4+1 tips για να χάσεις λίπος από το πρόσωπο
4+1 tips για να χάσεις λίπος από το πρόσωπο


Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι μια πρόκληση από μόνη της, πόσο μάλλον η απώλεια βάρους από μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματός σας. Ιδιαίτερα, το επιπλέον λίπος στο πρόσωπο μπορεί να είναι ένα απογοητευτικό ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί εάν σας ενοχλεί.

Ευτυχώς, πολλές στρατηγικές μπορούν να μειώσουν το λίπος από το πρόσωπό σας. Δείτε παρακάτω μερικές από αυτές.

Κάντε ασκήσεις προσώπου

Οι ασκήσεις προσώπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου, την καταπολέμηση της γήρανσης και τη βελτίωση της μυϊκής δύναμης.

Οι ανέκδοτες αναφορές ισχυρίζονται ότι η προσθήκη ασκήσεων του προσώπου στη ρουτίνα σας μπορεί επίσης να τονώσει τους μύες, κάνοντας το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο λεπτό.

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις περιλαμβάνουν το να ρουφάτε τα μάγουλα σας και να μετά να τα φουσκώνετε ή να χτυπάτε τα χείλη σας και να κρατάτε το χαμόγελό σας ενώ σφίγγετε τα δόντια σας για αρκετά δευτερόλεπτα κάθε φορά.

Αν και τα στοιχεία είναι περιορισμένα, πολλοί αναφέρουν ότι η εκτέλεση ασκήσεων προσώπου δύο φορές την ημέρα για 8 εβδομάδες, μπορεί να δυναμώσει τους μύες και να αναζωογονήσει το πρόσωπό σας. Λάβετε όμως πως απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να αξιολογηθεί πώς αυτές οι ασκήσεις μπορούν να επηρεάσουν το λίπος του προσώπου στους ανθρώπους.

Με την τόνωση των μυών του προσώπου σας, οι ασκήσεις θα μπορούσαν να κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο λεπτό.

Ασκηθείτε

Συχνά, το επιπλέον λίπος στο πρόσωπό σας είναι το αποτέλεσμα του υπερβολικού σωματικού λίπους. Η απώλεια βάρους μπορεί να αυξήσει την απώλεια λίπους από το το σώμα και το πρόσωπό σας.

Πολλαπλές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της καύσης λίπους και στην αύξηση της μυϊκής μάζας. Προσπαθήστε να ασκείστε 150-300 λεπτά κάθε εβδομάδα.

Πιείτε περισσότερο νερό

Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική υγεία και μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν θέλετε να χάσετε λίπος στο πρόσωπο. Μελέτες δείχνουν ότι το νερό μπορεί να σας κρατήσει χορτάτους και να αυξήσει την απώλεια βάρους .

Στην πραγματικότητα, μια μικρή μελέτη διαπίστωσε ότι το πόσιμο νερό πριν από το γεύμα μείωσε σημαντικά τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώθηκαν κατά τη διάρκεια του γεύματος. Το πόσιμο νερό μπορεί επίσης να μειώσει την κατακράτηση υγρών για να αποτρέψει το φούσκωμα και το πρήξιμο στο πρόσωπό σας.

Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ

Ενώ απολαμβάνετε το περιστασιακό ποτήρι κρασί με το δείπνο, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους συντελεστές στη συσσώρευση λίπους του προσώπου και στο φούσκωμα.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες διατροφής των ΗΠΑ για τους Αμερικανούς, η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ ορίζεται ως έως και δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες και έως ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες.

Αλλάξτε το πρόγραμμα ύπνου σας

Ο ποιοτικός ύπνος μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε λίπος στο πρόσωπο.

Από την άλλη μεριά η αυπνία ύπνου μπορεί να προκαλέσει αύξηση των επιπέδων κορτιζόλης, μιας ορμόνης του στρες που συνοδεύεται από έναν μακρύ κατάλογο πιθανών παρενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης βάρους.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης μπορούν να αυξήσουν την όρεξη και να αλλάξουν τον μεταβολισμό, με αποτέλεσμα την αυξημένη αποθήκευση λίπους. Στοχεύστε λοιπόν σε 7 με 8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ, για να βοηθήσετε τον έλεγχο του βάρους και την απώλεια λίπους του προσώπου.

Παρακολουθήστε την πρόσληψη νατρίου

Ένα χαρακτηριστικό της υπερβολικής πρόσληψης νατρίου είναι το πρήξιμο του προσώπου και αυτό συμβαίνει επειδή το νάτριο προκαλεί στο σώμα σας κατακράτηση υγρών.

Όπως γίνεται αντιληπτό υπάρχουν πολλές στρατηγικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε επιπλέον λίπος στο πρόσωπό σας. Η αλλαγή της διατροφής σας, η προσθήκη της άσκησης στη ρουτίνα σας και η προσαρμογή ορισμένων από τις καθημερινές σας συνήθειες είναι όλοι αποτελεσματικοί τρόποι για την ενίσχυση της απώλειας λίπους, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να αδυνατίσει το πρόσωπό σας.

Για καλύτερα αποτελέσματα, φροντίστε να συνδυάσετε αυτές τις συμβουλές με μια ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση για να βελτιστοποιήσετε τη συνολική σας υγεία.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!