5+1 tips για να διατηρήσετε τη φόρμα σας και στις γιορτές!
5+1 tips για να διατηρήσετε τη φόρμα σας και στις γιορτές!


Αποτινάξτε τα περιττά κιλά υποκύπτοντας τις γευστικές ατασθαλίες που επιβάλλουν οι γιορτές χωρίς κόπο, αλλά με τον (σωστό) τρόπο!

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να διατηρήσετε τη γραμμή σας κατά τη διάρκεια των γιορτών είναι να βάλετε στοπ σε μερικές καθημερινές, καθιστικές συνήθειες και να μάθετε να διαχειρίζεστε σωστά τα γεύματά σας. Αδράξτε λοιπόν τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι γιορτές για να ενισχύσετε τη λειτουργία του μεταβολισμού σας και να απολαύσετε τις εορταστικές λιχουδιές χωρίς ενοχές.

Πιείτε καφέ

Σύμφωνα με έρευνες, η καφεΐνη αυξάνει τον ρυθμό με τον οποίο ο οργανισμός «καίει» θερμίδες οπότε κάντε μία στάση από την κουζίνα σας λίγες ώρες πριν το ρεβεγιόν. Σημειώστε όμως ότι για να απολαύσετε τα βέλτιστα οφέλη της καφεΐνης, καλό είναι να αποφύγετε το πλήρες γάλα, τη σαντιγύ και την πολλή ζάχαρη. Δεν σας αρέσει ο καφές; Το πράσινο τσάι, χάρη στις κατεχίνες και τις πολυφαινόλες που περιέχει, ενισχύει σημαντικά τις μεταβολικές καύσεις.

Χορτάστε ύπνο

Λιγότερες από 6 ώρες ύπνου την ημέρα για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών περιορίζουν σημαντικά τις καύσεις του μεταβολισμού. Φρόντιστε λοιπόν, ειδικά στις γιορτές, να ξεκουραστείτε και να απολαμβάνετε 7-8 ώρες καλού ύπνου καθημερινά.

Ψωνίστε μέχρι τελικής πτώσης (πόντων)

Κι όμως τα χριστουγεννιάτικα ψώνια αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας. Αφήστε το αυτοκίνητο στο γκαράζ του σπιτιού και περπατήστε μέχρι τα μαγαζιά. Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για να προτιμήσετε το περπάτημα: οι ειδικοί διατείνονται ότι το αυτοκίνητο αποτελεί συχνό λόγο διατροφικών «εγκλημάτων». Ο λόγος; Οι ώρες που περνάμε κολλημένοι στην κίνηση ενισχύουν το στρες και ανοίγουν την όρεξη με αποτέλεσμα να μας κάνουν πιο επιρρεπείς στα συχνά τσιμπολογήματα.

Κλείστε την τηλεόραση

Σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά στοιχεία οι ενήλικες που μειώνουν κατά 50% την ώρα που παρακολουθούν τα αγαπημένα τους τηλεοπτικά προγράμματα καίνε έως και 120 θερμίδες παραπάνω, συγκριτικά με εκείνα που δεν αλλάζουν τα τηλεοπτικά πλάνα τους. Κι όλα αυτά χωρίς να αλλάξουν καθόλου τις διατροφικές συνήθειές τους σε σχέση με εκείνους που ψηφίζουν σταθερά υπέρ της άνεσης του καναπέ.

Βάλτε φωτιά

Είναι γεγονός ότι το σεξ αποτελεί τον απολαυστικότερο τρόπο να κάψετε μερικές επιπλέον θερμίδες ενώ οι γιορτές ενισχύουν τη λίμπιντο μιας και οι περισσότεροι από εμάς είμαστε πιο χαλαροί και ευδιάθετοι. Μάλιστα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τα ζευγάρια καταναλώνουν κατά μέσο όρο 300 θερμίδες κάθε φορά που αποφασίζουν να ενισχύσουν την μεταξύ τους οικειότητα.

Μασήστε τσίχλα

Σύμφωνα με έρευνες, η τσίχλα φαίνεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στο έλεγχο της όρεξης καθώς περιορίζει σημαντικά τα λαίμαργα τσιμπολογήματα και κυρίως εκείνα που βάζουν στόχο τα γλυκά σνακ οπότε ανατρέξτε σε αυτή την εύκολη λύση κάθε φορά που το στομάχι σας ζητάει έναν κουραμπιέ ακόμα.

Πηγή: spirossoulis.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!