Αυτή Είναι η κυρίαρχη τάση για το 2018!
Αυτή Είναι η κυρίαρχη τάση για το 2018!


Το «μίνιμαλ» επικρατεί εδώ και αρκετά χρόνια στον χώρο της διακόσμησης και είναι από τις πιο δημοφιλείς διακοσμητικές προσεγγίσεις ανάμεσα στους ιδιοκτήτες. 

Κάποιες φορές, ωστόσο, η μίνιμαλ διακόσμηση μπορεί να έχει και κάποιες… δυσκολίες, καθώς δεν είναι και πολύ εύκολο, στην πραγματική ζωή, να διατηρούνται τα σπίτια πάντα σε τάξη. Η ακαταστασία εμφανίζεται λίγο-πολύ σε όλα τα σπίτια και είναι αναπόφευκτο κομμάτι της καθημερινής ζωής. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Τα σπίτια πρέπει να είναι φιλόξενα και να ενθαρρύνουν το να νιώθει κάποιος άνετα μέσα σε αυτά (και όχι να παθαίνει πανικό στην ιδέα ότι μπορεί να χυθεί κάτι στο πάτωμα).

Αν, λοιπόν, ανήκετε και εσείς σε αυτούς που δεν μπορούν να διατηρήσουν το σπίτι τους σε απόλυτη τάξη (όπως και οι περισσότεροι από εμάς) και θέλουν έναν χώρο που θα τους επιτρέπει να νιώθουν χαλαροί, τότε αυτή η νέα τάση είναι σίγουρο πως σας ταιριάζει.

Ονομάζεται Wabi-sabi και πρόκειται για μια ιαπωνική φιλοσοφία που αγκαλιάζει τις… ατέλειες. Ανεξάρτητα από το προσωπικό σας στυλ, υπάρχει ένας παράγοντας «κλειδί» για να ενσωματώσετε τη νέα αυτή τάση στο σπίτι σας: βρείτε την ομορφιά στις ατέλειες! Αρκεί να δεχτείτε πως το σπίτι σας δεν χρειάζεται να μοιάζει με… έκθεση, να το κάνετε αληθινό και αυθεντικό και να είστε χαρούμενοι  που δεν χρειάζεται να στρώσετε το κρεβάτι σας.

Να μερικά απλά διακοσμητικά tips που θα σας βοηθήσουν να φέρετε το Wabi-sabi στο σπίτι σας:

Χειροποίητα δοχεία Αυτά περιλαμβάνουν διακοσμητικές γλάστρες, καλάθια, βάζα και δίσκους που έχουν φτιαχτεί με τα χέρια και έχουν «οργανική» γεωμετρία και ατέλειες.

Προτιμήστε τους… μονούς αριθμούς Θα εξηγήσουμε αμέσως τι εννοούμε: μην τοποθετείτε αντικείμενα σε ζευγάρια και αποφύγετε τη γεωμετρία. Προτιμήστε ένα μοναδικό διακοσμητικό αντικείμενο ή αλλιώς 3 αντικείμενα που μεταξύ τους έχουν ομοιογένεια και βάλτε τα στον χώρο σας.

Προτιμήστε τα λινά Τα πολύ καλά νέα για όσους μισούν το σιδέρωμα: το Wabi-sabi προτιμά τις ατέλειες και αυτό σημαίνει πως τα λινά σας σεντόνια και καλύμματα δεν χρειάζεται να τα σιδερώσετε, καθώς οι ζάρες είναι μέρος της νέας και πολύ ενδιαφέρουσας τάσης!

Πηγή: spirossoulis.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!