Με το τρέξιμο... κερδίζεις χρόνια!
Με το τρέξιμο... κερδίζεις χρόνια!


Δεν χρειάζεται να είσαι μέγας αθλητής και η έρευνα το αποδεικνύει.

Αν και εσύ δεν είσαι μεγάλος θαυμαστής της άσκησης, δεν σε παρεξηγούμε. Οι περισσότεροι, συμμερίζονται την ίδια άποψη με εσένα και είτε γιατί το καθημερινό τους πρόγραμμα δεν τους το επιτρέπει είτε γιατί δεν θέλουν να μπουν στην διαδικασία να φορέσουν τα αθλητικά τους παπούτσια, δεν αθλούνται. Μια νέα έρευνα, όμως, θα σου αλλάξει μια για πάντα τον τρόπο που αντιμετωπίζεις το τρέξιμο.

Σε λιγότερα από 50 λεπτά τρεξίματος τη βδομάδα, έχεις κερδίσει μερικά χρόνια παραπάνω ζωής. Οι 232,000 συμμετέχοντες σε αυτή την έρευνα που εμφανίστηκε στο British Journal, μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Οι πιθανότητες να αφήσεις αυτόν τον κόσμο νωρίτερα, μειώνονται κατά 27%, η πιθανότητα να αφήσεις αυτόν τον κόσμο νωρίτερα λόγω προβλημάτων στην καρδιά, μειώνονται κατά 30% ενώ, δώσε προσοχή εδώ, μειώνονται οι πιθανότητες κατά 23% να εμφανίσεις οποιασδήποτε μορφή καρκίνου.

Συμπέρασμα: Αν τρέχεις για 50 λεπτά τη βδομάδα, ή καλύτερα για 10 λεπτά τις 5 μέρες από αυτή, τότε η ζωή σου αλλάξει. Μήπως να το σκεφτείς ξανά;

Πηγή: ratpack.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!