Γυμναστική για μαμάδες!
Γυμναστική για μαμάδες!


Η σημασία της άσκησης για την καλή φυσική κατάσταση και την υγεία κάθε ανθρώπου είναι γνωστή και αδιαμφισβήτητη. Όμως, για τις περισσότερες μανούλες, η γυμναστική είναι κάτι που θα ήθελαν πολύ να κάνουν, συχνά προγραμματίζουν να κάνουν, αλλά τελικά πότε δεν κάνουν!

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή τη κατηγορία, ίσως ήρθε η ώρα να επανεξετάσετε τις προτεραιότητες σας και με κάποιο τρόπο να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας. ‘Όχι γιατί ακόμα δεν έχετε χάσει όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης σας, ούτε γιατί πλησιάζει καλοκαίρι και αγχώνεστε για την εμφάνιση σας στην παραλία, αλλά κυρίως γιατί θα κάνετε καλό στην σωματική και την ψυχική σας υγεία.

Τα κυριότερο πρόβλημα για τις μανούλες είναι η έλλειψη χρόνου, κάτι απόλυτα φυσιολογικό για μια γυναίκα που εργάζεται, ασχολείται με το σπίτι και ταυτόχρονα έχει ένα ή περισσότερα παιδιά. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι πάντα βρίσκουν χρόνο, για κάτι που θεωρούν σημαντικό, συνεπώς στις περισσότερες περιπτώσεις το αληθινό πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη χρόνου, αλλά το γεγονός ότι κάπου μέσα σας δεν θέλετε να γυμναστείτε.

Επειδή, όμως, όλα είναι μια απόφαση, σκεφτείτε λίγο τα παρακάτω:
-Βρείτε μια δραστηριότητα που σας ευχαριστεί. Αν η άσκηση που επιλέξετε, δεν σας αρέσει, θα βρίσκετε συνεχώς δικαιολογίες για να την αναβάλλετε, γι’ αυτό είναι σημαντικό να διαλέξετε κάτι, που θα ανυπομονείτε να το κάνετε.

-Μην περιορίζεστε. Δεν είναι απαραίτητο να γραφτείτε σε κάποιο γυμναστήριο, μπορείτε απλά να αρχίσετε να περπατάτε λίγο περισσότερο, να βγαίνετε πιο συχνά βόλτες σπρώχνοντας το καρότσι του μωρού σας ή να ξεκινήσετε χορό.

-Δημιουργήστε τον χρόνο. Ο χρόνος δεν θα προκύψει μαγικά από μόνος του, αλλά θα πρέπει να τον δημιουργήσετε εσείς. Κάπου ανάμεσα στη δουλειά, τις δραστηριότητες του παιδιού και τα ψώνια για το σπίτι, ξεκλέψτε μια ώρα για να γυμναστείτε.

-Θεωρήστε ότι κάνετε κάτι για τον εαυτό σας. Όλοι έχουμε ανάγκη να κάνουμε κάτι που μας ευχαριστεί, μας χαλαρώνει , μας κάνει να ξεχνιόμαστε για λίγο από τις υποχρεώσεις και τα άγχη της καθημερινότητας.

-Βρείτε παρέα. Είναι αποδεδειγμένο ότι όταν γυμναζόμαστε με παρέα περνάμε καλύτερα και έχουμε λιγότερες πιθανότητες να εγκαταλείψουμε. Οργανώστε, λοιπόν, την παρέα σας και ξεκινήστε!

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!