7+1 διαφορές μεταξύ αντρών και γυναικών
7+1 διαφορές μεταξύ αντρών και γυναικών


Παρακάτω θα δούμε τις κυριότερες διαφορές μεταξύ των δυο φύλων.

Οι άνδρες και οι γυναίκες διαφέρουν βιολογικά και γενετικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένες πτυχές των γυναικών δεν μπορούν να γίνουν κατανοητές από τους άντρες. Παρακάτω θα δούμε τις κυριότερες διαφορές μεταξύ των δυο φύλων.

1. Μετά το σεξ οι άντρες θέλουν να χαλαρώσουν ενώ οι γυναίκες να συζητήσουν

Ο λόγος πίσω από αυτή τη συμπεριφορά είναι οι ορμόνες. Μετά τη σεξουαλική πράξη απελευθερώνεται και στα δυο φύλα η ωκυτοκίνη, όμως τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά. Στις γυναίκες η ωκυτοκινη δημιουργεί την επιθυμία για αγκαλιά, ενώ στους άντρες η τεστοστερόνη επηρεάζει τα αποτελέσματα της παραπάνω ορμόνης με αποτέλεσμα να θέλουν να χαλαρώσουν και να κοιμηθούν.

2. Οι γυναίκες είναι πιο καλές ακροάτριες

Μια μελέτη υποστηρίζει ότι οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο αριθμό νευρώνων που υπαγορεύουν την ακοή και τη γλώσσα. Τώρα καταλάβατε γιατί οι μητέρες αντιδρούνε γρήγορα στο κλάμα ενός μωρού.

3. Πώς αντιλαμβάνονται τον πόνο τα δυο φύλα

Οι περιοχές του εγκεφάλου που επεξεργάζονται τον πόνο είναι ελαφρώς διαφορετικές για τους άντρες και τις γυναίκες. Οι γυναίκες είναι σε θέση να αντέξουν περισσότερο πόνο σε σύγκριση με τους άντρες. Ωστόσο αρχίζουν να διαμαρτύρονται πολύ γρήγορα και χάνουν την υπομονή τους. Αυτό ισχύει και για τον συναισθηματικό πόνο.

4. Ποιος ανησυχεί περισσότερο;

Παρόλο που δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία, ωστόσο κάποιες μελέτες υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες ανησυχούν περισσότερο από τους άντρες. Ο λόγος μπορεί να είναι οι ορμόνες. Αλλά αυτή η τάση ανησυχίας έχει πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα οι γυναίκες είναι καλύτερες στο να χειρίζονται καταστάσεις κρίσεις, καθώς η ανησυχία τις προετοιμάζει πολύ πριν εμφανιστεί το πρόβλημα.

5. Οι άντρες έχουν μια τάση να αγνοούν

Το ακουστικό σύστημα των αντρών λειτουργεί ελαφρώς με διαφορετικό τρόπο. Αυτό εξηγεί το λόγο που οι άντρες μπορεί να αγνοήσουν ορισμένους ήχους και το μυαλό τους να τους αντιληφθεί ως κάτι ασήμαντο. Επίσης οι άντρες σταματάνε να δίνουν προσοχή ειδικά αν ένα άτομο επαναλαμβάνει το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά. 

6. Πώς οι άνδρες και οι γυναίκες αντιδρούν στο άγχος;

Τι συμβαίνει εάν ένας άνδρας και μια γυναίκα βιώσουν το ίδιο επίπεδο στρες; Λοιπόν, οι άντρες γενικά χάνουν την υπομονή τους, ενώ οι γυναίκες είναι πιο ήρεμες. Ο λόγος και εδώ είναι οι ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του στρες

7. Οι γυναίκες εκφράζουν περισσότερο τα συναισθήματά τους

Ο λόγος για τον οποίο οι γυναίκες εκφράζουν καλύτερα αυτό που νιώθουν, είναι κάποιες αλλαγές που συμβαίνουν στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια της εφηβείας και τις βοηθάνε να εκφράζονται περισσότερο σε αυτό τον τομέα. Οι άντρες γενικά προσπαθούν να κρύψουν τα συναισθήματά τους.

8. Τι συμβαίνει στη μοιχεία

Λέγεται ότι οι άνδρες έχουν από τη φύση τους την τάση να αναζητούν νέες συγκινήσεις μέσα από τη σύναψη σχέσεων με καινούργια πρόσωπα. Πράγματι, η απιστία μπορεί να λειτουργεί παρόμοια με ένα ναρκωτικό, προσφέροντας αρχικά μια αίσθηση ευφορίας αλλά και μια τεχνητή φυγή από τα καθημερινά προβλήματα.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!