Γιατί πεινάς μετά τη γυμναστική;
Γιατί πεινάς μετά τη γυμναστική;


Πόσες και πόσες φορές δεν ένιωσες απίστευτη πείνα και ατονία μετά τη γυμναστική σου; Είναι μεν απολύτως φυσιολογικό, όμως δε θα ξανασυμβεί αν εφαρμόσεις τα παρακάτω.

-Αυτό που πρέπει να αποφύγεις πάση θυσία στο μέλλον είναι να καταναλώσεις μεγάλη ποσότητα φαγητού ή να φας κάτι ανθυγιεινό. Το γεγονός ότι πεινάς πολύ δεν πρέπει να σε οδηγήσει σε διατροφικές ατασθαλίες, οι οποίες εμμέσως θα ακυρώσουν την προπόνηση που έκανες!

-Για να αποφύγεις λοιπόν όλα τα παραπάνω και κυρίως να μη νιώσεις έντονη πείνα μετά την προπόνηση, είναι απαραίτητο να έχεις φάει ποιοτικά πριν από αυτή. Ένα καλό πρωινό (1-2 ώρες πριν την πρωινή γυμναστική) ή ένα ελαφρύ, υγιεινό σνακ (1-2 ώρες πριν από απογευματινή προπόνηση) είναι ό,τι πρέπει.

-Η καλύτερη επιλογή μετά την προπόνηση είναι τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακα και πρωτεΐνες και αυτό τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν τον ύπνο.

-Σε κάθε περίπτωση, είναι λάθος να κοιμηθείς χωρίς να έχεις χωνέψει. Ακόμα και η επαρκής ενυδάτωση μέσα στη μέρα και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της προπόνησης βοηθά στην καταπολέμηση του αισθήματος της πείνας μετά από αυτήν.

-Και βέβαια μην πας για προπόνηση ώστε να δώσεις άλλοθι στον εαυτό σου να κάνει διατροφικές ατασθαλίες, με την πρόφαση ότι δεν έχεις κουράγιο να μαγειρέψεις.

-Εν κατακλείδι, αν νιώσεις ότι πεινάς πολύ μετά από τη γυμναστική, αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις φάει σωστά πριν από αυτήν και από την άλλη, γυρίζοντας σπίτι πρέπει να προσέξεις ώστε να φας σωστά.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!