Τι μπορείς να τρως πριν και μετά τη γυμναστική
Τι μπορείς να τρως πριν και μετά τη γυμναστική


Όταν πρόκειται για τη σωματική δραστηριότητα, υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα: Πώς μπορώ να αξιοποιήσω στο έπακρο τις ασκήσεις μου; Πώς μπορώ να χάσω βάρος γρηγορότερα, να κάψω τις περισσότερες θερμίδες και να έχω ενέργεια; Η απάντηση βρίσκεται στο τι τρώτε πριν και μετά την άσκηση.

Συνεχίστε να διαβάζετε τις παρακάτω συμβουλές σχετικά με το τι να τρώτε πριν και τι να φάτε μετά από μια προπόνηση για να κάψετε θερμίδες, να παραμείνετε ενεργοποιημένοι, να φτιάξετε μυϊκό ιστό, να χάσετε βάρος και να επιταχύνετε την αποκατάσταση.

Είτε τρώτε είτε δεν τρώτε πριν από την άσκηση, η έρευνα δείχνει ότι το σώμα καίει το ίδιο λίπος. Ωστόσο, μπορείτε στην πραγματικότητα να προκαλέσετε μυϊκή απώλεια εάν γυμνάζεστε τακτικά με άδειο στομάχι. 

Όταν πεινάτε το σώμα χρησιμοποιεί την πρωτεΐνη από τους μύες και όταν συμβεί αυτό, χάνετε τη μυϊκή μάζα, η οποία μπορεί τελικά να επιβραδύνει το μεταβολισμό σας και να δυσκολέψει την απώλεια βάρους. Επιπλέον, αν ασκείστε με άδειο στομάχι, δεν δίνετε στο σώμα σας τα καύσιμα που χρειάζεται.

Τι να φάτε πριν από μια προπόνηση

Το κλειδί είναι να καταναλώσετε σύνθετους υδατάνθρακες, έτσι ώστε η απελευθέρωση ενέργειας κατά τη διάρκεια της προπόνησής να είναι αργή και σταθερή.

Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα γεύματα και σνακ πριν τη γυμναστική.

Καστανό ρύζι (1/2 φλιτζάνι) με μαύρα φασόλια (1/2 φλιτζάνι)

Μικρή γλυκοπατάτα ή ελαφρώς αλατισμένο μπρόκολο σε ελαιόλαδο (1 φλιτζάνι)

Μπανάνα με βούτυρο αμυγδάλου (2 κουταλιές της σούπας)

Μήλο με βούτυρο αμυγδάλου (2 κουταλιές της σούπας)

Πλιγούρι βρώμης (1/2 φλιτζάνι) με μούρα (1 φλιτζάνι)

Μήλο και καρύδια (1/4 φλιτζάνι)

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το σώμα σας χρησιμοποιεί το γλυκογόνο (το καύσιμο που αποθηκεύεται στους μυς σας) για ενέργεια. Αφού λοιπόν τελειώσετε την προπόνηση, οι μύες σας έχουν εξαντλήσει τα αποθέματα γλυκογόνου και έχουν καταρρεύσει. Έτσι τρώγοντας ή πίνοντας κάτι που συνδυάζει πρωτεΐνες και υδατάνθρακες 30 λεπτά έως μία ώρα μετά την προπόνηση, αποκτάτε ενέργεια και βοηθάτε στην αποκατάσταση των μυών.

Όσο πιο γρήγορα αρχίσετε να ανεφοδιάζετε τον οργανισμό σας, τόσο καλύτερα. Η έρευνα δείχνει ότι η ικανότητα του οργανισμού σας να αυξήσει τη μυϊκή μάζα μειώνεται κατά 50% αν περιμένετε να φάτε μόλις δύο ώρες μετά την προπόνηση σας σε σύγκριση με την κατανάλωση αμέσως.

Τι να φάτε μετά από μια προπόνηση

Η κατανάλωση πρωτεϊνών μαζί με υδατάνθρακες αμέσως μετά την άσκηση είναι η καλύτερη επιλογή.

Δοκιμάστε αυτές τις γρήγορες ιδέες γεύματος μετά την προπόνηση για να επιταχύνετε την ανάρρωση, να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη της άσκησης και να διατηρήσετε τους μύς.

Σαλάτα με καβουρδισμένα ρεβίθια (1/2 φλιτζάνι), ελαιόλαδο και ξύδι

Ζυμαρικά (1 φλιτζάνι) με τόφου (1/2 φλιτζάνι)

Κινόα (1 φλιτζάνι) με βατόμουρα (1 φλιτζάνι) και πέκαν (1/4 φλιτζάνι)

Ψωμί ολικής αλέσεως (2 φέτες) με φυστικοβούτυρο (2 κουταλιές της σούπας)

Burrito με φασόλια (1/2 φλυτζάνι), καστανό ρύζι (1/2 φλιτζάνι

Κοτόπουλο στη σχάρα με λαχανικά

Ομελέτα (2 αυγά) με σοταρισμένα λαχανικά και αβοκάντο

Σολομός σχάρας με ψητή γλυκοπατάτα

Ψωμί ολικής αλέσεως (2 φέτες) με τόνο με χούμους και σπανάκι

Γάλα σοκολάτας (1 φλιτζάνι)

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!