5 τρόποι για να χάσεις το λίπος της κοιλιάς
5 τρόποι για να χάσεις το λίπος της κοιλιάς


Έχει έρθει και πάλι αυτή η εποχή του χρόνου που αποφασίζεις να γυμναστείς, καθώς θέλεις στις γιορτές να είσαι κορμάρα. Υπάρχει όμως κάτι συγκεκριμένο που όλες θέλουμε να πετύχουμε κάθε φορά, όμως σπάνια το καταφέρνουμε. Και αυτό φυσικά δεν είναι άλλο από το να χάσουμε το λίπος από την περιοχή της κοιλιάς.

Αυτό λοιπόν χρειάζεται κάποια προσοχή, αφού όλοι οι άνθρωποι διαφέρουν μεταξύ τους, και φυσικά δεν έχουν όλοι τον ίδιο σωματότυπο. Δες λοιπόν πως θα χάσεις το λίπος από την περιοχή της κοιλιάς σου, ανάλογα με τον τύπο της.

Υπάρχουν 5 διαφορετικοί τύποι, και σίγουρα θα βρεις τον εαυτό σου σε κάποια από τις ακόλουθες κατηγορίες.

#1. Κοιλιά από το αλκοόλ (Μπυροκοιλιά) Σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα δροσερό αλκοολούχο αναψυκτικό ή ένα ποτό όταν βγαίνεις έξω με την παρέα σου. Όταν όμως το ένα ποτό διαδέχεται το άλλο, και αυτό γίνεται μέρος της ρουτίνας σου, δεν είναι και τόσο θετικό και σίγουρα δεν κάνεις καθόλου καλό στην κοιλιά σου. Αν λοιπόν έχεις αυτόν τον τύπο κοιλιάς, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μειώσεις το αλκοόλ. Σύμφωνα με έρευνες οι άντρες δεν πρέπει να ξεπερνούν τα δύο ποτά την ημέρα και οι γυναίκες το ένα ποτό. Σε δεύτερη φάση καλό θα ήταν να ξεκινήσεις λίγη γυμναστική. Στόχος είναι να καις περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνεις.

#2. Κοιλιά μετά την εγκυμοσύνη Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα για μια γυναίκα από το να φέρνει στον κόσμο μία ζωή και να γίνεται μανούλα. Κι ενώ έχει τόσα καλά αυτή η περίοδος στη ζωή της γυναίκας, εμείς επικεντρωνόμαστε στο πώς θα χάσουμε τα κιλά της εγκυμοσύνης και κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς. Έρευνες αναφέρουν πως τα κιλά στην περιοχή της κοιλιάς ενδέχεται να μην είναι απόρροια της εγκυμοσύνης, αλλά της διατροφής που έκανες στη διάρκεια αυτής. Πώς μπορείς να το χάσεις; Οι ειδικοί αναφέρουν πως αν είσαι νέα μαμά κι έχεις χρόνο για τον εαυτό σου το ιδανικό είναι να γυμνάζεσαι και να κάνεις ως επί των πλείστων αερόβιες ασκήσεις, προκειμένου να κάψεις λίπος. Ασκήσεις όπως σανίδα, οι squats είναι επίσης πράγματα που μπορείς να κάνεις.

#3. Κοιλιά από το stress Η Daily Mail αναφέρει πως η αγχωτική ζωή μπορεί να δημιουργήσει περίσσιο βάρος στην περιοχή της κοιλιάς. Όταν είσαι στρεσαρισμένη και αγχωμένη, αυξάνεται η κορτιζόλη, η ορμόνη του άγχους. Αυτή με τη σειρά της μπορεί να αυξήσει το αποθηκευμένο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Αρχικά προσπάθησε να αποστρεσαριστείς και να μην αφήνεις τον εαυτό σου να αγχώνεται με το παραμικρό. Κάνε ένα ζεστό μπάνιο να χαλαρώσεις (κάθε μέρα), καθώς αυτή η διαδικασία ρίχνει τα επίπεδα κορτιζόλης. Επιπλέον μπορείς να πηγαίνεις έναν περίπατο κάθε μέρα, ο οποίος μπορεί να σε βοηθήσει επίσης να κάψεις και θερμίδες, εκτός από το να καθαρίσεις το μυαλό σου.

#4. Ορμονική κοιλιά Εδώ οι ειδικοί αναφέρουν πως μία ορμονική ανισορροπία μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση βάρους. Τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη μπορείς επίσης να οδηγήσει στο να πάρεις βάρος. Τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων αυξάνουν την ινσουλίνη, η οποία οδηγεί στην κατανάλωση ζάχαρης, γι’ αυτό και βλέπεις πολλές γυναίκες να καταναλώνουν σοκολάτα στη διάρκεια της περιόδου τους. Οι έρευνες αναφέρουν επίσης πως τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων αυξάνουν τον λιπώδη ιστό. Για να μειώσεις τα επίπεδα οιστρογόνων σου, ξεκίνα να τρως καρότα. Τα καρότα περιέχουν β-καροτίνη, η οποία βοηθά στη μείωση της ωρίμανσης των υποδοχέων των οιστρογόνων.

#5. Πρησμένη κοιλιά Η κατανάλωση πολλών επεξεργασμένων τροφίμων μπορεί να οδηγήσει στη αύξηση του κοιλιακού λίπους. Τα σνακ όπως τα πατατάκια, τα κρακεράκια, το λευκό ψωμί και η ζάχαρη στα αναψυκτικά, αυξάνουν την φλεγμονή στο σώμα μας. Και το λίπος της κοιλιάς είαι άρρηκτα συνδεδεμένο με την φλεγμονή. Σταμάτα λοιπόν να τρως επεξεργασμένα τρόφιμα και συντηρητικά, και εστίασε στα λαχανικά, τα φρούτα, και τα προϊόντα ολικής άλεσης, τα οποία είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά κι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!