Πώς θα είσαι μία fit μαμά;
Πώς θα είσαι μία fit μαμά;


Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε μαμά, εκτός από την φροντίδα του νεογέννητου, είναι να βρουν χρόνο για τα πάντα, κάθε υποχρέωση ή δέσμευση, οικογενειακή, προσωπική ή επαγγελματική. Η άσκηση μοιραία, είναι το πρώτο που τείνουν να «θυσιάζουν».

Οι ασκήσεις της fit μαμάς
Εφόσον λοιπόν, ο γιατρός σας έχει δώσει το πράσινο φως, μην αγχώνεστε αν δυσκολεύεστε να βρείτε χρόνο για γυμναστική. Υπάρχουν απλές αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικές ασκήσεις, που μπορείτε να κάνετε μαζί με το μωρό σας, για να τονώσετε τόσο την σύνδεσή σας μαζί του όσο και την σιλουέτα σας.

Προβολές με το καρότσι
Για αυτήν την άσκηση, το μωρό σας θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο και να κάθεται αναπαυτικά στο καρότσι του. Θα θελήσετε πρώτα να απλώσετε πλήρως τα χέρια σας ευθεία μπροστά σας. Διατηρώντας τον πυρήνα σας σφιχτό και το στήθος ψηλά, κάντε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός και κατεβείτε μέχρι το πίσω γόνατό σας να ακουμπήσει ελαφρώς το έδαφος.

Σηκωθείτε βάζοντας δύναμη στο μπροστά σας πόδι και προχωρήστε κάνοντας προβολή και με το άλλο πόδι. Κάντε από δέκα έως δεκαπέντε επαναλήψεις σε κάθε πόδι, κρατώντας – σπρώχνοντας το καρότσι του μωρού.

Τζόκινγκ με καρότσι
Εκτός από την εκτέλεση προβολών μαζί με το παιδί, μπορείτε επίσης να κάνετε ένα ελαφρύ τζόκινγκ με το μωρό σας ενώ είναι στο καρότσι του. Διατηρώντας το στήθος σας ψηλά και σφιχτό, γείρετε ελαφριά προς τα εμπρός και τρέξτε με έναν άνετο ρυθμό που μπορείτε να διατηρήσετε.

Όταν κάνετε τζόκινγκ, θέλετε να πατάτε στις μύτες των ποδιών σας, αποφεύγοντας την άγαρμπη προσγείωση στις φτέρνες σας. Θέλετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι φοράτε ακριβώς τα σωστά παπούτσια. Είναι σημαντικό να αποφεύγετε παπούτσια που δεν παρέχουν σωστή στήριξη της καμάρας ή που είναι πολύ μαλακά και δεν σας υποστηρίζουν σωστά.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!