε απλώς «όχι» όταν δε θέλετε σεξ 
Καμιά γυναίκα δεν αισθάνεται πάντα και συνεχώς σέξι, ειδικά όταν είναι αχτένιστη, μες φόρμα και ψήνει κέικ για τα παιδιά. Και η ειλικρίνεια σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ευεργετική

4. Πείτε απλώς «ναι» όταν θέλετε σεξ 

5. Αποκτήστε μια δραστηριότητα εκτός γάμου   
Το να περνάτε κάποιες ώρες μακριά τόσο από το σύντροφό σας όσο και από τα παιδιά σας είναι απίστευτα αναζωογονητικό. Και για εσάς, και για την οικογένεια ενίοτε! 

6. Κόψτε τη γκρίνια 
Αν μπορείτε «μαχαίρι». Ναι, εννοείται πως όλοι οι άνθρωποι γκρινιάζουν όταν δεν ευοδώνονται οι προσδοκίες τους. Απλώς αναλογιστείτε πόσο μεγάλες και εφικτές είναι οι προσδοκίες σας. Προσπαθήστε κάποιες φορές αντί να «απαιτείτε» κάτι από το σύντροφό σας, απλώς να το ζητάτε! 

7. Μην υποτιμάτε το σύντροφό σας 
Οι περισσότερες γυναίκες κριτικάρουν τους μπαμπάδες, γιατί δε ντύνουν τα παιδιά, δεν τα κάνουν μπάνιο, δεν…δεν…δεν…Αυτή όμως η κριτική συχνά τους κάνει να νιώθουν σα βοηθοί, και όχι σαν ισότιμοι σύντροφοι. Γι΄αυτό τι θα λέγατε αν τους δείχναμε λίγη περισσότερη εμπιστοσύνη; 

8. Καλωσορίστε τον με μια αγκαλιά 
Όπως δηλαδή καλωσορίζετε και τα παιδιά σας κάθε μέρα. Γιατί δεν αξίζει κι αυτός λίγο ενθουσιασμό; 

9. Ενθαρρύνετε την ανεξαρτησία των παιδιών
Αφήστε τα να κοιμηθούν σε ένα φίλο τους, δώστε τα στη γιαγιά τους, γενικά ενθαρρύνετε τα να απεξαρτηθούν από εσάς. Ακόμη και αυτά τα δέκα λεπτά που θα ετοιμάσουν μόνα τους το πρωινό τους, εσείς ,μπορείτε να τα εκμεταλλευτείτε για να μείνετε αγκαλιά με το σύντροφό σας στο κρεβάτι! 

10. Κατανοήστε (επιτέλους) τα στάδια του γάμου 
Αν μπορείτε να αξιολογήσετε σωστά τις εποχές και να δεχτείτε ότι τα δύσκολα κάποτε περνούν, θα νιώθατε λιγότερο εγκλωβισμένες. Κάθε γυναίκα με μικρά παιδιά έχει νιώσει ότι δεν την καταλαβαίνει ο σύντροφός της. Αντί να θυμώνετε κάντε μια προσπάθεια να συνδεθείτε μαζί του. Θυμηθείτε πως τα παιδιά κάποτε θα μεγαλώσουν, θα φύγουν…Αλλά πάντα θα θέλουν να νιώθουν πως ο μπαμπάς και η μαμά είναι καλά μαζί!  Με άλλα λόγια δεν τίθεται θέμα να διαλέξετε ανάμεσα σε ένα ευτυχισμένο γάμο και σε ευτυχισμένα παιδιά. Το πρώτο εγγυάται και το δεύτερο! 

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!