Βάζοντας τη γυμναστική στην καθημερινή ρουτίνα σου
Βάζοντας τη γυμναστική στην καθημερινή ρουτίνα σου


Ο τρόπος που προσεγγίζουμε συχνά τη γυμναστική είναι κάπως έτσι: «Θέλω να χάσω βάρος, γι’ αυτό θα ξεκινήσω να πηγαίνω στο γυμναστήριο κάθε μέρα στις 7 και θα προπονούμαι για μια ώρα». Αυτή η ιδέα της νέας και βελτιωμένης μελλοντικής εκδοχής σας σάς γεμίζει ενθουσιασμό και ανυπομονείτε να ξεκινήσετε. Αλλά τι συμβαίνει όταν η πραγματικότητα σας χτυπά την πόρτα;

Σκεφτείτε απλώς όλα όσα πρέπει να κάνετε για να καταφέρετε να γυμνάζεστε καθημερινά, συμπεριλαμβανομένου του προγραμματισμού που απαιτούν οι προπονήσεις σας, του χρόνου προετοιμασίας για να φτάσετε στην προπόνηση και, φυσικά, του προγραμματισμού του ωραρίου σας στη δουλειά.

Η γυμναστική περιλαμβάνει πολλές μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας και στο πρόγραμμά σας. Και όταν συνειδητοποιήσετε πόσο δύσκολη είναι αυτή η διαδικασία, τα οφέλη μπορεί να εξασθενίσουν μπροστά σε όλα αυτά που πρέπει να κάνετε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ο στόχος σας είναι να χάσετε βάρος, μια διαδικασία που συνήθως είναι πολύ αργή.

Αυτός είναι μόνο ένας από τους λόγους που πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να τηρήσουν την απόφασή τους να γυμνάζονται, παρόλο που όλοι θέλουν να είναι δραστήριοι και να έχουν ένα υγιές βάρος. Πώς θα κάνετε, λοιπόν, τη γυμναστική τρόπο ζωής; Πέρα από το να προσπαθείτε να γυμνάζεστε κάθε φορά την ίδια ώρα και να επιλέξετε μια μορφή γυμναστικής που σας ευχαριστεί, μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω.

*Οργανωθείτε

Αυτό που λειτουργεί για τους περισσότερους είναι η οργάνωση ενός πολύ συγκεκριμένου προγράμματος. Σκεφτείτε αυτό το πρόγραμμα ως ένα είδος τελετουργίας που ενεργοποιεί τον εγκέφαλό σας να σκεφτεί, «τώρα είναι ώρα για γυμναστική». Τι μπορεί να σας βοηθήσει:

Προγραμματίστε τις προπονήσεις σας στο ημερολόγιό σας. Επιλέξτε τις ώρες και τις ημέρες που γνωρίζετε ότι μπορείτε να γυμνάζεστε, ακόμη κι αν είναι μόνο για μισή ώρα. Ίσως μια βόλτα για περπάτημα μετά το μεσημεριανό σας κάθε ημέρα ή μετά το δείπνο σας.

Φορέστε τα ρούχα γυμναστικής μόλις ξυπνήσετε ή μόλις γυρίσετε στο σπίτι από τη δουλειά.

Γράψτε το πρόγραμμα προπόνησής σας και αφήστε το δίπλα στο κρεβάτι, ώστε να είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε όταν ξυπνάτε.

*Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Επειδή μπορεί να θέλετε τόσο πολύ να χάσετε βάρος, ίσως σκεφτείτε να αντισταθμήσετε τον χαμένο χρόνο και να οδηγηθείτε σε υπερβολές στις προπονήσεις σας. Για παράδειγμα, ίσως προσπαθείτε να τα καταφέρετε σε ένα επίπεδο άσκησης που δεν μπορείτε να διατηρήσετε ή ίσως σχεδιάζετε τις προπονήσεις σας με βάση αυτό που νομίζετε ότι πρέπει να κάνετε, καταλήγοντας να πιέζετε υπερβολικά τον εαυτό σας.

Το πρόβλημα με αυτήν την προσέγγιση είναι ότι δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα νιώθετε εξαντλημένοι, ίσως τραυματιστείτε και μάλλον θα φτάσετε στο σημείο να αναρωτιέστε γιατί το κάνετε αυτό στον εαυτό σας. Ο μόνος τρόπος να καθιερώσετε τη γυμναστική ως σταθερή συνήθεια είναι να κάνετε τις προπονήσεις σας απλές και διασκεδαστικές. Ξεκινήστε με μικρά βήματα, ώστε να δώσετε στο σώμα σας την ευκαιρία να προσαρμοστεί και καθώς σταδιακά βελτιώνεστε θα έχετε ένα ισχυρό κίνητρο να συνεχίσετε, αφού θα γίνεστε διαρκώς καλύτεροι.

*Επιβραβεύστε τον εαυτό σας

Η επιβράβευση έρχεται φυσικά και αυτόματα μετά από μια προπόνηση και σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η απελευθέρωση ενδορφινών, των πρωτεϊνών που συνδέονται με την καλή διάθεση και την ευφορία. Ωστόσο, μπορείτε και οι ίδιοι να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας, για παράδειγμα χαλαρώνοντας στην μπανιέρα με μουσική ή αγοράζοντας ένα καινούργιο βιβλίο ή ρούχο. Η ιδέα πίσω από αυτήν την πρακτική είναι να συνδέσετε τη γυμναστική με την ευχαρίστηση.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!