4+1 οφέλη από το τραμπολίνο
4+1 οφέλη από το τραμπολίνο


Γιατί να κάνεις τραμπολίνο στο σπίτι;

Το άλμα και η γυμναστική σε ένα τραμπολίνο ασκεί ολόκληρο το σώμα. Η δύναμη g που παράγεται από την αναπηδήση βοηθά στην οικοδόμηση μυών και την καύση λίπους πιο γρήγορα. Αυτό ενισχύει κάθε μέρος του σώματός σου- συμπεριλαμβανομένων των ποδιών, των μηρών, των βραχιόνων, των γοφών και του στομάχου. Έχει επίσης το πρόσθετο όφελος της βελτίωση της ευελιξίας και της ισορροπίας.

Σήμερα, θα μάθουμε όλα τα οφέλη που έχει για την υγεία η άσκηση με τραμπολίνο και πώς το άλμα σε ένα τραμπολίνο είναι καλό για την απώλεια βάρους, μεταξύ άλλων. Ήξερες πως το να κάνεις τραμπολίνο είναι 68% πιο αποτελεσματικό από μισή ώρα jogging. Μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά τα οφέλη του τραμπολίνο για την υγεία δεν είναι μύθος.

Ακόμη και μια μελέτη από το Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης (ACE) διαπίστωσε ότι μια ρουτίνα προπόνησης τραμπολίνο 20 λεπτών καίει τόσες θερμίδες, όσο το να τρέξεις 10 km για το ίδιο χρονικό διάστημα. Άλλοι λόγοι για τους οποίους το άλμα σε τραμπολίνο είναι καλή άσκηση περιλαμβάνουν:

-Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος
-Βελτιώνει την ισορροπία και τον συντονισμό
-Δυναμώνει τον κορμό σου
-Βελτιώνει την οστική πυκνότητα
-Αυξάνει την καρδιαγγειακή ικανότητα
-Ρυθμίζει τον μεταβολισμό
-Αυξάνει τη μυϊκή δύναμη

Το τραμπολίνο είναι μια έντονη αερόβια προπόνηση, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνει τον ρυθμό με τον οποίο η καρδιά σου αντλεί αίμα και επομένως οξυγόνο γύρω από το σώμα σου. Αυτό ενισχύει τους μυς του καρδιαγγειακού συστήματος και η αύξηση των επιπέδων οξυγόνου θα σε κάνει να νιώσετε πιο «alert».

 


Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!