Η καλύτερη ώρα για περπάτημα
Η καλύτερη ώρα για περπάτημα


Όλοι γνωρίζουμε ότι το περπάτημα είναι καλό για την υγεία. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη και καρκίνου και να βελτιώσει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη. Είναι επίσης ασφαλές κι προσβάσιμο, γεγονός που το καθιστά μια τέλεια ρουτίνα άσκησης.

Εκτός από τα γνωστά οφέλη για την υγεία, υπάρχουν μερικά λιγότερο γνωστά οφέλη-καθώς και τα ευεργετικά του αποτελέσματα για την απώλεια βάρους.

Ένα από τα λιγότερο γνωστά οφέλη του περπατήματος είναι πώς επηρεάζει την ανοσοποιητική μας λειτουργία.Μια μελέτηπου δημοσιεύτηκε στο British Journal of Sports Medicine έδειξε ότι μεταξύ των 1.000 συμμετεχόντων, όσοι περπάτησαν τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, αρρώστησαν πολύ λιγότερο σε σχέση με εκείνους που ασκούνταν μία φορά την εβδομάδα ή λιγότερο.

Ενώ μερικοί από εμάς μπορεί να συσχετίσουν την άσκηση με τον πόνο στις αρθρώσεις, παρόλα αυτά το περπάτημα μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη μείωση του πόνου στις αρθρώσεις. Σύμφωνα με το Harvard Health, αρκετές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το περπάτημα μειώνει τον πόνο που σχετίζεται με την αρθρίτιδα και μπορεί ακόμη και να αποτρέψει τον σχηματισμό αρθρίτιδας. Κανείς από εμάς δεν θέλει να καταλήξει με πόνο στις αρθρώσεις ή με αρθρίτιδα και το περπάτημα είναι ένα απλό φάρμακο και ένα προληπτικό μέτρο.

Έτσι, κάντε μια βόλτα κάθε μέρα (ή τουλάχιστον κάθε εβδομάδα) για να βοηθήσετε τις αρθρώσεις σας.

Δεν είναι μυστικό ότι η άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Και το περπάτημα δεν αποτελεί εξαίρεση. Μελέτες έχουν δείξει πως όσοι περπατάνε τακτικά παίρνουν λιγότερο βάρος, σε σχέση με εκείνους που δεν περπατούν καθόλου.

Το περπάτημα είναι ένας ευχάριστος, βιώσιμος και αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος με την πάροδο των ετών και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι μια ωφέλιμη μακροπρόθεσμη συνήθεια.

Αυτή η ώρα της ημέρας είναι η καλύτερη για περπάτημα
Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το περπάτημα μετά το γεύμα μπορεί να είναι η καλύτερη στιγμή για να αποκομίσετε τα περισσότερα οφέλη. Μπορεί να βοηθήσει στην πέψη, να αυξήσει τον κορεσμό μετά το φαγητό και να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους πάσχουν από διαβήτη.

Εάν λοιπόν υιοθετήσετε το περπάτημα, θα αποκομίσετε όλα τα οφέλη και το σώμα σας θα σας ευχαριστεί.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!