Γιατί οι 40άρες+ δεν πρέπει να γυμνάζονται και να κάνουν δίαιτα (μαζί);
Γιατί οι 40άρες+ δεν πρέπει να γυμνάζονται και να κάνουν δίαιτα (μαζί);


Όλοι γνωρίζουμε πως όταν γυμναζόμαστε και τρώμε λιγότερο, θα χάσουμε και κιλά. Αλλά τώρα φαίνεται πως δεν είναι η καλύτερη συμβουλή, ειδικά εάν είστε πάνω από 40 ετών.

Μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι οι γυναίκες που ακολουθούν μια δίαιτα σε συνδυασμό με την άσκηση μπορεί να οδηγηθούν σε απώλεια οστικής πυκνότητας.

Η μελέτη διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, οι οποίοι συνέκριναν τις επιδράσεις της άσκησης σε ποντίκια που τράφηκαν με μια τυπική δίαιτα και μια δίαιτα με 30 τοις εκατό λιγότερες θερμίδες από το κανονικό. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι παρόλο που η άσκηση αύξησε την οστική μάζα σε ποντίκια που έτρωγαν κανονική διατροφή, είχε στην πραγματικότητα το αντίθετο αποτέλεσμα στους ποντικούς που τράφηκαν με λιγότερες θερμίδες.

Εάν λοιπόν επρόκειτο να μειώσετε τις θερμίδες, οι επιπτώσεις στην υγεία των οστών μπορεί να είναι επιζήμιες.
Ο Georgios Tzenichristo διατροφολόγος και διευθυντής στο LipoTherapeia του Λονδίνου . Εξηγεί: «Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση αυξάνει την οστική μάζα και μειώνει το λίπος, ενώ πολλές θερμίδες τείνουν να αυξάνουν το λίπος, οδηγώντας σε οστεοπόρωση. Έτσι θα περίμενε κανείς ότι ο συνδυασμός άσκησης και διατροφής θα πρέπει να οδηγήσει σε ακόμα καλύτερη υγεία των οστών. Ωστόσο, η μελέτη αυτή δείχνει το αντίθετο. "

Η συγκεκριμένη μελέτη έδειξε ότι η απορρόφηση λιπαρών οξέων στο εσωτερικό των οστών έχει αυξηθεί κατά 4,088% στους ποντικούς διατροφής. Με την προσθήκη ασκήσεων αυτά τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης εξαντλήθηκαν, αφήνοντας τα οστικά κύτταρα να λιμοκτονούν και να μην μπορούν να επισκευαστούν και να οικοδομήσουν οστική μάζα.

Αν είστε γυναίκα άνω των 40 ετών, ο κίνδυνος για την υγεία των οστών είναι υψηλότερος, καθώς η ποιότητα των οστών αρχίζει να μειώνεται φυσιολογικά χάρη στην εμμηνόπαυση.

Δεν είναι μόνο τα οστά που επηρεάζονται. Ο Georgios Tzenichristo αποκαλύπτει ότι οι δίαιτες χαμηλής θερμιδικής αξίας και η άσκηση είναι επίσης επιζήμιες για το δέρμα. Το σώμα δεν έχει αρκετά θρεπτικά συστατικά για την αποκατάσταση τόσο των μυών όσο και του δέρματος, εξαιτίας της μειωμένης πρόσληψης τροφής και της αυξημένης διάσπασης των ιστών λόγω άσκησης.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!