Μπορείς να δεις διαφορά στο σώμα σου... περπατώντας!
Μπορείς να δεις διαφορά στο σώμα σου... περπατώντας!


Κι όμως, οι αλλαγές μπορούν να είναι θεαματικές.

Η αλήθεια είναι πως τα lockdown δεν είχαν βοηθήσει καθόλου στη διατήρηση του βάρους μας και στη καλή σωματική μας υγεία. Ο υποχρεωτικός εγκλεισμός μας στο σπίτι έχει δυσανάλογα αποτελέσματα όσον αφορά το βάρος και τη σχέση μας με το φαγητό, καθώς όσο μένουμε στο σπίτι τρώμε περισσότερο.

Ένας ακόμη παράγοντας που δε βοηθά στη σωστή διατήρηση του βάρους μας ήταν ο καιρός. Μέσα στον χειμώνα δύσκολα κάποιος που δεν ασκείται εντατικά μπορεί να πάρει απόφαση να βγει στο κρύο και να αθληθεί. Και τι γίνεται λοιπόν σε αυτή την περίπτωση; Που όλα είναι εναντίον μας αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε μια αρχή για τον καλύτερο εαυτό μας;

Η προσθήκη ορισμένων επιπλέον βημάτων στην ημέρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσεις βάρος χωρίς να τρέχεις. Το περπάτημα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χάσεις θερμίδες, ειδικά αν ξεκινάς με απλά και σταθερά βήματα. Είναι όμως 30 λεπτά αρκετά για να δούμε αποτελέσματα;

«Ναι, μπορείς!», δηλώνει ο Tom Holland, MS, CSCS, φυσιολόγος, μαραθωνοδρόμος και σύμβουλος fitness του Bowflex. «Ένα 30λεπτο περπάτημα μπορεί να κάψει περίπου 150-200 θερμίδες, ανάλογα με παράγοντες όπως η ταχύτητα και το σωματικό σας βάρος. Μάλιστα μερικές από τις θερμίδες που καίγονται προέρχονται από λίπος». Για να δεις πόσες θερμίδες καις καθημερινά μπορείς να αγοράσεις έναν θερμιδομετρητή. Όσο περισσότερο αυξήσεις τον ρυθμό των βημάτων σου, τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψεις.

Πώς τα 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα μπορούν να κάνουν θαύματα στο σώμα σου

1.Πρόσθεσε εμπόδια. Η προσθήκη αλλαγών στην κλίση του εδάφους θα βοηθήσει στην αύξηση της έντασης μαζί με τον συνολικό αριθμό θερμίδων που καίγονται.

2.Μερικά ταχύτερα βήματα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά για την απώλεια βάρους. Επιτάχυνε σε ένα πιο γρήγορο ρυθμό για ένα λεπτό, στη συνέχεια επιβράδυνε για 30-40 δευτερόλεπτα και επανάλαβε

3.Τρέξε λίγο περισσότερο, αν μπορείς. Προσθέτοντας λίγο τρέξιμο στη βόλτα σου.Μπορεί να κάνει θαύματα για την απώλεια βάρους σου. Δεν χρειάζεται να τρέξεις περισσότερο από ένα λεπτό.

4.Εάν είσαι αρχάρια, συνιστάται να ξεκινήσεις περπατώντας 3-4 φορές την εβδομάδα, από 30 λεπτά τη φορά. Για μέγιστα αποτελέσματα πρέπει να περπατάς 5-6 ημέρες την εβδομάδα.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!