Τα λάθη που κάνεις μετά τη γυμναστική
Τα λάθη που κάνεις μετά τη γυμναστική


Μήπως εργάζεστε σκληρά για να πετύχετε τους στόχους σας και παρόλα αυτά δεν μπορείτε να τους κατακτήσετε; Αν σας συμβαίνει το παραπάνω, τότε ίσως έχετε κάνετε κάποια λάθη μετά την προπόνηση, που θα πρέπει να αποφύγετε. Οι ακόλουθοι παράγοντες είναι μερικά από τα βασικά πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε μετά από την άσκηση.

Δεν γυμνάζεστε αρκετά: Θα πρέπει να ασκήστε αρκετό καιρό, για να φτάσετε τους στόχους που προσδοκείτε. Εάν γυμνάζεστε μία φορά την εβδομάδα, δεν θα οδηγηθείτε σε σημαντικά αποτελέσματα. Θα πρέπει να ασκήστε με συνέπεια τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Προπονείστε υπερβολικά πολύ: Εάν ασκήστε σε υπερβολικό βαθμό, τότε οι μύες σας δεν ξεκουράζονται και μπορεί να μη δείτε τα αποτελέσματα που περιμένατε. Καλό είναι το σώμα σας να ξεκουράζεται Είναι πιθανό ότι θα πετύχετε μόνο το 70% των δυνατοτήτων σας από την υπερβολική προπόνηση, και υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα να τραυματιστείτε ή να αρρωστήσετε. Είναι πολύ σημαντικό να δίνετε στο σώμα σας τον απαραίτητο χρόνο για να ξεκουραστεί, να προσαρμοστεί και να ανακτήσει δυνάμεις.

Δεν κοιμάστε σωστά. Είναι σημαντικό να κοιμάστε νωρίς, καθώς αυτό θα βοηθήσει το σώμα σας να ξεκουραστεί και τα όργανα μπορούν να απελευθερωθούν γρηγορότερα από τις τοξίνες. Αν είστε κουρασμένοι, είναι αδύνατο να κάνετε μια καλή προπόνηση.

Καταναλώνετε επεξεργασμένα τρόφιμα. Το φαγητό που τρώτε πρέπει να είναι υγιεινό, ώστε κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα θρεπτικά συστατικά. Η καλύτερη ποιότητα είναι τα μη επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Δεν ενυδατώνεστε. Αν τα ούρα σας είναι πολύ σκούρα, είναι πιθανό να είστε αφυδατωμένοι. Αυτό είναι μια καταστροφή για την εκπαίδευση σας, γιατί ακόμα και 1% της αφυδάτωσης, έχει σημαντικό αντίκτυπο στην φυσική σας κατάσταση. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε νερό, όταν ασκήστε και να στοχεύετε σε 2 λίτρα υγρών την ημέρα.

Τρώτε επειδή βαριέστε. Ένα άλλο λάθος είναι να αντιμετωπίζετε τα τρόφιμα με συναισθηματικό τρόπο, και όχι με πιο ορθολογικό. Πολλοί άνθρωποι τρώνε ορισμένες τροφές για να αισθανθούν καλύτερα. Εάν μπορείτε να δείτε τα τρόφιμα, σαν καύσιμα για το σώμα σας, τότε θα τρώτε όταν πεινάτε πραγματικά και θα σταματάτε όταν νιώθετε, ελαφρώς πλήρεις.

Παραλείπετε το στρετσινγκ: Πολλοί άνθρωποι παραλείπουν το τέντωμα μετά την προπόνηση, κάτι που είναι πραγματικά μεγάλο λάθος. Το στρετσινγκ είναι σημαντικό, γιατί μειώνει τις ορμόνες του στρες και ελαχιστοποιεί την μυϊκή δυσκαμψία και τους τραυματισμούς μετά από την προπόνηση.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!