Κάνε το τραπέζι σου εορταστικό!
Κάνε το τραπέζι σου εορταστικό!


Η Πρωτοχρονιά φτάνει, είναι ήδη εδώ και εμείς την περιμέναμε μία ολόκληρη χρονιά! Είναι η γιορτή της αγάπης, μια γιορτή κατά τη διάρκεια της οποίας έχουμε την ευκαιρία να ανοίξουμε τις καρδιές και τα σπίτια μας για να υποδεχτούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αν αυτές τις γιορτές θέλεις να ετοιμάσεις ένα γιορτινό τραπέζι που θα μείνει αξέχαστο σε όλους τους καλεσμένους σου, τότε καλό είναι να γνωρίζεις ότι εκτός από το νόστιμο φαγητό που θα ετοιμάσεις, είναι σημαντικό να δώσεις προσοχή και στη διακόσμηση του τραπεζιού.

Ορίστε μερικές γιορτινές ιδέες για να σε θυμούνται όλοι σαν την πιο υπέροχη οικοδέσποινα!

Η σημαντική «λεπτομέρεια»

Είναι το χρώμα. Η επιλογή του χρώματος με βάση την οποία θα γίνει η εορταστική διακόσμηση του τραπεζιού είναι η πρώτη και πιο σημαντική λεπτομέρεια. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε κόκκινο και πράσινο ή χρυσό και λευκό. Μπορείς επίσης να πεις «ναι» και στο ασημί, αλλά θα χρειαστεί να προσέξεις στο συνδυασμό του με πολύ έντονα χρώματα!

Το κέντρο του τραπεζιού

Αν δεν έχεις κάποιο εντυπωσιακό, χριστουγεννιάτικο αντικείμενο στο σπίτι σου, για να τοποθετήσεις στο κέντρο του τραπεζιού, τότε μπορείς να δημιουργήσεις ένα. Μπορείς να επιλέξεις ένα μεγάλο βάζο ή ένα μεγάλο, γυάλινο μπολ και να τοποθετήσεις μέσα σε αυτό χριστουγεννιάτικες μπάλες και άλλα στολίδια ή διακοσμητικά. Μπορείς ακόμη να προσθέσεις κουκουνάρια, τα οποία θα έχεις χρωματίσει πρώτα με ένα «λαμπερό» σπρέι.

Τα γιορτινά κεράκια

Αν θέλεις να κάνεις το τραπέζι σου να ξεχωρίσει μπορείς να τοποθετήσεις κατά μήκος του όμορφα κεριά στα οποία θα έχεις βάλει πρώτα τη δική σου πινελιά. Τι εννοούμε με αυτό; Επιχείρησε να κάνεις γύρω από τα κεριά όμορφους φιόγκους με γιορτινές κορδέλες ή να κολλήσεις πάνω τους κάποιο μικρό, χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό. Να είσαι σίγουρη ότι θα είναι μοναδικά!

Η πετσέτα-δέντρο

Λίγες κινήσεις αρκούν, για να μετατρέψεις μια απλή πετσέτα σε ένα… χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τόλμησε να δώσεις στιλ σε αυτό το απαραίτητο για το γιορτινό τραπέζι αξεσουάρ και εξέπληξε τους καλεσμένους σου! Μια απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο αρκεί για να εντοπίσεις το βίντεο που θα σε βοηθήσει με τα… δεντράκια σου, τα οποία στο τέλος θα τοποθετήσεις στα πιάτα των φίλων σου. Μάλιστα, αν επιθυμείς εξτρά λάμψη, μπορείς να προσθέσεις στην κορυφή και ένα μικρό, διακοσμητικό αστεράκι, που θα φτιάξεις μόνη σου, με χρυσό ή μεταλλικό χαρτόνι!

Ξεχωριστά δώρα για τους ξεχωριστούς καλεσμένους σας

Για να φύγουν όλοι με τις καλύτερες αναμνήσεις από το «μαγικό» τραπέζι που θα τους ετοιμάσεις, τότε καλό θα ήταν να δώσεις… κάτι παραπάνω από την ενέργειά σου, για να κάνεις τον κάθε έναν ξεχωριστά να αισθανθεί ιδιαίτερος. Πώς θα το πετύχεις αυτό; Φτιάχνοντας για όλους ξεχωριστά, χειροποίητα δωράκια.

Προσπάθησε να στολίσεις μικρούς φακέλους με χριστουγεννιάτικα, λαμπερά αυτοκόλλητα (για παράδειγμα με όμορφα, χρυσά αστεράκια) ή κόλλησε λίγη χρυσόσκονη επάνω τους. Στη συνέχεια γράψε το όνομα του κάθε καλεσμένου πίσω από κάθε φάκελο. Όσον αφορά στο περιεχόμενό τους, μπορεί να ποικίλει. Από μια παλιά φωτογραφία που θα ξυπνήσει γλυκές αναμνήσεις μέχρι ένα αισιόδοξο ποίημα ή μια ευχή για το 2017.

Φέτος αξίζει να αφιερώσεις λίγο παραπάνω χρόνο για να «σκορπίσεις» στην τραπεζαρία σου λίγη από τη λάμψη των γιορτών και να ενθουσιάσεις τους φίλους σου!

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!